fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Mewalii er ikke mange uger fra at kunne lancere deres første produkt, men indtil det endelige produkt sendes i produktion, tester de videre på livet løs.

Du har sikkert hørt om Mewalii før. Vi har eksempelvis skrevet om dem, og så har de været med i TV 2-programmet ”Min idé – vores mission”, hvor de endte i finalen med deres produkt. Mewalii gør med en drøm om at producere og sælge bæredygtige bind og tamponer til menstruerende.

Men imens de venter på at have deres produkt helt færdigt, så de kan sende det i produktion, så tester de produktet på målgruppen rundt omkring i Danmark.

- Vi har eksempelvis været til stede på Roskilde Festival, Festival for fremtiden og Kalundborg Rocker, hvor vi har kunne fortælle om vores produkt, vores vision og samtidig dele ud af en næsten færdig version af produktet, så vi har kunne få feedback fra dem, der i fremtiden forhåbentlig kommer til at bruge vores bind og tamponer, siger Simone Westergaard til otwn.

Efter deres besøg på Kalundborg Rocker bliver Simone og hendes co-founder Frederikk Dahl kontaktet af to gymnasiepiger fra området, der havde prøvet Mewaliis produkter på festivalen. De syntes at det var så godt, at de spurgte Simone og Frederikke, om de måtte få nogle til at dele ud på deres gymnasium.

Simone og de to gymnasiepiger, der får bind fra Mewalii - otwn
Foto: Mewalii

- Efter at have været ude på festivalerne havde vi stadig et par kasser til overs, så da pigerne skrev til os blev vi først og fremmest glade for, at de kunne lide produktet, og dernæst sagde vi selvfølgelig ja. Vi synes, det er så fedt, at der nogle unge initiativrige mennesker derude, som gerne vil gøre noget godt for de andre elever på deres skole, siger Simone.

De to piger har selv taget idéen op i skolens elevråd og har derefter taget kontakt til Mewalii for at få bindende og derefter selv bygget en anordning, som pigerne på skolen kan tage bindende fra, når de er på toilettet, hvis de ikke selv har noget med.

- Alle har formentlig prøvet at glemme et bind, en tampon eller stå en smule uforberedt i situationen, når deres menstruation begynder, så vi er glade for at kunne dele lidt ud af vores produkt til nogle unge piger, der forhåbentlig kan bruge det, hvis de står i en penibel situation, og så er det jo vores kernemålgruppe, hvor vi igen kan få noget feedback, som vi kan bruge under udviklingen af det færdige produkt, som vi håber at stå klar med i starten af det nye år, fortæller Simone.

Kassen med produkter fra Mewalii - otwn
Foto: Mewalii

Hele situationen taler også ind i et højaktuelt emne om gratis hygiejneprodukter til kvinder i det offentlige rum. Flere store events og steder som restauranter er begyndt at tage det til sig. Blandt andet Brasserie Bordeaux i Odense. Og det er et emne, som betyder meget for de unge kvinder i Mewalii, og er en sag, de gerne vil støtte op om.

- Vi kommer til at have nogle primære platforme, hvor vores produkter skal sælges, men det ville klart være helt fantastisk, hvis vi også kunne sælge til skoler, der så kunne tilbyde det til de menstruerende elever. Og så søger vi blandt andet funding til nogle projekter, hvor vi gerne vil kunne tilbyde vores produkter på festivaler som Tinderbox og NorthSide, afslutter hun.

Mewalii håber på snart at have det færdige produkt klar, så det kan sælges på deres webshops, inden de håber på at komme ud i flere butikskæder.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Alt kan gå i stykker, og ofte er det dyrt at reparere eller få noget nyt. Derfor er SDU-startuppen Theta Optical Technologies ved at udvikle en metode til at holde vingerne på vindmøller kørende i længere tid.