fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Martin laver 1000 støttekoncerter for Ukraine: Vi skal stå sammen

Del artikel:

I hele landet kan du nu gå til koncerter, der støtter det krigsramte Ukraine. Martin Bager Wulff er en af arrangørerne bag det landsdækkende koncept Koncerter For Ukraine, der startede med en video i Kongens Have.

Sammen med over 250 frivillige laver Martin Bager Wulff 1000 støttekoncerter for at samle ind til de krigsramte ofre i Ukraine. Koncerterne finder du over hele landet og en del af dem er gratis.

- Koncerterne er vor tids modstandsgrupper. Vi springer ikke togbaner i luften. Men vi gør vores til, at ham den sure russer ikke får lov til at bestemme noget som helst, lyder det fra Martin Bager Wulff.

På ganske få dage fik arrangørgruppen stablet de første koncerter på benene og den kommende måned byder på koncerter for Ukraine i det meste af Danmark.

- Musik og kultur kan noget særligt i forhold til at skabe fællesskab i en mørk tid. Vi er sammen og vi gør noget sammen, fortsætter Martin Bager Wulff, hvis indsamling allerede har rundet de første 100.000 kr. til Ukraine.

Stå sammen i en god sag

Vil du opleve musikken live og støtte det krigsramte Ukraine, så finder du støttekoncerterne på koncerterforukraine.dk. Tager du til en af koncerterne, er du med til at støtte Ukraine, idet pengene fra billetsalget, kunstnerhonoraret eller baromsætningen går til velgørenhedsorganisationer, der hjælper det krigsramte land. På platformen finder du også gratis koncerter. Her er idéen, at du efter koncerten selv bestemmer, hvad du har lyst til at give for oplevelsen.

- Det handler ikke kun om, at vi skal samle penge sammen. Det handler også om, at få gang i et kulturliv, der har været lukket ned i lang tid pga. coronakrisen. Koncerterne skal få folk, koncertarrangører og kunstnere til at stå sammen i en god sags tjeneste., forklarer Martin Bager Wulff.

Støttekoncerterne, som du kan opleve rundt omkring i landet, spænder bredt fra koncerter med Bryan Rice til ukrainske kunstnere, der stiller sig op på scenen for at støtte sit eget hjemland. Blandt andet spillede bandet RUNA en smuk koncert i Ishøj lørdag. Deres navn betyder fred og musikerne bag bandet som både er fra Ukraine, Danmark, Chile og Usbekistan har allerede budt ind på at spille endnu flere koncerter for Ukraine.  

Der er rig mulighed for at opleve  musik i hele landet. Martin og arrangørerne fylder nemlig landets spillesteder, kirker, biografsale mm. med 1000 koncerter, der støtter Ukraine. En idé der startede med en video i Kongens Have og en tanke i Rosengårdcentret.

1000 koncerter

Da Martin var på shoppingtur i Rosengårdcentret, faldt han over en video på Facebook. I videoen stod organisten Michael Vitten Carlsson midt i Kongens Have og fortalte, at han ville arrangere støttekoncerter for Ukraine. En idé multikunstneren Martin hoppede med på. Han havde nemlig selv haft idéen i tankerne.

I Odense er Martin kendt for at være alt fra forfatter, vært, foredragsholder, festivalarrangør, podcaster og meget mere. En del af de projekter Martin er vært på er velgørenhedsprojekter bl.a. Svøm For En Sag, weekendens store svømmeevent, der samlede ind til Kræftens Bekæmpelse.

Selvom Martin ikke kendte Michael, tog han kontakt ham, hvilket resulterede i, at Koncerter For Ukraine blev født. En koncept, som også tiltrak Anja Følleslev fra Odense Studenterhus og flere arrangører rundt omkring i landet. Det er helt unikt det der sker lige nu fortæller Martin.

- På få uger er foreningen gået fra at bestå af 4 frivillige arrangører til over 250 frivillige, der står for PR, booking, afvikling og meget mere.

Og der er nok at se til. Spørger man Martin, så kommer Koncerter For Ukraine til at lave 1000 koncerter i Danmark.

- Michael kom til at sige, at vi skulle lave 1000. Nu har han sagt det, så nu skal vi gøre det. Vi laver 1000 koncerter på tværs af hele landet, hvor vi står fast for freden fortæller Martin.

Der vil løbende blive arrangeret nye koncerter, som du kan se på koncerterforukraine.dk eller på Koncerter For Ukraines sociale medier.

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Der er tikket et stort tocifret millionbeløb ind på kontoen hos Odense Teater, der drømmer om at igangsætte en stor modernisering af det gamle, historiske teater.
 | 
Der er stadig en stor del af unge piger, der kæmper med mental trivsel, og som går med alene med deres svære tanker. Foreningen GirlTalk har lavet et fællesskab, hvor man kan henvende sig.
 | 
Et ungt kærestepar har sammen købt en båd, som skulle renoveres helt fra bunden, men de havde et udgangspunkt, der sagde at de ikke vidste noget som helst om det – og så kunne de heller ikke sejle.
artikel
 | 
Semesterstartsfesten afholdes igen i år af Syddanske Studerende, og de er klar på at gøre det større end nogensinde før med et stort to-dags program.