fbpx
14. december 2023

Lektievenner og læringscafé: Red Barnet Ungdom vil gøre en forskel for de unge

artikel
 | 
Foto: 
Red Barnet Ungdom Odense
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Red Barnet Ungdom Odense vil gøre en forskel for de børn og unge i lokalområdet ved at sikre, at de kan følge med i skolen og ikke føler sig ensomme.

Red Barnet Ungdom har en lokalafdeling i Odense, hvor 26-årige Ann-Sofie er forperson. Hun har selv været medlem af foreningen siden starten af 2019, hvor hun var frivillig i en læringscafé for unge skoleelever. Senere har hun arbejdet som projektleder og nu som forperson i lokalforeningen siden starten af 2022.

Ud af Red Barnet Ungdoms cirka 4.500 medlemmer er cirka en tredjedel af dem frivillige i de lokale afdelinger. Her arbejder de blandt andet for at gøre hverdagen nemmere for børn og unge. Derfor er det også vigtigt, at de frivillige i organisationen er under 30. Rammer man de 30 og derover, kan man godt fortsætte som betalende medlem.

- Vi er en ungdomsorganisation med mottoet ”ung til yngre”. Det er vigtigt, at man som barn kan spejle sig i den frivillige, de har kontakt til. Vi laver mange forskellige ting og har kontakt til mange forskellige børn og unge. Så det er vigtigt for foreningen, at det ikke er alt for lang tid siden, at vi selv stod i samme situation som dem, forklarer Ann-Sofie til otwn.

To af de projekter, som virkelig fylder i Odense-afdelingen, er ”læringscafé” og ”lektievenner”. Læringscafé er en anden slags lektiecafé, der afholdes på skolerne rundt omkring. Her kommer de frivillige ud og hjælper elever, der har svært ved forskellige temaer eller fag.

- Det er et supplement til det, som skolerne i høj grad også selv tilbyder. Så hvis man ikke får nok ud af skole lektiecafé, kan man deltage i vores tilbud, hvor vi går meget op i at gøre læringen sjovere og mere anderledes. På den måde er der nogle af eleverne, der forstår det bedre, og så tager de vores metoder med tilbage i klasselokalet, hvor de nu kan følge med i undervisningen på deres egne præmisser, fortæller hun.

Lektievenner er også lektiehjælp, men meget mere personligt. Her er det en lektieven, som kommer hjem til eleven og hjælper dem med lektierne dér i et trygt miljø.

- Vi ved at det er en svær situation for både elev og lærer, når eleven ikke kan finde ud af noget. For læreren har måske 25 andre elever, de også skal tage sig af og eleven kommer til at mangle noget opmærksomhed, som vi kan give dem med en lektieven. Så det er selvfølgelig med barnet i fokus, men vi er jo klar over, at det også er positivt for skolen, at vi tilbyder det her, siger Ann-Sofie

Modsat Red Barnet Ungdom i udlandet, hvor de har større fokus på aktivisme, har de danske afdelinger mere fokus på socialt arbejde. Ikke kun på skoler men også gennem inklusion som pride, så de frivillige har mulighed for at håndtere situationer, hvor eleverne eksempelvis har brug for nogle at snakke med, hvis de er nervøse for at springe ud som dem de er eller oplever problemer i skolen.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.