fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Kom tæt på Odenses vilde kreativitet og bliv klogere på byens blomstrende kulturliv i indslaget Art Of Otwn. Her møder du Odenses kreative sjæle, som lige nu er aktuelle med nye farver, nye toner eller nye oplevelser.

Til dagligt læser Benjamin Dalby Integreret Design ude på SDU, men når skolebøgerne er lagt væk, bruger han en stor del af sin tid på at tage billeder. Lige siden sin konfirmation, har han ejet et kamera, og det har længe interesseret ham at tage billeder. Men det er først i januar i år, at han er begyndt at tage det mere seriøst.

Han har oprettet en profil på Instagram, og det har blandt andet ledt til, at han har fået flere billeder delt hos blandt andet otwn og VisitOdense.

Den 24-årige unge mand har lige været på interrail med sin kone Natalie, og der er allerede mange flotte opslag fra den tur. Han er begyndt at drømme om at leve af at tage billeder, men han har ingen idé om, hvad han bruger sin tid på om 10 år.

Jeg fik mit først kamera…

…i konfirmationsgave af mine forældre (tror det var i 2012). Jeg havde det med på sommerferie og fik taget lidt billeder.  Men det var først i 2019 da jeg skulle på højskole i Mellemøsten, at jeg købte et lækkert spejlløst kamera og fik nogle fede billeder, derefter har det været meget on/off indtil jeg startede min Instagram i januar 2023 og det tog fart.

art of otwn med benjamin dalby - otwn
Et billede taget i Italien. Foto: Benjamin Dalby

Noget af det, der gør fotografering fedt…

…er at det giver mig lyst til at tage på eventyr. Uanset om det er at tage forbi centrum i Odense eller en tur til alperne, kommer jeg ud ad døren med et formål (som ikke bare er at købe en mælk i Netto).

Jeg forbereder mig normalt til et shoot…

…det kommer meget an på, hvilket shoot det er. Jeg fokuserer for tiden mest på landsskabsbilleder. Her har jeg typisk altid en lokation i hovedet, enten noget jeg har set på nettet eller et område jeg gerne vil til. Vejrudsigten bliver tjekket og så tager jeg bare afsted.

Ved et shoot for en kunde, plejer jeg altid at have et pre-meeting, hvor vi taler om, hvad de drømmer om. Herefter foregår det på samme måde som ovenstående.

Noget der inspirerer mig, når jeg tager billeder…

…naturen inspirerer mig meget - Særligt størrelsesforhold. Jeg bliver tit overrasket over, hvor små vi mennesker egentlig er i forhold til naturen.

art of otwn med benjamin dalby - otwn
Et billede taget i Bled i Slovenien. Foto: Benjamin Dalby

Det, der gør mig mest glad ved fotografering…

…er helt klart at få printet mine billeder. Der er noget megafedt over, at have billeder hængende i mit hjem, som jeg har taget.

Forskellen på drone og kamera…

…jeg synes at der er meget stor forskel på drone og kamera. Jeg elsker at dronen kan give nogle unikke perspektiver og det er et virkelig fedt redskab. Dog foretrækker jeg faktisk at tage billeder med kamera, da jeg kan være mere kreativ. Men jeg tror ikke at jeg kan leve uden nogle af delene.

Jeg tager flest billeder af…

…jeg tager flest billeder af natur lige pt. Dog er jeg begyndt på portrætbilleder og særligt bryllupsfotografering, så det kommer der helt sikkert til at gå meget tid med i fremtiden.

art of otwn med benjamin dalby - otwn
Et billede taget på Ærø. Foto: Benjamin Dalby

Lige nu arbejder jeg på…

…at starte en webshop op med prints af mine billeder. Derudover har jeg et par kunder, hvor jeg tager billeder for dem. Blandt andet VisitOdense, hvor jeg leverer dronebilleder til deres sociale medier. Det er virkelig fedt at få lov til at vise smukke Odense frem.

Mit formål ved fotografering er…

…jeg føler en kæmpe frihed ved at tage billeder. Jeg er på langt flere ture end jeg tidligere har været og jeg er vild med at kunne forevige de naturoplevelser jeg har. Derudover giver det mig en kæmpe glæde og motivation, når jeg ser mine kunders reaktion på mit arbejde.

Hvis man ønsker at se mere af Benjamins arbejde, eller booke ham, så kan man tjekke hans Instagram her, hvor der også er link til hans hjemmeside.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.