fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Menneskebiblioteket vil udfordre fordomme: Lån et menneske i 30 minutter

Del artikel:

Odense har fået et menneskebibliotek, hvor bøgerne er mennesker, der lever et liv fyldt med fordomme og tabuer.

Brandts Passage har fået et menneskebibliotek, som har åbent 2 torsdage i oktober. Bøgerne på bogreolen er mennesker, der repræsenterer en gruppe i samfundet, der ofte oplever fordomme, stereotyper og tabu. Det kan for eks. være en kørestolsbruger, en tidligere misbruger, pårørende til selvmord eller en parkeringsvagt.

Større ligeværd og forståelse

I en halv time kan du kvit og frit låne en menneskebog, som du ”læser” ved at spørge personen om alt indenfor emnet. Formålet med biblioteket er at gøre op med tabuer og fordomme.

- Vi ønsker at skabe flere trygge rum, hvor vi kan lære om vores mangfoldighed og måske finde en mellemfolkelig forståelse, der kan bidrage til, at vi opnår en større ligeværd i vores samfund, fortæller Menneskebiblioteket, der har lokale bogdepoter i Odense, København, Aarhus og Esbjerg.

Bogreolen hos lokal fotokunstner

Menneskebiblioteket er en foreningen, der har afholdt arrangementer på skoler, biblioteker, festivaler og arbejdspladser i Danmark og i udlandet siden år 2000.

I morgen og torsdag den 38. oktober inviterer de odenseanerne med ind på det unikke bibliotek. Foreningen er nemlig gået sammen med Meanwhile Stories om at få det unikke bibliotek til Odense.

Meanwhile Stories arbejder til dagligt med hverdagskunst gennem fotografiet. Indehaveren, Kim-Yen Nguyen, ønsker med fotodokumentation og kunstportrætter at skabe lighed for alle i kunsten, ligesom kunsten som medie er med til at skabe lighed for alle i samfundet. Meanwhile Stories laver fotodokumentation om det levede liv. Portrætter om mennesker. Udover fotoopgaver for private såvel som erhverv danner Meanwhile Stories in Studio rammerne om et kreativt fællesskab, hvor Kim-Yen Nguyen samarbejder med forskellige aktører om aktiviteter herunder Menneskebiblioteket og ART TALKS.

Torsdag den 7. oktober og torsdag den 28. oktober mellem kl. 17.00-20.00 åbner Menneskebibliotekets bogreol for udlån hos Meanwhile Stories studie, som du finder i Brandts Passage 31A, 2. sal, 5000 Odense C (ovenpå Restaurant Pasfall). Her henvender du dig ved skranken, hvor du bliver modtaget af en bibliotekar, der finder menneskebøgerne frem til dig.

Mest læste nyheder

 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
I morgen bliver Vestergade beriget med en ny restaurant. Folkene fra Restaurant Værdsat åbner nemlig ”en fræk lillesøster” ved navn Restaurant Vestergade. Menuen ved byens nye spisested er moderne, skandinavisk og til at betale. En forret, en hovedret og en dessert koster nemlig 215 kroner.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Da Olav var barn, troede han, at han kun kunne være sammen med autister. I dag rejser han land og rige rundt som komiker, hvor han gør grin med sig selv, sin diagnose og andre tanker fra en autistisk krøllet hjerne. På lørdag kan du opleve ham i Odense.
 | 
Fra tirsdag den 8. november til lørdag d. 12. november lægger flere af Odenses spillesteder scene til en helt unik musikfestival med musik primært leveret af internationale kunstnere.
 | 
Seks kvinder i fyrrene beviser kvindens råstyrke, når de løfter hinanden i en ny cirkusforestilling. -Kvinder er ikke særlig stærke.....
artikel
 | 
Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.