fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Menneskebiblioteket vil udfordre fordomme: Lån et menneske i 30 minutter

Del artikel:

Odense har fået et menneskebibliotek, hvor bøgerne er mennesker, der lever et liv fyldt med fordomme og tabuer.

Brandts Passage har fået et menneskebibliotek, som har åbent 2 torsdage i oktober. Bøgerne på bogreolen er mennesker, der repræsenterer en gruppe i samfundet, der ofte oplever fordomme, stereotyper og tabu. Det kan for eks. være en kørestolsbruger, en tidligere misbruger, pårørende til selvmord eller en parkeringsvagt.

Større ligeværd og forståelse

I en halv time kan du kvit og frit låne en menneskebog, som du ”læser” ved at spørge personen om alt indenfor emnet. Formålet med biblioteket er at gøre op med tabuer og fordomme.

- Vi ønsker at skabe flere trygge rum, hvor vi kan lære om vores mangfoldighed og måske finde en mellemfolkelig forståelse, der kan bidrage til, at vi opnår en større ligeværd i vores samfund, fortæller Menneskebiblioteket, der har lokale bogdepoter i Odense, København, Aarhus og Esbjerg.

Bogreolen hos lokal fotokunstner

Menneskebiblioteket er en foreningen, der har afholdt arrangementer på skoler, biblioteker, festivaler og arbejdspladser i Danmark og i udlandet siden år 2000.

I morgen og torsdag den 38. oktober inviterer de odenseanerne med ind på det unikke bibliotek. Foreningen er nemlig gået sammen med Meanwhile Stories om at få det unikke bibliotek til Odense.

Meanwhile Stories arbejder til dagligt med hverdagskunst gennem fotografiet. Indehaveren, Kim-Yen Nguyen, ønsker med fotodokumentation og kunstportrætter at skabe lighed for alle i kunsten, ligesom kunsten som medie er med til at skabe lighed for alle i samfundet. Meanwhile Stories laver fotodokumentation om det levede liv. Portrætter om mennesker. Udover fotoopgaver for private såvel som erhverv danner Meanwhile Stories in Studio rammerne om et kreativt fællesskab, hvor Kim-Yen Nguyen samarbejder med forskellige aktører om aktiviteter herunder Menneskebiblioteket og ART TALKS.

Torsdag den 7. oktober og torsdag den 28. oktober mellem kl. 17.00-20.00 åbner Menneskebibliotekets bogreol for udlån hos Meanwhile Stories studie, som du finder i Brandts Passage 31A, 2. sal, 5000 Odense C (ovenpå Restaurant Pasfall). Her henvender du dig ved skranken, hvor du bliver modtaget af en bibliotekar, der finder menneskebøgerne frem til dig.

Mest læste nyheder

 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Oplev odenseansk kunst på alternativ fynsk festival, hvor mad er en del af billetten og du ikke bliver mast på festivalpladsen.
 | 
Da David Lind Nordby fik en førtidspension som 31-årig, besluttede han sig for at gøre en forskel. I dag samler....
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense henover juni-måned, så skal du læse med lige her!

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Den 25.- d. 28. august 2022 afholdes den internationale kunstmesse Enter Art Fair. Men i år bliver det lidt specielt,....
 | 
Uanset om vi står ved det eller ej, så tillægger vi udseende en masse værdier, egenskaber og svagheder. Det viser forskning og diverse studier. Har du et ansigt, der afviger fra normen, er der en stor sandsynlighed for, at du vil opleve diskrimination på lige fod med racisme og sexisme.
 | 
Hvad sker der, hvis man smider papirklip og H.C. Andersens eventyr ned i den mørkeste undergrund i Odense? Det ser du, når byens gothklub fortolker H.C. Andersens mørkeste eventyr med laserlys og elektroniske toner ved dette års H.C. Andersen Festivals.
artikel
 | 
Trivselsugen er i denne uge tilbage på SDU, hvor arrangørerne fra Syddanske Studerende glæder sig over, at det ikke længere....