fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Du kender dem sikkert godt. Mystery Boxes. De er kendt inden for mange genrer som tøj, legetøj, samleobjekter som Pokémon-kort og også bøger.

24-årige Cecilie Rosenlyst Skov har en bachelor i litteraturvidenskab, læser kandidaten i litteraturvidenskab, så at hun elsker litteratur, er nok ingen overraskelse Hun har læst og fået læst højt lige så langt tilbage, hun kan huske, og hun er stadig helt vild med det.

I sine teenageår faldt hun over de her ”mystery boxes”, bogbokse om man vil. Det var et fænomen, hun kun så i udlandet, så udover at de kostede omkring 200-300 kr., så koster det også lige det dobbelte i fragt at få dem sendt til Danmark. Så hun har længe ærgret sig over, at boksene ikke fandtes herhjemme.

Book in a Box - otwn
En åben box. Foto: Book in a Box

I forbindelse med sit studie, blev hun opfordret til at deltage i et forløb hos SDU Startup Station, hvor hun sammen med omkring 30 andre blev sat i gang med de indledende opgaver med fokus på at starte en forretning på sin idé. Book in a Box.

- Her skulle vi ud og researche, finde ud af, om der var et marked for vores produkt, og hvem vores målgruppe var. Det var et forløb med lærerige workshops, hvor man også løbende kunne sparre med andre unge iværksættere samt de forretningsudviklere, der var tilknyttet forløbet, fortæller Cecilie til otwn.

Ifølge hende selv, havde det dog aldrig rigtig ligget i kortene, at hun skulle være sin egen chef. Det lå lidt mere til hende, at hun skulle ansættes et sted. Men efter at have startet sin egen forretning og mærket suset ved faktisk at lykkes, så ser hun ikke sådan på det længere.

- Jeg har aldrig drømt om at stå for noget selv. Jeg tror jeg ville være mest komfortabel med at være ansat hos nogen, få mine konkrete arbejdsopgaver udleveret og gå hjem når dagen var slut. Men nu kan jeg ikke se mig selv lave noget andet, forklarer hun.

Og det har allerede været en succes. Hun har én gang sendt en boks ud, og det var ”maj-boksen”. Her havde hun fået indhentet en masse eksemplarer af en spritny bog, hvor hun også havde fået forfatteren til at skrive en personlig hilsen vedlagt bogen. Derudover får man to hemmelige gaver, som kun må åbnes på et bestemt sidetal, hvor gaven derfor har en relevant betydning for, hvad der sker netop dér i bogen.

Book in a Box - otwn
En lukket box. Foto: Book in a Box

- Konceptet findes i udlandet, men ikke herhjemme i Danmark. Så jeg har ikke opfundet den dybe tallerken, men jeg er vild med at nørde ned i processerne, få tilsendt manuskripter til bøger og udvælge dem, som jeg bedst kan lide, og dem som jeg tror andre også vil kunne lide at læse. Det er kun nyudgivne fantasy-bøger på engelsk i øjeblikket, fortæller Cecilie Rosenlyst Skov.

I maj var der allerede 100, der havde skrevet sig op til at få en bog, og i starten sendes der en ”Book in a Box” ud hver anden måned. Og Cecilie håber selvfølgelig, at der vil komme flere med tiden, så hun kan blive ved med at arbejde med noget, hun synes er så sjovt som det her.

- Jeg håber at kunne skabe en unik læseoplevelse, som kan skabe større læseglæde og samle folk om litteraturen. Det er ambitionen at udvikle på konceptet, så der i fremtiden også sendes bøger ud inden for andre genrer. Lige nu skal man også aktivt ind og købe den næste boks, men jeg håber, at det kan køre som et abonnement på et tidspunkt, afslutter hun.

Cecilie er altså stadig i opstartsfasen for sin virksomhed Book in a Box, men hun har allerede mange idéer til, hvad virksomheden skal udvikle sig til. Hun glæder sig til at sende juli-boksen afsted, og begynde at planlægge de næste sendinger.

Cecilie Rosenlyst Skov fra Book in a Box - otwn
Cecilie Rosenlyst Skov fra Book in a Box. Foto: Book in a Box

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.