fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

I Odense findes virksomheden LittleGiants, hvor fire medejere og en række udviklere laver drømme til virkelighed for unge entreprenører med store app-drømme.

Startup-miljøet i Odense er positivt voksende, hvor flere og flere virksomheder og institutioner får øjnene op for de mange muligheder, der er ved at arbejde startups. Én af de virksomheder af LittleGiants, der har fire medejere, som hver har deres speciale inden for det, de tilbyder til deres kunder.

Men hos LittleGiants er kunder mere end bare kunder. De er en del af familien. LittleGiants har nemlig en helt særlig måde at operere på, når det kommer til små startup-virksomheder, der kommer uden så meget kapital med men gode idéer og store ambitioner.

De har nemlig etableret et såkaldt økosystem, hvor de køber sig ind i de startups, som de skal udvikle en app for, og så er de med hele vejen rundt til at tage beslutninger og hjælpe iværksætteren godt på vej.

- I LittleGiants køber vi os ind og hjælper med alt fra store strategiske beslutninger til små forretningsmæssige ændringer, som vi baseret på vores erfaring med egen virksomhed og tidligere kunder kan byde ind med. Derudover har vi tilknyttet et markedsføringsbureau, som er specialiseret i markedsføring af apps, fortæller en af medejerne, Camilla Holst til otwn og fortsætter:

- Når iværksættere kommer til os, er hele deres koncept ofte funderet i software, og derfor kan vi hurtigt spore os ind på, hvor det er bedst, billigst og nemmest at starte, da vi har dygtige udviklere ansat, som kan tilpasse appen efter de nødvendigheder, der er for at få lavet den første udgave, inden vi tager det næste skridt.

LittleGiants startede som et slags hybridbureau, der kunne det hele, men har med tiden indset, at deres passion ligger i at hjælpe startups og give dem de bedste forudsætninger for at lykkedes, inden for de kompetencer, som de har samlet i virksomheden.

Hjælper Jakob fra Frederikshavn og Pernille fra Aarhus

Selvom LittleGiants er baseret i Odense, og det primært er det odenseanske startupmiljø, som de har ambitioner om at sætte et aftryk på, så er det ikke kun personer fra Odense, de er partnere med. Én af de virksomheder, som de er partnere i, er nemlig 22-årige Jakob Junker Jeppesen, der er fra Frederikshavn, men som faktisk er flyttet til Odense for at jagte drømmen om at starte sin egen virksomhed med sin app MyEpi.

Samtidig er de også medejere af den virksomhed, som 29-årige Pernille Sørensen har valgt at starte med en app omdrejningspunkt.

Camilla fra LittleGiants og Pernille fra Monto - otwn
Foto: otwn

Pernille er bosat i Aarhus, men kommer med jævne mellemrum til Odense for at arbejde med Camilla og de andre, når det ikke kan lade sig gøre at mødes virtuelt. Hun har fundet på idéen til appen Monto, som er en udlejningsplatform, hvor alle kan udleje deres ting og leje andres ting.

- Appen er både for private og erhvervsbrugere. Man har alt muligt liggende i sit hjem, som man alligevel ikke bruger hver dag. Det kan være en symaskine, en græsslåmaskine, en hækkeklipper eller en hoppeborg. Det kan man så udleje på Monto til folk, som lige står og synes det kunne være sjovt at lære at sy, skal slå græsset, klippe hækken eller mangler en hoppeborg til en fødselsdag, fortæller Pernille Sørensen til otwn.dk og fortsætter:

- Den taler derfor ind i det problem vi har i hele verden med overforbrug. Her har man mulighed for selv at udnytte de ting, man alligevel har brugt penge på og kan dermed tjene penge på, at andre ikke skal ud og betale det fulde beløb for en spritny slagboremaskine som de alligevel kun skal bruge tre gange i en ny lejlighed.

Appen er live, og det er muligt at leje og udleje ting nu, men appen er kun en såkaldt MVP. Altså en udgave som er helt strippet for andet end de basale behov for, at den kan fungere. Så hvis man downloader appen, kan man godt forvente, at der med tiden som brugerbasen vokser og leje-funktionen bruges kommer nye og forbedrede features.

Monto appen - otwn
Foto: Monto

Der er allerede over 9.000 downloads af appen, så Pernille forventer snart, at hun også kan begynde at tjene penge på den ved blandt andet erhvervskunder. Og hun er glad for at være kommet ind hos LittleGiants.

- Jeg sendte mine specifikationer ud til appen til en masse virksomheder, der laver apps og fik mange forskellige tilbud tilbage. Så jeg besluttede mig for at finde en konsulent, der kunne hjælpe mig med at finde det bedste tilbud, så jeg tog fat i Steffen fra LittleGiants, og han inviterede mig forbi til et møde. Derefter klikkede vi bare så godt sammen, og vi kunne begge se fordele i et samarbejde, så vi gik nærmest ud af mødet som partnere, siger Pernille.

De har siden haft mange gode samtaler om udviklingen af appen, nye tiltag, hvad der skal til, hvad der ikke skal gøres og samtidig har LittleGiants hånden på kogepladen, fordi de er så investerede i Monto, at det vil gå ud over dem, hvis de tog dårlige beslutninger.

Vil gerne udvide på alle fronter

Med partnerskaber som MyEpi og Monto i virksomheden, er der kun kommet mere blod på tanden i forhold til at komme på arbejde hver dag og hjælpe unge iværksættere med at gøre deres drømme til virkelighed og få deres startups ud i livet.

Derfor håber Camille også på, at LittleGiants kan opbygge et endnu stærkere økosystem, der kan give iværksætter de bedste forudsætninger for at få deres app-idéer til at blive til virkelighed

- Vi er stadig forholdsvist nye med det her koncept, så vi skal stadig ud at netværke, få mere erfaring og få flere virksomheder ind, som drømmer om at udgive apps, der kan give noget til samfundet. Lige meget om det er en app der kan registrere epileptiske anfald eller hvor man kan tjene lidt ekstra penge på det, der alligevel står gemt ude i skuret, siger Camilla Holst.

Men derudover glæder hun sig også bare til at komme i gang med nogle af de projekter, som de arbejder på lige nu, blandt andet et investernetværk med Decision Makers. Og så glæder hun sig til at være med til at få startup-miljøet i Odense til at blomstre.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.