fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.

Kasper Eriksen, ejer af Custom Raw, har længe været passioneret omkring cykler. Det mærker man hurtigt, når man går ind i butikken på Nørregade og ser sig omkring. Passionen begyndte, da Kasper var i starten af 20’erne og på egen hånd, købte, fixede og videresolgte brugte cykler.  

I dag driver han Custom Raw, som startede med at sælge tidløse bycykler af stål, og som i dag også fixer og laver service af cykler.

- Man kan næsten sige, at min interesse for cykler har reddet mig. Jeg har været igennem en del op- og nedture de sidste mange år, men det der har holdt ved, er passionen for cykler. Det er altid noget, jeg har kunne holde fast i og gå og tænke på og lave noget med, når der har været for meget af alt muligt andet, starter Kasper.

Custom Raw sælger og laver service på cykler i Odense - otwn
Foto: Frederik Kromann

- Mine venner vil nok sige, at jeg ikke taler om andet. Så det var på et tidspunkt også oplagt, at jeg skulle starte min egen forretning, hvor jeg skulle sælge cykler, forklarer han videre til otwn.

Custom Raw sælger en simpel type cykel, der er relativt vedligeholdelsesfrie i et klassisk stål-look. I starten var der få modeller, men med tiden har Kasper tilføjet flere varianter.

- Ud over cykelsalg, er vi også begyndt at lave service på andre cykler, end dem vi selv har solgt, fordi nu er vi efterhånden så kompetente her i butikken, at vi kan tage os af det meste og allerede har de forskellige dele liggende eller hængende et sted. Vi byder inden for til en snak, hvis man har lyst, og har man spørgsmål eller andet, vil vi meget gerne hjælpe så godt vi kan, siger Kasper.

I dag er det Kasper, der arbejder i butikken foruden to Rasmus’er, en Martin, en ved navn Claus og et par unge gutter, der har fået et studiejob i butikken. En gruppe mennesker, som Kasper er meget stolt af.

- Tre af dem, der kommer her, er ansatte som flexjobbere, og de nyder virkelig at være her. Jeg elsker selv at have dem her, for de er virkelig dygtige. Det betyder også meget for mig, at jeg kan tilbyde dem et job, der passer til noget, som de interesserer sig for, og så de samtidig ikke bare skal gå rundt derhjemme, når de egentlig gerne vil ud at gøre nytte et sted, forklarer han.

Custom Raw sælger og laver service på cykler i Odense - otwn
Foto: Frederik Kromann

Nyt el-eventyr

Som noget helt nyt har Kasper startet brandet Elcykler Fyn, hvor han fremover kommer til at sælge en bestemt type elcykel. Det er noget, han længe har gået og leget med tanken om, og nu er det endelig blevet en realitet.

- Jeg har utroligt mange idéer, tanker og drømme for, hvad jeg gerne vil med alt det her. Én af idéerne var at sælge elcykler, og det er nu en drøm, der er blevet til virkelighed, fortæller Kasper Eriksen til otwn.dk.

Udover elcykel-eventyret drømmer han om at kunne udvide til endnu en butik, men indtil der er flere penge i kassen, må Kasper nøjes med det lokale, han har til rådighed lige nu.

- Det er ikke en helt almindelig cykelbutik, man kommer forbi, når man kigger ind. Vi vil gerne yde en service til en mere end fair pris, og samtidig gør vi vores ypperste for at gøre det så hurtigt som muligt. Når folk bruger deres cykel, er det ofte fordi, de ikke kan eller vil bruge en bil. Så det er vigtigt for os, at de får deres cykel tilbage hurtigt, så de igen kan komme rundt, lyder det fra Kasper.

Custom Raw sælger og laver service på cykler i Odense - otwn
Foto: Frederik Kromann

Så imens han kæmper en kamp for at give sine kunder høj kvalitet for færre penge, håber han at de vil give butikken et besøg, hvis de har brug for noget.

- Jeg kæmper kampen for bæredygtighed og for, at man ikke bliver snydt af nogle, der ved de kan tjene lidt ekstra, hvis de lige udskifter lidt mere, som kunden alligevel ikke ved noget om. Jeg vil jo meget gerne se kunderne igen, og det gør jeg kun, hvis de kan lide det, de får tilbage. Jeg har ingen faste aftaler med nogen, så man får altid en uvildig betjening, for jeg skal kun stå til ansvar for mig selv, siger han og afslutter:

- Jeg er ikke bange for at tage fat, og jeg gør alt for, at alt er præsentabelt og ordentligt. Det har jeg fra min mor og min bedstemor. Jeg har alt på spil for, at det her skal lykkes, og det har jeg, fordi jeg elsker cykler, og jeg elsker Odense.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.