fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Menneskebiblioteket vil udfordre fordomme: Lån et menneske i 30 minutter

Del artikel:

Odense har fået et menneskebibliotek, hvor bøgerne er mennesker, der lever et liv fyldt med fordomme og tabuer.

Brandts Passage har fået et menneskebibliotek, som har åbent 2 torsdage i oktober. Bøgerne på bogreolen er mennesker, der repræsenterer en gruppe i samfundet, der ofte oplever fordomme, stereotyper og tabu. Det kan for eks. være en kørestolsbruger, en tidligere misbruger, pårørende til selvmord eller en parkeringsvagt.

Større ligeværd og forståelse

I en halv time kan du kvit og frit låne en menneskebog, som du ”læser” ved at spørge personen om alt indenfor emnet. Formålet med biblioteket er at gøre op med tabuer og fordomme.

- Vi ønsker at skabe flere trygge rum, hvor vi kan lære om vores mangfoldighed og måske finde en mellemfolkelig forståelse, der kan bidrage til, at vi opnår en større ligeværd i vores samfund, fortæller Menneskebiblioteket, der har lokale bogdepoter i Odense, København, Aarhus og Esbjerg.

Bogreolen hos lokal fotokunstner

Menneskebiblioteket er en foreningen, der har afholdt arrangementer på skoler, biblioteker, festivaler og arbejdspladser i Danmark og i udlandet siden år 2000.

I morgen og torsdag den 38. oktober inviterer de odenseanerne med ind på det unikke bibliotek. Foreningen er nemlig gået sammen med Meanwhile Stories om at få det unikke bibliotek til Odense.

Meanwhile Stories arbejder til dagligt med hverdagskunst gennem fotografiet. Indehaveren, Kim-Yen Nguyen, ønsker med fotodokumentation og kunstportrætter at skabe lighed for alle i kunsten, ligesom kunsten som medie er med til at skabe lighed for alle i samfundet. Meanwhile Stories laver fotodokumentation om det levede liv. Portrætter om mennesker. Udover fotoopgaver for private såvel som erhverv danner Meanwhile Stories in Studio rammerne om et kreativt fællesskab, hvor Kim-Yen Nguyen samarbejder med forskellige aktører om aktiviteter herunder Menneskebiblioteket og ART TALKS.

Torsdag den 7. oktober og torsdag den 28. oktober mellem kl. 17.00-20.00 åbner Menneskebibliotekets bogreol for udlån hos Meanwhile Stories studie, som du finder i Brandts Passage 31A, 2. sal, 5000 Odense C (ovenpå Restaurant Pasfall). Her henvender du dig ved skranken, hvor du bliver modtaget af en bibliotekar, der finder menneskebøgerne frem til dig.

Mest læste nyheder

 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....
 | 
Restaurant Værdsat formerer sig til flere spiseoplevelser i Odense. Men hvad de færreste ved om smørrebrødssuccessen i Kongensgade er, at restauranten hjælper mennesker med specielle udfordringer. Ejeren vil nemlig gerne give tilbage til samfundet, som hjalp ham, da han var plaget af druk og dødsangst.

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Fodbold-freestyleren Brian ”Brizze” Mengel har i flere år været god til at sætte fokus på, hvordan man også kan bruge en fodbold, og nu er han ved at indføre teqball til Danmark.
 | 
Inde ved Kongensgade ligger lokalerne til foreningen TUBA og deres datterforening Tubanu, der er et fælleskab for folk, som har haft alkohol og stoffer tæt inde på livet i deres opvækst.
 | 
Eva Holm og resten af Kulturmaskinen har fået bevilliget 2,1 millioner kr. til at udføre et projektforløb over tre år for at give mentalt belastede unge et pusterum.
artikel
 | 
Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.