fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Maria Hjuler Suhr
Journalist på Otwn

IT’S WARMER UNDER THE SNOW af Kaaos Kaamos er en smuk nycirkus forestilling, der forener akrobatik med æstetisk skønhed.

Forestillingen ”It’s Warmer Under the Snow” af kompagniet Kaaos Kaamos havde premiere fredag under DYNAMO Circus Festival.

Det var en betagende og smuk forestilling, hvor artisterne fra Kaaos Kaamos imponerede med akrobatik, utrolig præcision og stemningsskabende musik.

Stilhed før skolegården

En taktfast rytme fanger tilskuernes opmærksomhed, og vi begynder ivrigt at søge efter artisterne på den udendørs scene. I begyndelsen er de svære at få øje på, men pludselig rejser de sig fra menneskemængden, to mand høj.

Tårnhøj og svævende bevæger de sig gennem forsamlingen af fascinerede blikke, og således indledes forestillingen, hvorefter en spektakulær akrobatisk oplevelse begynder.

Forestillingen starter stille, men vokser gradvist i intensitet. Det, der først fremstår som en smuk skildring af ømhed og skrøbelighed gennem fysisk udfoldelse og berøring, udvikler sig til en legende og hektisk skolegård. Artisterne springer legende rundt på hinanden, hvor de internt konkurrer om at springe højere end den anden. Hver bevægelse udføres med en imponerende kombination af lethed og styrke, som efterlader tilskuerne målløse.

Dynamo Circus Festival 2023, its warmer under the snow - otwn
Foto: Cosmin Cirstea

Bevægelser som bølger i havet

Forestillingens styrke ligger i artisternes enestående samarbejde.

Deres kroppe synes at bevæge sig som bølger i havet, og måden de kaster sig rundt – ovenpå og med hinanden – er som en sømløs og yndefuld dans. Hver bevægelse bliver udført med enorm præcision og styrke. Gruppen illustrerer en nærmest organisk helhed, hvor hvert eneste medlem er uundværlig for den fulde oplevelse.

Gruppen udstråler en stærk indbyrdes kemi med hinanden og publikum. Det er tydeligt, at de brænder for cirkuskunsten, og man har som tilskuerfornemmelsen af, at de lever og ånder for at stå scenen. Deres bevægelser er så flydende og autentiske, at det til tider er svært at skelne mellem koreografi og legende spontanitet.

Dynamo Circus Festival 2023, its warmer under the snow - otwn
Foto: Cosmin Cirstea

Et vakuum af stilhed

Jeg har haft fornøjelsen af at overvære en del forestillinger på DYNAMO, men aldrig har jeg oplevet en så intens stilhed blandt publikum. Til gengæld var øjnene fastholdt med forundring og beundring.

”It’s Warmer Under the Snow” er en cirkusforestilling, som kombinerer fysisk dygtighed og præcision med æstetisk skønhed. Det er en forestilling, som veksler mellem øjeblikke af ekstrem sårbarhed og en legende atmosfære, og det er forestilling, som indfanger publikum i et vakuum af rendyrket stilhed.

It’s Warm Under the Snow er skabt af Kaaos Kaamos, et internationalt nycirkus kompagni som blev grundlagt af seks artister fra Sverige, Finland, Tyskland, Ny Kaledonien og Chile. Det kan opleves 17/6 kl. 20.30 på DYNAMO Circus Festival.

Dynamo Circus Festival 2023, its warmer under the snow - otwn
Foto: Cosmin Cirstea

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Eivind Antonsen Segtnan er uddannet læge fra SDU og har en Ph.d. fra samme sted. Og det var under sin Ph.d., at Eivind fandt på en ny og innovativ måde at kunne teste for sygdomme.