fbpx
Lisette Olesen
Journalist på Otwn
15. december 2022

Kom helt tæt på verdens bedste cykelryttere, når Grand Prix Odense byder på en aften med fire nervepirrende løb på en af verdens hurtigste cykelbaner

artikel
 | 
Del artikel:
Lyt til artikel
Foto af:
Cykling Odense 2022

Der er fart over feltet, når Odense Cykelbane fyrer op for et af de største og mest prestigefyldte cykelstævner her på Fyn. Grand Prix Odense samler nemlig verdensmestre, europamestre og store danske medaljetagere i Odense.

Det hele sker den 29. december, hvor du kan opleve verdensstjernerne ræse forbi dig under fire unikke løb. Udover at entreen til Grand Prix Odense er gratis for børn, så bliver det en aften fyldt med særlige VIP – oplevelser for dig, der elsker fart og spænding.

© Cykling Odense 2022

Topstjerner, fri bar og en sjælden oplevelse.
Hvad siger du til at spise aftensmad, mens verdens bedste cykelryttere suser forbi dig? Det kan du faktisk til Grand Prix Odense. Med en særlig VIP- billet kan du sidde i midten af cykelløbet (inderkredsen), hvor der er fri bar og buffet, mens cykelrytterne kører på banen.

- Det er ret sjældent, at vi har dette område åbent for publikum. Men det har vi til Grand Prix Odense for at give folk en særlig oplevelse, hvor man sidder omkring bordene og hygger sig, forklarer Claus Rasmussen, der er formand for Odense Cykling og initiativtager til Grand Prix Odense.

Og det er ikke hvem som helst, som suser rundt på banen. Til Grand Prix Odense deltager bl.a. Dylan van Baarle, der i år vandt det prestigefyldte franske endagscykelløb Paris-Roubaix. Derudover kommer du også til at møde verdensmesteren i pointløb Yoeri Havik samt europamestrene i parløb Roger Kluge og Theo Reinhardt. På banen kører også lokale helte fx OL-guldvinder Lasse Norman Hansen og europamestrene i
holdløb Rasmus Lund og Tobias Aagaard. Dette er blot et udpluk af mange af de stjerner, som dyster i fire spændingsfyldte løb.

© Cykling Odense 2022

Fire løb på Danmarks hurtigste
Til Grand Prix Odense kommer du til at overvære fire nervepirrende cykelløb. Aftenen bliver skudt i gang med et parløb, hvor to ryttere arbejder sammen om at være hurtigst på banen. Efterfølgende kommer du til at opleve det spændingsfyldte udskilningsløb. Her bliver der virkelig trådt i pedalerne og kæmpet for positionerne, når cykelparrene suser rundt på banen. For ved udskilningsløb ryger rytterne ud af løbet, hvis de ligger bagerst i feltet efter anden omgang. Tredje løb er en omgang kørt på tid, mens Grand Prix Odense til sidst afsluttes med en kæmpe finalejagt, hvor rytterne kører et program fyldt med overraskelser. For finalejagten består nemlig af 200 omgange på banen, hvori der vil være nogle indlagte spurter, som afgør den samlede stilling for hele løbet.

- Vores mål med Grand Prix Odense er at lave et spændende cykelløb for alle, der er interesseret i et godt løb. Det er et løb for Hr. og Fru Danmark. Men det er også et løb fyldt med prestige, lyder det fra Claus.

Udover at cykelrytterne er præmietagere fra hele verden, så er Odense Cykelbane ret unik. For banen i Odense er nemlig en af verdens hurtigste cykelbaner:

- Det er jo lidt ligegyldigt, når alle cykelryttere alligevel cykler på samme bane. Men teoretisk set er Odense Cykelbane Danmarks hurtigste cykelbane og faktisk også en af verdens hurtigste baner. Den har lange sving, hvilket øger centrifugalkraften, hvilket giver god fart, forklarer Claus.

Så der er i hvert fald garanti for fart over feltet, når Grand Prix Odense fyrer op for deres cykelstævne den 29. december. Få billetter til Grand Prix Odense lige her.

Spændende relaterede artikler

Nektar på REPLAY: Vi har et helt univers klar
 | 
Når otwn og Palm Pictures til juni åbner dørene for vores fællesevent REPLAY, bliver det blandt andet med den lokale rapper Nektar på scenen.
MADMANMAX på REPLAY: Fuld moshpit-vibe, rage og kæmpe energi
 | 
Når otwn og Palm Pictures til juni åbner dørene for vores fællesevent REPLAY, bliver det blandt andet med undergrundsrapperen MADMANMAX på scenen.
Mowgli på REPLAY: Jeg kommer med noget ægte og oldschool
 | 
Når otwn og Palm Pictures til juni åbner dørene for vores fællesevent REPLAY, bliver det blandt andet med rapperen Mowgli på scenen.
artikel
 | 
I Odense findes virksomheden LittleGiants, hvor fire medejere og en række udviklere laver drømme til virkelighed for unge entreprenører med store app-drømme.