fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Manden bag ny grøn festival: Odense skal fremme grøn omstilling

Del artikel:

#Otownerdit er indlægget på Otown.dk, hvor vi bliver klogere på Odenses mest spændende personligheder. Vi hører deres holdninger til byen, når de færdiggør sætninger om byens bedste og værste sider. Denne uges personlighed er festivalleder Mikkel Damborg fra GO: Grønt Odense.

Han brænder for en grønnere verden – et grønnere Odense. Navnet er Mikkel Damborg. Han er festivalleder af Odenses nye grønne festival – GO Grønt Odense, som starter i eftermiddag og slutter på søndag.

Festivalen er byens første festival, der udelukkende handler om grønomstilling.

- Med festivalen ønsker vi at skabe et sanseligt oplysningsprojekt, der engagerer mennesker til, gennem handling, at bidrage til den grønne omstilling. For os handler den grønne omstilling ikke kun om politik og tekniske løsninger, vi vil gerne undersøge hvad det gode liv er i dag.

Go Grønt Odense byder på workshops, foredrag, generationsmøder, samtaler, musik, lyrik, kunst, café, fællesspisninger og marked. Festivalen er født i en coronatid præget af restriktioner. Men Mikkel og resten af festivalteamet vil ikke give op eller udskyde det grønne budskab.

- Festivalen skulle bare realiseres uanset restriktionsniveau. Derfor lavede vi en strategi for, hvordan vi kunne gøre det under forskellige coronascenerier, lyder det fra Mikkel, der fortæller, at alle festivalaktiviteter er coronavenlige.

Bliv klogere på Mikkel, der har boet i Odense i 8 år og brænder for grøn omstilling af byen:

Mit yndlingssted i Odense er… Åstien, der forbinder mange gode steder og som er oplagt til gå-, cykel- og løbeture og der er også nogle fede legepladser langs stien.

Det bedste, der er sket i Odense… er lukningen af Thomas B. Thriges Gade.

Det værste, der er sket i Odense…alt er godt.

Det mærkeligste, jeg har oplevet i Odense var… første gang jeg oplevede, at juletræet på Flakhaven blev tændt. Der var pludseligt utrolig mange mennesker.

Det kendetegner en odenseaner, er… at man bor i Odense. Odenseanerne kan være meget forskellige.  

Hvis jeg var borgmester i Odense… ville jeg nok være afhængig af de øvrige byrådspolitikerer for at få min politik ud i livet. Jeg ville arbejde for at bevare Siloøen. Det at genbruge eksempelvis betonkonstruktioner har et kæmpe potentiale for klimaet og miljøet. Derudover rummer bygningerne en masse kulturhistorie. Jeg tror, at den gamle industri kan blive fremtidens bindingsværkidyl.

I Odense brænder jeg for... at fremme den grønne omstilling og skabe noget kulturliv med lidt kant.

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Der er kommet mange flere diagnoser frem i søgelyset de sidste par år, men det er ikke alle skader og diagnoser, der kan ses på folk.
 | 
Odense er begyndt at kunne tiltrække større international arbejdskraft i takt med udviklingen af store virksomheder i området, og det kræver, at der findes en skole til internationale børn.
 | 
Et kamera og en drone er fast inventar, når Saif sætter sig ind i bilen for at køre rundt i Danmark eller i kufferten, når han rejser verden rundt.
artikel
 | 
Til det nye efterårssemester kunne de studerende på journalistik på SDU i Odense vælge et nyt fag i klimajournalistik, for at øve sig i klimavinkler på forskellige emner.