fbpx
22. marts 2023

Jonathan Kvium giver nye kunstnere mulighed for at bryde igennem

artikel
 | 
Foto: 
Albert Contemporary
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Kom tæt på Odenses vilde kreativitet og bliv klogere på byens blomstrende kulturliv i indslaget Art Of Otwn. Her møder du Odenses kreative sjæle, som lige nu er aktuelle med nye farver, nye toner eller nye oplevelser.

Jonathan Kvium åbnede i december 2021 Albert Contemporary i Odense og har haft fart på lige siden. Her har han opnået rigtig meget, fremvist en masse kunst og ikke mindst solgt det til kunstinteresserede. Galleriet ligger ved Brandts, og der udstiller han kunstnere fra hele verden. Bliv klogere på Jonathan herunder, der lige nu udstiller kunst fra kunstnere Pernille Braun.

Med mit showroom vil jeg…

…Jeg præsenterer ung samtidskunst, som giver et indblik ind i vores tid - særligt min egen generations tendenser og udvikling. Det rummer både det konceptuelle, det kompositoriske, farver og budskab – det skal afspejle vores tid. Derfor er det ekstremt vigtigt for mig, at de kunstnere jeg samarbejder med ved hvad de laver. Hvis de ikke gør deres kunst relevant for samtiden, så er det bare dekorativt og plagiat.

Jeg har specialiseret mig i ung samtidskunst. Det vil sige etablerede kunstnere på det højeste niveau, som er i deres tidlige karriere. Jeg har valgt netop denne målgruppe, da de er på samme stadie i karrieren som jeg selv er, og derfor kan vi starte på livets lange rejse sammen. Hvis jeg havde valgt at gå med nogen der var i den sidste fase af karrieren, så havde det ikke stemt overens med mit temperament og ambitionsniveau, da jeg brænder for udviklingen af kunstneren og det lange seje træk mod museerne.

albert-contemporary-otwn
Foto: Albert Contemporary

Jeg startede med at udstille kunst…

…Jeg begyndte at vise kunst fra december 2021, hvor jeg bød på en gruppeudstilling af tre fremadstormende kunstnere.

Jeg begyndte, fordi min fortid, nutid og fremtid er i kunstens tegn. Jeg føler mig som det mest privilegerede menneske, når jeg kan leve af min store passion.

På et enkelt år, har jeg nået mere end de fleste andre skal bruge 5 på. Jeg er blevet en etableret spiller i branchen, som det eneste fynske galleri blevet optaget på landets bedste messe, publiceret en bog, samt vist ufatteligt meget god kunst.

Kunsten jeg udstiller kommer fra…

…Jeg viser kunst fra alle verdenshjørner, men ikke bare kunst – eftertragtet kunst. Det er ikke svært at præsentere et internationalt line-up, det er svært at lokke de bedste til, da de er meget kritiske overfor den måde dit galleri drives på. Derfor må man være fuldstændig kompromisløs, for ellers vælter korthuset. Enten går du efter toppen eller også accepterer du at du bliver hvor du er. På nuværende tidspunkt repræsenterer jeg kunstnere fra Danmark, Ukraine, Tyskland, England, Frankrig (Mauritius) og der er flere på vej.

Jeg præsenterer et diverst program af primært forskellige tilgange til lærredet. Derudover har jeg to kunstnere der arbejder med tekstil, to der arbejder med hhv. keramik og selvhærdende ler, flere malere og mere til.

jonathan kvium odense otwn

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.