fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otwn

Sommeren har ramt Odense. Og sommervejr er isvejr. Det betyder, at byens lokale ismagere har fået gang i isproduktionen. Odense er nemlig fyldt med forskellige isboder, du kan besøge, når du går rundt i byen.  Faktisk er der kommet en del nye issteder til byen i løbet af det sidste år. Odense har derfor is for enhver smag.

Hvis du er til… Chokolade,…

så skal du helt sikkert forbi Mortens Chokolade i Brandts Klædefabrik. Chokolademageren Morten Aagaard Borg har nemlig lavet en ny kold lækkerbisken til sommeren: Mortens Chokoladeis.

Henover sommeren skifter chokoladebutikken variant. I juni måned kan du få en cremet sag med hvidt chokoladeovertræk og hindbær/ lakrids- drys.

Stop: Brandts Passage 28

Italiensk,…

så skal du aflægge visit ved italienske Stefano Di Gaetanos bod II Gusto. Her kan du få ægte italienske is. Italienske is- også kaldet Gelato- er knap så fede som den klassiske flødeis, fordi de lavet af mælk. Hver dag laver Stefano forskellige is, så du kan blive overrasket i den lille isbod. Mælken han bruger til isene er fra fynske køer, mens pistacienødder, hasselnødder og vanilje er importeret direkte fra Italien.

Hos II Gusto kan du få den sicilianske isdessert: En gelato- sandwich, som er italiensk is serveret i en blød Brioche-bolle. II Gusto udvider åbner snart en ny isbod på Odense Havn. Indtil da kan du finde ham på Vindegade.

II Gusto har udvidet med en ny isbod på havnepladsen på Odense Havn i samrbejde med Chicago Burger ved havnebadet. Isen bliver produceret i Vindegade, så den velkendte smag og kvalitet er intakt.

Stop: Vindegade 84 - 86 og Tværkajen 16

Vegansk,…

så er byens veganske café Cafe Kosmos et godt bud. De har nemlig fryseren fyldt med is uden animalske produkter. Hos Kosmos kan du få is med alt fra citron og cashewnødder til jordbær og vegansk hvid chokolade. Isene caféen sælger kommer fra Nicecreamcopenhagen, der laver plantebaserede is.

Stop: Lottrupsgård 1

Det naturlige,…

så har Odense en ny isbod i gågaden. Boden hedder Gooodis. Her får du is, hvor der er kræset om kvalitet, naturlige produkter og lokale leverandører. Det polske søskendepar Agnieszka og Marcin Wlodarczyk, som står bag boden, får ovenikøbet mælken fra sydfynske køer. Sammen skaber de forskellige unikke issmage uden skadelige tilsætnings- og smagsstoffer. Hos Gooodis kan du bl.a. få en is med smagen af den orange cocktail Aperol spitz.

Stop: Vestergade 91

Det eksperimenterende,…

Så skal du kigge efter kuglerne hos Paradis Is. Her er alt fra en iskugle med koldskål til en iskugle med smagen af en Tuborgøl. Paradis Is i Odense er altid klar på at eksperimentere med issmagene. De har bl.a. tidligere lavet en is med smagen af en brunsviger. De laver deres egen is hver morgen.

Stop: Mageløs 1

Å-hygge,…

Så skal du kigge forbi isboden ved Odense Aafart. Når tøffer rundt i vandcyklerne eller sejler en tur i de gamle turbåde, så har du mulighed for at få en softice med på turen. Odense Aafart serverer nemlig en cremet sag overtrukket med forskellige slags krymmel. Vil du have softicen flydende, så laver Aafarten også en milkshake, der er lavet af is, mælk samt chokolade-jordbær eller karamelsovs. En shake, der er toppet med flødeskum.

Stop: Filosofgangen 3

De traditionelle,…

Så er det Vaffelhuset Skovsøen. Mange odenseanere vil sige, at en isvaffel ved skovsøen i Fruens Bøge er tradition. Vaffelhuset Skovsøen er kendte for deres vaffelis.

Her kan du få gode gammeldaws isvafler fyldt med alle de traditionelle smage (jordbær, vanilje, chokolade mm). Is, der er toppet med syltetøj, guf og en flødebolle.

Stop: Skovalléen 99

God chokoladefyld,…

Så er Odense Chokoladehus et besøg værd. Byens chokoladepar Thormar og Tine serverer vaffelis, hvis inderside er omfavnet med et tykt lag chokolade. Udover chokoladeis (naturligvis) kan du få både vaniljeis og sorbetis i chokoladehus. Thormar elsker at eksperimentere med forskellige smage, så der er sikkert en is, du kan lide hos ham.

Stop: Nørregade 32

Milkshake eller kugler,…

Er du til flydende is, så kan du få din is som milkshake og er du mere til den traditionel kugleis i vaffel eller bæger, så er Bolbro Ishus go to stedet.

Sortimentet byder også på iskaffe, gammeldaws, softice og Holy-Bean kaffe og så er der stor fokus på at det hele skal være i børnehøjde med bl.a. skamler til at stå på, når man vælger is og drysdispensere.

Bolbro-Ishus-otwn

Stop: Middelfartvej 121A

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.