fbpx
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otown

Lokal musikelsker vil gøre flere opmærksom på kvindelige kunstnere

Del artikel:

En lokal ung ildsjæl med en stor kærlighed til musik har startet sin egen Instagram-profil, hvor hun anbefaler kvindelige musikere.

Kvinde kend din pop kender nogle måske fra det gamle P7-program med Sandie Westh og Christine Milton. Men efter det er lukket ned for et par tilbage, er en Instagram-profil dukket op i samme navn. Men det er ikke de to radioværter, der står bag den, det er fynske Thea Tukjær.

Egentlig inspireret af det tidligere radioprogram, har hun oprettet Instagram-profilen for at gøre folk mere opmærksomme på kvinder i musikindustrien. Der er nemlig flere undersøgelser der viser, at mandlige kunstnere dominerer på radioen, festivalerne og til prisuddelingerne.

- I noget tid har musikbranchen talt om at få mere mangfoldighed på scenerne, både i forhold til køn, etnicitet og seksualitet. Målet er at skabe mere varierede tilbud og give de yngre generationer noget at spejle sig i. Og den stil kører jeg videre ved at fortælle om kvindelige musikere på den her profil, fortæller Thea Tukjær til otwn.

kvinde-kend-din-pop
Foto: Kulturmaskinen

Thea har som sådan ikke nogen baggrund i musikbranchen, men hun har altid elsket musik og virkelig følt en passion for eksempelvis at lære musikere at kende og lave playlister med dem. Præcis den slags indhold, man kan finde på hendes Instagram-profil.

Men nu er hun tilkoblet som praktikant på Kulturmaskinen, hvorfor der hendes projekt nu kaster to koncerter af sig. Kulturmaskinen kontaktede selv Thea i 2021, og nu har de sammen fundet et koncept, som giver mening for begge parter.

- Det har været superfedt, at deres forespørgsel har kunne føre til det her praktikforløb, for nu sidder jeg nede hos dem og kan suge al muligt fed information til mig, som virkelig er lærerigt i forhold til at skulle arrangere de her koncerter, forklarer Thea.

Egentlig er Thea Tukjær uddannetinden for filosofi og idéhistorie, men hun har blandet været med til at lave Klimafolkemødet og TEDxAarhus.. Derfor synes hun også selv, at det er helt oplagt, at hun er med til at planlægge de to koncerter.

- At lave koncerter var egentlig ikke en tanke, jeg selv havde tænkt til at starte med, men det giver super god mening, nu hvor vi er i gang. Det bliver to skønne aftener i henholdsvis oktober og november på Frølageret, og alle er selvfølgelig velkommen. For selvom navnet hentyder til, at jeg primært henvender mig til kvinder, så er der naturligvis plads til alle interesserede, afslutter Thea Tukjær.

Tre anbefalinger fra Thea

FABER

Iomfro

DAYYANI

Mest læste nyheder

 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense henover juni-måned, så skal du læse med lige her!
 | 
Da David Lind Nordby fik en førtidspension som 31-årig, besluttede han sig for at gøre en forskel. I dag samler....
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Seks studerende fra SDU har startet en virksomhed, der skal gøre det nemmere at planlægge rejser. De gør det nemlig for dig.

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Nu kan du igen begynde at glæde dig til efteråret, hvor Midtfyns Festival vil lukke festivalsæsonen af med et brag, når den løber af stablen i starten af september.
 | 
Magiske Dage er gået fra et aftenarrangement i en af Odenses forstæder til en to-dags festival med besøg fra udlandet og flere tusinde gæster.
 | 
Foreningen vil give de krigsramte børn en normal hverdag i Odense. Derfor har de startet en indsamling, hvor de har....
artikel
 | 
Trivselsugen er i denne uge tilbage på SDU, hvor arrangørerne fra Syddanske Studerende glæder sig over, at det ikke længere....