fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Julestoppesteder: 9 magiske julemarkeder du skal tjekke ud

Del artikel:

Duften af gran, brændte mandler og julegløgg, røde kinder, lysende stjerner og nissehuer - jo den er god nok. Inden længe er det jul og mange af os glæder os vist til at fejre julen lidt ekstra efter sidste års noget corona ramte jul.

Vi har derfor samlet en liste over julemarkeder i Odense, så du kan komme i julehumør og dyrke din indre julenisse.

Julemarked i Odd Fellow Palæet

julemarkedet kan du købe hjemmelavede juledekorationer, adventskranse, bøger og håndarbejder foruden hjemmelavede delikatesser som konfekt og småkager. Der er masser af juleaktiviteter for børn som at klippe julepynt, højtlæsning og dekorering af brunkager. To julemænd deler godteposer ud til børnene så længe lager haves. Overskuddet går ubeskåret til godgørende formål. Derudover har du mulighed for at tilmelde dig en gratis rundvisning i det nyrenoverede Odd Fellow Palæet.

Adresse: Nonnebakken 1, 5000 Odense C

Åbningstider: Lørdag d. 20. november kl. 11.00-15.00

Entre: gratis. Børn kun ifølge med voksne

Julemarked Bolbro Brugerhus

En lørdag med julehygge, hvor der er masser af stande med smukke juleting. Der vil være dekorationer, hånddekorerede lys, tasker, nisser, tæpper, malede sten, glas – alt indenfor håndarbejdets kreativitet.

Adresse: Stadionvej 50, 5200 Odense V

Åbningstider: Lørdag d. 27. november kl. 11.00-15.00

Entre: gratis

Nordatlantisk julemarked

Den sidste weekend i november er der fokus på nordatlantisk julehygge, når Nordatlantisk Hus fyldes med boder med håndarbejde, kunsthåndværk og julepynt lavet af grønlandske, færøske og islandske kunstnere. Mange af effekterne er lavet af naturmaterialer som sælskind og gevirer ligesom der er masser af strik og filt. Der er også mulighed for at købe gløgg og æbleskiver. Søndag d. 28/11 kl. 14.30 kommer julemanden og tænder juletræet ved Nordatlantisk Hus

Adresse: Nordatlantisk Hus, Nordatlantisk Promenade 1, 5000 Odense C

Åbningstider: Lørdag d. 27. november kl. 11.00-17.00 og søndag d. 28. november kl. 11.00-16.00

Entre: gratis

Storms julemarked:

Julemarkedet har 40 boder med kunsthåndværk, julepynt, brugskunst og masser af gode smagsoplevelser. Og du kan selvfølgelig stille både sult og tørst i en af Pakhusets madboder og barer.

Adresse: Storms Pakhus, Lerchesgade 4, 5000 Odense C

Åbningstider: Lørdag d. 27. november kl. 11.00-16.00 og søndag d. 28. november kl. 11.00-16.00

Entre: gratis

Julemarked på Kulturmaskinen

Kulturmaskinen er Odense kulturelle og kreative legeplads og på julemarkedet sælger Tekstil- og Lerværksterne julepynt, brugsgenstande samt smukke og julede kunsthåndværker, der er lavet på værkstederne. Undervejs vil der også være forskellige former for juleunderholdning.

Adresse: Farvergården 7, 5000 Odense C

Åbningstider: Søndag d. 28. november kl. 11.00-16.00

Entre: gratis

Jul på Valnøddegården

Nyd en julet eftermiddag på Valnøddegården i det nordlige Odense. Du kan købe både julepynt og julegaver på julemarkedet lavet af seje kusntnere, kreative sjæle samt venner og naboer til Valnøddegården. Der tændes julelys når mørket falder på og Valnøddegården inviterer på risengrød (kræver tilmelding) kl. 18.00.

Adresse: H.C. Lumbyesvej 42, 5270 Odense N

Åbningstider: Søndag d. 28. november kl. 15.00-18.00

Entre: gratis

Jul på Møntergården

Møntergården byder på masser af forskellige julelege til store og små. Du kan jagte museumsnissen, der har gemt sig i vinduerne på museet eller tælle julestjerner. Kom i julehumør i museets gård, når du prøver kræfter med gammeldags lege og så kan du ’hoppe ind’ i et af de 2 store julekort og få taget årets julebillede. Du kan også møde Den Blå julemand i hans telt i den store gård, deltage i julefilmworkshop og se dukketeater, ligesom du kan prøve at støbe julelys. Fire sangere fra Skt. Knuds Kirkekor synger på udvalgte tidspunkter julen ind med smukke julesange og salmer.

Adresse: Møntestræde 1, 5000 Odense C

Åbningstider: 4.-5- december og 11.-12. december kl. 10.00-16.00. Se de specifikke tidspunkter for de enkelte aktiviteter på Møntergårdens hjemmeside.

Entre: gratis for alle at deltage i Jul på Møntergården d. 4., 5., 11. og 12/12

Øvrige dage: børn 0-17 år gratis – voksne kr. 100,-

Eventyrligt julemarked

Det tidligere H.C. Andersen julemarked afholdes i og omkring den gamle HC Andersen bydel i Odense C. Det er for både børn og voksne og byder på et væld af boder med lokale specialiteter og designhåndværk. Derudover kan du bl.a. opleve hestevognskørsel, ansigtsmaling til børn, kinesisk salon og masser af musik og korsang.

Adresse: Sortebrødre Torv 1, 5000 Odense C

Åbningstider: lørdag d. 4. december kl. 10.00-18.00, søndag d. 5. december kl. 10.00-17.00, lørdag d. 11. december kl. 10.00-18.00, søndag d. 12. december kl. 10.00-17.00

Entre: gratis

Jul i Odense Zoo

Odense Zoo har et væld af juleaktiviteter for både børn og voksne. Odense Zoo har intet mindre end 400.00 julelys fordelt over hele haven til at skabe den perfekte julestemning. På udvalgte dage er der boder med masser af madoplevelser samt salg af kunst og livsstilsprodukter.

Du kan også møde nisse søskendeparret Zoofus og Zoofie, der bor i Odense Zoo. De har fået den særlige opgave at hjælpe julemanden med at finde rensdyrene i Odense Zoo.

Adresse: Søndre Boulevard 306, 5000 Odense C

Åbningstider: Se åbningstiderne for de specifikke aktiviteter på Odense Zoo’s hjemmeside, da aktiviteterne løbende opdateres.

Entre til Odense Zoo: enten med årskort eller priser fra kr. 75,- til kr. 195,-.

Mangler vi nogen?

Har du kendskab til et julemarked i Odense, der skal med på vores oversigt, så kontakt os endelig på Louise@otown.dk, så vi kan få jeres julemarked med på vores oversigt.

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense hen over marts-måned, så skal du læse med lige her.
 | 
Dyk ned i genbrugsscenen, hvor hver genbrugsbutik fortæller en historie af genfundne skatte, bæredygtige valg og støtte til gode initiativer.
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense hen over februar-måned, så skal du læse med lige her.
artikel
 | 
Til det nye efterårssemester kunne de studerende på journalistik på SDU i Odense vælge et nyt fag i klimajournalistik, for at øve sig i klimavinkler på forskellige emner.