fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Appen blev lanceret som svar på en række triste hændelser, hvor unge mennesker ikke kom hjem efter en bytur, fra en gymnasiefest eller efter at have været sammen med deres venner.

Disse hændelser blev dråben, der fik Andreas Lyngholm Poulsen til at afsætte al sin fritid til at udvikle LetUsKnow-appen. En app, der uden at tappe din telefon for strøm og uden at gemme data om dig, sørger for, at du kan lade dine nærmeste vide, at du er kommet trygt og sikkert hjem.

Her ét år efter første lancering er Andreas klar med en ny og forbedret version af appen. Den er blevet optimeret, både i forhold til ydeevne og design, men er stadig baseret på de oprindelige værdier, som drev Andreas til at starte projektet. Appen skal være let at bruge, man skal kunne følge hinanden og så skal den selvfølgelig være designmæssigt pæn.

- Vi har haft over 25.000 brugere igennem og mange flere downloads. Med den gamle version havde vi en masse gode idéer, men kommunikationen var ikke skarp nok. Det har vi ændret med denne opdatering, så appens baggrund nu består af et kort, hvor man kan se udvalgte kontakter, så man altid kan finde hinanden eller holde øje med, at man er kommet trygt hjem, fortæller Andreas Lyngholm Poulsen til Otown og fortsætter:

- Folk blev ikke hængende i den gamle version, så vi har testet det nye design med flere nuværende brugere, for på den måde at få indsigt i, hvordan det virker bedst for dem. Det har været en hel uvurderlig sparring, som har resulteret i noget megafedt. Folk forstår det nu, designet er meget mere simpelt og samtidig gemmer vi ingen data på brugerne. Desuden bruger appen så lidt data på telefonen, at den fungerer problemfrit, selv når der er tusindvis af mennesker omkring dig, perfekt til sommerens festivaler.

Andreas Lyngholm Pedersen fra LetUsKnow - otwn
Foto: LetUsKnow

Så hvis du ofte har problemer med at finde dine venner på grund af en dårligt fungerende kortfunktion eller dine beskeder på Messenger ikke går igennem, så har LetUsKnow optimeret deres app, så den på en hel aften bruger lige så meget data, som det tager at sende tre billeder på Snapchat.

- Vi har tænkt alle ind i appen. Festivaldeltagere, folk på byture, handicappede der rejser alene med offentlig transport, børn der skal hjem fra skole. Alle. Man kan endda oprette grupper i appen, så man altid kan vælge, hvilke kontakter der kan følge ens lokalitet, lyder det fra Andreas.

Men appen er stadig ikke fuldkommen. Der kan altid optimeres yderligere, men LetUsKnow står et godt sted lige nu. I fremtiden håber Andreas at kunne integrere flere smarte funktioner, fx ved at inddrage funktionen på de nye iPhones med deres ”island” og funktion med at sætte en widget på sin hjemmeskærm.

Den nye version af LetUsKnow-appen er kun begyndelsen på virksomhedens rejse mod at skabe et tryggere og mere forbundet samfund. Andreas og hans team er fast besluttet på at fortsætte med at forbedre og udvide appens funktioner og ydeevne for at imødekomme brugernes behov bedst muligt.

En vision som 7-Eleven og DSB støtter op om. LetUsKnow har netop forlænget samarbejdet med 7-Eleven og håber på at gøre det samme med DSB.

Andreas Lyngholm Pedersen fra LetUsKnow - otwn
Foto: LetUsKnow

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Eivind Antonsen Segtnan er uddannet læge fra SDU og har en Ph.d. fra samme sted. Og det var under sin Ph.d., at Eivind fandt på en ny og innovativ måde at kunne teste for sygdomme.