fbpx
Lisette Olesen
Journalist på Otwn
8. august 2022

Mænd i nederdele fester på Odense Havn

artikel
 | 
Del artikel:
Lyt til artikel
Foto af:
meninskirts.dk

Fejr frihed og mangfoldighed, når Fashion Freedom Fest indtager Odense Havn på fredag.

Hvem siger, at det kun er kvinder, der må gå i kjoler og nederdele? Den tanke vil Fashion Freedom Fest lave om på. På fredag kan du derfor svinge skørterne uanset hvem du er, når der er Fashion Freedom Fest på Odense Havn. Det hele starter klokken 17.00 ved Det Blå Kvarter, hvor der er drinks, fortællinger og fotoshoot.

Alle kan bære kjoler og nederdele, fortæller Meninskirt.dk, der står bag Fashion Freedom Fest på fredag.

Befri manden fra bukserne

Bag arrangementet er Dylan Cawthorne, der er lektor i droneteknologi på Syddansk Universitet. Udover at han brænder for at hjælpe mennesker med sine droner, så har han mission om at rykke ved de traditionelle kønsopfattelser.

For selvom vi lever i et frit land, hvor man må udtrykke sig som man vil, så er det nok de færreste mænd, der iklæder sig en kjole eller en nederdel fremfor bukser.  Og hvorfor egentlige det? Ifølge Dylan bunder den tanke i en meget traditionel opfattelse af køn. En tanke, som frihedsberøver mennesket fra at gå klædt i det tøj, man har lyst til.

Det skal der laves om på, mener lektoren, der ofte bærer nederdel på arbejde. I år 2021 vandt han inspirationsprisen ved det internationale foredragsevent TEDxOdense for sin mission om at opfordre folk til at gå klædt det tøj, som de har lyst til fremfor at tilpasse dig et gammeldags kønsmønster. Nu inviterer han alle odenseanerne til et event på havnen, hvor påklædning ikke er bundet til køn.

Dylan Cawthorne ved Det Blå Kvarter, hvor festen finder sted.

Alternativ herremode

Uanset hvordan du går klædt, så er du velkommen, som du er. Fashion Freedom Fest begynder klokken 17.00 ved Estlandskaj, hvor den også slutter klokken 19.00.

Dylan starter selv med at indtage scenen med en velkomsttale. Efterfølgende kan du opleve et foredrag med Markus "ModeMuth", der på diverse sociale medier er kendt for at vise en alternativ herremode.

-Jeg tænker, at manden skal bære det, han kan lide, fordi mode er sjovt ikke et køn. Jeg elsker at bære kilt, nederdele, kjoler, tight, høje hæle mm., skriver han på sine sociale medier.

Markus "ModeMuth" gæster Fashion Freedom Fest på Odense Havn

Et eksperiment

Fashion Freedom Fest startede for to år siden som et kunstnerisk eksperiment, fortæller Dylan på platformen Meninskirts.dk.

-Forud for arrangementet blev deltagerne spurgt, "hvordan ville du klæde dig, hvis ingen dømte dig?" Dette eksperiment var måske det vigtigste aspekt af kunstværket. På udstillingen engagerede deltagerne sig i spontane interaktioner med hinanden herunder diskuterede deres valgte garderobe og tankeproces bag den. På den måde var deltagerne udstillingen, skriver han.

Udsmykningen fra sidste års Fashion Freedom Fest. Foto: Meninskirts.dk

Men hvad der præcis kommer til at ske ved dette års ”Fashion Freedom Fest” forbliver en hemmelighed. Dog kan Dylan godt garantere, at det bliver en fest, hvor man rykker ved traditionerne.

Spændende relaterede artikler

Nektar på REPLAY: Vi har et helt univers klar
 | 
Når otwn og Palm Pictures til juni åbner dørene for vores fællesevent REPLAY, bliver det blandt andet med den lokale rapper Nektar på scenen.
MADMANMAX på REPLAY: Fuld moshpit-vibe, rage og kæmpe energi
 | 
Når otwn og Palm Pictures til juni åbner dørene for vores fællesevent REPLAY, bliver det blandt andet med undergrundsrapperen MADMANMAX på scenen.
Mowgli på REPLAY: Jeg kommer med noget ægte og oldschool
 | 
Når otwn og Palm Pictures til juni åbner dørene for vores fællesevent REPLAY, bliver det blandt andet med rapperen Mowgli på scenen.
artikel
 | 
I Odense findes virksomheden LittleGiants, hvor fire medejere og en række udviklere laver drømme til virkelighed for unge entreprenører med store app-drømme.