fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Manden bag ny grøn festival: Odense skal fremme grøn omstilling

Del artikel:

#Otownerdit er indlægget på Otown.dk, hvor vi bliver klogere på Odenses mest spændende personligheder. Vi hører deres holdninger til byen, når de færdiggør sætninger om byens bedste og værste sider. Denne uges personlighed er festivalleder Mikkel Damborg fra GO: Grønt Odense.

Han brænder for en grønnere verden – et grønnere Odense. Navnet er Mikkel Damborg. Han er festivalleder af Odenses nye grønne festival – GO Grønt Odense, som starter i eftermiddag og slutter på søndag.

Festivalen er byens første festival, der udelukkende handler om grønomstilling.

- Med festivalen ønsker vi at skabe et sanseligt oplysningsprojekt, der engagerer mennesker til, gennem handling, at bidrage til den grønne omstilling. For os handler den grønne omstilling ikke kun om politik og tekniske løsninger, vi vil gerne undersøge hvad det gode liv er i dag.

Go Grønt Odense byder på workshops, foredrag, generationsmøder, samtaler, musik, lyrik, kunst, café, fællesspisninger og marked. Festivalen er født i en coronatid præget af restriktioner. Men Mikkel og resten af festivalteamet vil ikke give op eller udskyde det grønne budskab.

- Festivalen skulle bare realiseres uanset restriktionsniveau. Derfor lavede vi en strategi for, hvordan vi kunne gøre det under forskellige coronascenerier, lyder det fra Mikkel, der fortæller, at alle festivalaktiviteter er coronavenlige.

Bliv klogere på Mikkel, der har boet i Odense i 8 år og brænder for grøn omstilling af byen:

Mit yndlingssted i Odense er… Åstien, der forbinder mange gode steder og som er oplagt til gå-, cykel- og løbeture og der er også nogle fede legepladser langs stien.

Det bedste, der er sket i Odense… er lukningen af Thomas B. Thriges Gade.

Det værste, der er sket i Odense…alt er godt.

Det mærkeligste, jeg har oplevet i Odense var… første gang jeg oplevede, at juletræet på Flakhaven blev tændt. Der var pludseligt utrolig mange mennesker.

Det kendetegner en odenseaner, er… at man bor i Odense. Odenseanerne kan være meget forskellige.  

Hvis jeg var borgmester i Odense… ville jeg nok være afhængig af de øvrige byrådspolitikerer for at få min politik ud i livet. Jeg ville arbejde for at bevare Siloøen. Det at genbruge eksempelvis betonkonstruktioner har et kæmpe potentiale for klimaet og miljøet. Derudover rummer bygningerne en masse kulturhistorie. Jeg tror, at den gamle industri kan blive fremtidens bindingsværkidyl.

I Odense brænder jeg for... at fremme den grønne omstilling og skabe noget kulturliv med lidt kant.

Mest læste nyheder

 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....
 | 
Restaurant Værdsat formerer sig til flere spiseoplevelser i Odense. Men hvad de færreste ved om smørrebrødssuccessen i Kongensgade er, at restauranten hjælper mennesker med specielle udfordringer. Ejeren vil nemlig gerne give tilbage til samfundet, som hjalp ham, da han var plaget af druk og dødsangst.

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Oskar Wenck von Wenckheim og Mark Mathias Christensen har igennem de sidste tre år skrevet og produceret musik, og nu er de snart klar til at slå ordentligt igennem.
 | 
Foreningen Blossom støtter kvinder i forskellige former for socialt udsatte positioner med forskellige tiltag.
 | 
Det er ikke bare en test, bagværket og kardemommesnurren er væk, og fra nu af er der nyt fokus hos den populære café i Nedergade.
artikel
 | 
Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.