fbpx
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otown

Klima på skoleskemaet: De skal være forberedte på fremtiden

Del artikel:

De unge skal lære og forstå, hvad det er for nogle udfordringer, deres generation kommer ud til, når de engang kommer ud på arbejdsmarkedet, mener Den Grønne Studenterbevægelse.

Den Grønne Studenterbevægelse har forskellige lokale afdelinger fordelt udover landet. Kort efter starten i København, startede de op i Odense, hvor de efterhånden har fået en håndfuld faste aktive, foruden endnu en god håndfuld af tilknyttede aktive, der kommer og bakker op om diverse aktiviteter i bevægelsen.

Ét af de seneste punkter på deres dagsorden er at få klima og bæredygtighed på skemaet i folkeskolen, på de gymnasiale uddannelser samt på universitetet. Det er en sag, de sammen med 12 andre elev- og studenterforeninger på tværs af landet arbejder på under navnet Uddannelser For Fremtiden.

- Vi synes, det er vigtigt, at emnet bliver bragt ind i undervisningen på alle uddannelsesniveauer. Det er vigtigt for de unge at få en fundamental viden omkring klima og grøn omstilling. For det er de emner, der kommer til at præge hverdagen fremover. De gør det jo faktisk allerede. Og hvis vi ikke snart får handlet og lavet de omfattende ændringer der skal til, så kommer vi til at kunne mærke de alvorlige konsekvenser af klimaforandringerne, siger Christel Louisa Burrett, som er kerneaktiv i Den Grønne Studenterbevægelse Odense, til OTOWN.

Christel henviser blandt andet til de historiske hedebølger, der har ramt Syd- og Østeuropa, jordskælvet i Haiti, de store skybrud i Danmark og de katastrofale oversvømmelser i Tyskland, som alene er sket i løbet af sommeren 2021.

- Den seneste IPCC rapport er alarmerende. Coronakrisen har vist, at vi kan omstille os, hvis vi virkelig vil. Jeg ønsker at se den samme politiske vilje omkring klimakrisen. Vi kommer til at mærke konsekvenserne af klimakrisen i fremtiden, men vi kan påvirke omfanget af dem. Derfor er det også vigtigt, at vi uddanner de unge, og forbereder dem på en ny virkelighed lyder det fra Christel Burrett.

Odense skal gå foran

Selvom man formentlig anser København og Aarhus som længere fremme på klimadagsordenen, synes Christel Burrett, at Odense er bevæger sig i den retning. Blandt andet fordi SDU aktivt arbejder med FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling, og så har Odense Kommune også har lavet en klimaplan, der indeholder nogle mål, der skal være opfyldt inden 2030.

- Vi føler, at Regeringen har svigtet ift. at leve op til klimalovens mål om en reduktion på 70% inden 2030, så nu er det op til kommunerne at levere på klimaområdet. Der skal handling bag klimamålene nu, fortæller hun.

Den Grønne Studenterbevægelse er partipolitisk neutrale, da klimaet er det altoverskyggende emne. Det er emnet, der har førsteprioritet, og det er det, som DGSB Odense vil have politikerne til at handle på.

Skal ikke kun være en skræmmekampagne

Den Grønne Studenterbevægelse Odense vil gerne vise konsekvensen ved det nuværende overforbrug i verden, men de vil samtidig give folk et håb om, at der kan rettes op på problemet. Det hele skal altså ikke være en skræmmekampagne, folk skal også motiveres til handling.

- Det mest skræmmende er jo nærmest, at folk ikke længere bliver overrasket over disse naturkatastrofer, der sker på grund af klimaforandringerne, siger Christel Burrett til otown.dk.

Men Den Grønne Studenterbevægelse Odense stopper ikke lige foreløbigt. Nu er debatten om klima i gang, og jagten om at få skubbet emnet ind på skoleskemaet fortsætter ufortrødent.

- Når man er en uddannelsesinstitution, så inspirerer man hele samfundet og arbejdsmarkedet med sine handlinger. Og det er én af grundene til, at vi synes det er så vigtigt, at vi starter klimaarbejdet dér, selvom det ikke er tilnærmelsesvis nok kun at fokusere på det uddannelsesinstitutionerne, afslutter hun.

I løbet af efteråret afholder DGSB Odense eventet ”Klimabar” på Studenterhus Odense, hvor de har inviteret spændende oplægsholdere, der skal være med til at kickstarte debatten om klima blandt særligt Odenses unge.

Mest læste nyheder

 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Oplev odenseansk kunst på alternativ fynsk festival, hvor mad er en del af billetten og du ikke bliver mast på festivalpladsen.
 | 
Da David Lind Nordby fik en førtidspension som 31-årig, besluttede han sig for at gøre en forskel. I dag samler....
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense henover juni-måned, så skal du læse med lige her!

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Den 25.- d. 28. august 2022 afholdes den internationale kunstmesse Enter Art Fair. Men i år bliver det lidt specielt,....
 | 
Uanset om vi står ved det eller ej, så tillægger vi udseende en masse værdier, egenskaber og svagheder. Det viser forskning og diverse studier. Har du et ansigt, der afviger fra normen, er der en stor sandsynlighed for, at du vil opleve diskrimination på lige fod med racisme og sexisme.
 | 
Hvad sker der, hvis man smider papirklip og H.C. Andersens eventyr ned i den mørkeste undergrund i Odense? Det ser du, når byens gothklub fortolker H.C. Andersens mørkeste eventyr med laserlys og elektroniske toner ved dette års H.C. Andersen Festivals.
artikel
 | 
Trivselsugen er i denne uge tilbage på SDU, hvor arrangørerne fra Syddanske Studerende glæder sig over, at det ikke længere....