fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Menneskebiblioteket vil udfordre fordomme: Lån et menneske i 30 minutter

Del artikel:

Odense har fået et menneskebibliotek, hvor bøgerne er mennesker, der lever et liv fyldt med fordomme og tabuer.

Brandts Passage har fået et menneskebibliotek, som har åbent 2 torsdage i oktober. Bøgerne på bogreolen er mennesker, der repræsenterer en gruppe i samfundet, der ofte oplever fordomme, stereotyper og tabu. Det kan for eks. være en kørestolsbruger, en tidligere misbruger, pårørende til selvmord eller en parkeringsvagt.

Større ligeværd og forståelse

I en halv time kan du kvit og frit låne en menneskebog, som du ”læser” ved at spørge personen om alt indenfor emnet. Formålet med biblioteket er at gøre op med tabuer og fordomme.

- Vi ønsker at skabe flere trygge rum, hvor vi kan lære om vores mangfoldighed og måske finde en mellemfolkelig forståelse, der kan bidrage til, at vi opnår en større ligeværd i vores samfund, fortæller Menneskebiblioteket, der har lokale bogdepoter i Odense, København, Aarhus og Esbjerg.

Bogreolen hos lokal fotokunstner

Menneskebiblioteket er en foreningen, der har afholdt arrangementer på skoler, biblioteker, festivaler og arbejdspladser i Danmark og i udlandet siden år 2000.

I morgen og torsdag den 38. oktober inviterer de odenseanerne med ind på det unikke bibliotek. Foreningen er nemlig gået sammen med Meanwhile Stories om at få det unikke bibliotek til Odense.

Meanwhile Stories arbejder til dagligt med hverdagskunst gennem fotografiet. Indehaveren, Kim-Yen Nguyen, ønsker med fotodokumentation og kunstportrætter at skabe lighed for alle i kunsten, ligesom kunsten som medie er med til at skabe lighed for alle i samfundet. Meanwhile Stories laver fotodokumentation om det levede liv. Portrætter om mennesker. Udover fotoopgaver for private såvel som erhverv danner Meanwhile Stories in Studio rammerne om et kreativt fællesskab, hvor Kim-Yen Nguyen samarbejder med forskellige aktører om aktiviteter herunder Menneskebiblioteket og ART TALKS.

Torsdag den 7. oktober og torsdag den 28. oktober mellem kl. 17.00-20.00 åbner Menneskebibliotekets bogreol for udlån hos Meanwhile Stories studie, som du finder i Brandts Passage 31A, 2. sal, 5000 Odense C (ovenpå Restaurant Pasfall). Her henvender du dig ved skranken, hvor du bliver modtaget af en bibliotekar, der finder menneskebøgerne frem til dig.

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Der er kommet mange flere diagnoser frem i søgelyset de sidste par år, men det er ikke alle skader og diagnoser, der kan ses på folk.
 | 
Odense er begyndt at kunne tiltrække større international arbejdskraft i takt med udviklingen af store virksomheder i området, og det kræver, at der findes en skole til internationale børn.
 | 
Et kamera og en drone er fast inventar, når Saif sætter sig ind i bilen for at køre rundt i Danmark eller i kufferten, når han rejser verden rundt.
artikel
 | 
Til det nye efterårssemester kunne de studerende på journalistik på SDU i Odense vælge et nyt fag i klimajournalistik, for at øve sig i klimavinkler på forskellige emner.