fbpx
Magnus Monrad
Journalist på Otwn
1. juli 2022

Iværksætternetværk kommer til Odense: Vil skabe relationer og give vidensdeling

artikel
 | 
Del artikel:
Lyt til artikel
Foto af:
Astrid Collin

Et nyt netværk for iværksættere og unge ledere af startups og scaleups har bredt sig over Danmark de sidste par år. Og nu står Odense for skud, selvom de havde regnet med, det ville tage lidt længere tid at nå hertil.

Nicolai Sabro Hansen er træt af den nedgørende diskurs, der bliver brugt om den generation, han selv er en del af. Som 25-årig er han lige blevet uddannet journalist på journalisthøjskolen, DMJX, i Aarhus. Et mål han har jagtet, siden han fik drømmen om at blive sportsjournalist som 13-årig.

Sult efter at lære, ærgerrighed for at blive bedre og store drømme. Det beskriver ifølge Nicolai en masse unge mennesker i hans generation. Så da han flyttede fra fuldtidsjob som PR-specialist i København for at studere i Aarhus, startede han et netværk for disse unge, Decision Makers.

- Jeg kan blive så arrig, når jeg læser den bashing vores generation og unge mennesker generelt modtager fra dele af de ældre generationer. De her folk, jeg omgiver mig med, giver mig så fucking meget tro på fremtiden. Hvis bare folk vidste, hvad der sker i kulisserne hos de iværksættere, der er en del af netværket, så ville de helt sikkert have masser af respekt, siger Nicolai Sabro Hansen til otwn.

Netværket blev for iværksættere og andre ledere i start- og scaleup-virksomheder. For Nicolais vedkommende blandt andet for at mingle med andre end journalister, men også for at medlemmerne forhåbentlig ville få noget socialt ud af det, som de ellers ikke ville have fået.

De uformelle rammer, som Nicolai skabte for netværket og deltagerne gjorde også, at det ikke kun blev set som et professionelt netværk, men en samling af venner, man også kunne ses med privat efter arrangementerne.

- Jeg kan godt lide at være sammen med folk, der vil fremad i livet. Det inspirerer mig helt vildt meget. Så at mødes med dem en gang i måneden, gav mig supermeget både professionelt, personligt og socialt. Så efter den første periode, gav det supermeget mening at fortsætte og udvide til dem, der var interesserede, fortæller Nicolai Sabro.

decision-makers-otwn
Foto: Lloyd Revald

Fra netværk til virksomhed

Én af deltagerne var Nina Ulrik Jensen, som senere er blevet Nicolais ’partner in crime’ i det, der nu ikke kun er en netværksgruppe, men en startupvirksomhed med vækstambitioner, præcis som alle deltagerne.

For da Nicolai flyttede tilbage til København, startede han en ny netværksgruppe op i Hovedstaden. Men han ønskede ikke at lade netværket i Aarhus dø hen, så efter en partner-idé blev delt på en bytur, satte de to sig ned og blev enige om, at Nina skulle overtage netværket, hun kendte så godt.

- I Decision Makers går vi op i tryghed, tillid og fortrolighed. Man kommer ikke for at sælge, men for at dele. Og det synes jeg er sindssygt fedt. Derfor var jeg også glad, da Nicolai spurgte om jeg ville drive Aarhus videre under fælles virksomhed, fortæller Nina Ulrik Jensen.

Idéen var at skabe et socialt og uformelt rum, hvor unge iværksættere kan sparre med ligesindede på tværs af flere forskellige brancher. Netværksgrupperne er nemlig delt sådan op, at der ikke sidder for mange folk, der laver præcis det samme, så man kan føle sig tryg ved at dele ud, og ikke frygte, at der sidder en konkurrent og lytter med. Til hvert møde er der mad og et oplæg af en intern eller ekstern oplægsholder, foruden intern sparring og hygge. Der er fem events hver sæson, der varer seks måneder hver, og derudover er der to-tre ekstra arrangementer, som man kan dukke op til, hvis man har tid og lyst.

- Vi er allerede lykkedes langt hen ad vejen, og derfor oplever vi også interesse for netværket i andre byer. Så nu er vi i Aarhus, Aalborg og København. Senere på året starter vi så en gruppe i Odense, og vi har allerede vores første deltagere klar, så det glæder vi os utroligt meget til, siger Nicolai Sabro.

På baggrund af udvidelserne har Nicolai Sabro Hansen nu sagt sit job op for at dedikere mere tid til virksomheden Decision Makers. En noget modig, men velovervejet, beslutning. Nu ønsker han, modsat da han startede netværket, at gøre noget større ud af netværket, hvilket også er derfor, de udvider til Odense, da der også har været efterspørgsel efter det, som Nicolai og Nina har taget til efterretning og forsøgt at imødekomme.

decision-makers-otwn
Foto: Lloyd Revald

- Vi har lavet en aftale med Coworking Plus, hvor vi kommer til at være de fleste gange til møderne. Vi har som regel et fast tilholdssted, men vi er også nogle gange ude i andre anderledes og inspirerende lokaler samt i det lokale bymiljø for at få nogle fede oplevelser, fortæller Nicolai Sabro til otwn.dk.

Hvem der er skrevet op til netværket i Odense, kan de ikke fortælle om endnu, men Nina Jensen glæder sig til at se netværket udvide sig i Odense, som hun mener er en spændende by.

- Vi har over 100 deltagere på tværs af hele landet, og de er glade for det, vi giver og laver for dem, så vi glæder os til prøve os af i Odense også. Det er selvfølgelig nemmere hver gang, vi starter et nyt hold op, fordi vores medlemmer også er vores ambassadører, og de heldigvis taler godt om os, men det betyder også folk får større forventninger til os, og det har vi selvfølgelig stor respekt for, særligt når vi starter et nyt hold op, forklarer Nina Ulrik Jensen og fortsætter:

- Noget vi virkelig har lært gennem tiden, er at forventningsafstemningen mellem os som netværk og deltagerne er supervigtigt. De skal vide 100% hvad de går ind til, og vi ønsker at have en klar idé om, hvem de er. For vi tager ikke bare hvem som helst ind. De skal passe ind i de værdier, vi ønsker at have i netværket, og så er det vigtigt for os, at de kan passe ind med de andre i netværket.

Netværket tæller deltagere fra store vækstvirksomheder som PL&Partners, MyMonii, Tjommi, RaskRask, Happy Helper og Mutebox. Odense-gruppen starter op til efteråret i september.

Herunder kan du se billeder fra flere af netværksmøderne på tværs af landet. Billederne er taget af Simon André Olesen.

Spændende relaterede artikler

GUIDE: Odenses koncerter i marts 2024
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense hen over marts-måned, så skal du læse med lige her.
GUIDE: Events på DYNAMO marts 2024
 | 
Er du til cirkus og nyteater, så vil du elske DYNAMO. Her kan du opleve alverdens verdensklasse forestillinger fra aktører og kompagnier fra ind- og udland hele året rundt.
GUIDE: Event på Studenterhus Odense marts 2024
 | 
Studenterhus Odense byder hver måned folk inden for, hvor man kan få lov til at studere i fred, få en billig kop kaffe eller deltage i et af deres mange, fede events.
artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.