fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Mesterskabet alle vinder: Oplev breakdance og parkour fra hele verden

Del artikel:

Er du til vilde moves og halsbrækkende stunts, så skal du helt sikkert forbi Odense Streethouse denne weekend.

Breakdanseren og parkourudøveren Vinh Quang Nguyen forvandler skaterhallen til en dansesal samt en parkourbane, som alle kan prøve kræfter med. Det er gratis at kigge med såvel som at deltage i festlighederne.

Odense Gathering Jam er et gratis event i Odense, der lokker dansere og parkourudøvere fra hele verden til byen. Uofficielt bliver Odense Gathering Jam kaldt Danmarksmesterskabet i Parkour pga. et kæmpe parkourløb ved Odense Street House. Fælles for alle oplevelserne på dansegulvet og parkourbanen er, at alle er vindere.

Odense Gathering Jam er det største parkour- og breakdanceevent på Fyn. Vinh, der selv dyrker parkour og breakdance, fik idéen til Odense Gathering Jam, da hans parkourtræner stoppede i Odense Streethouse. Træneren var kendt for at lave mange parkourhappenings i skaterhallen. Men selvom træneren forlod hallen, så skulle parkourånden leve videre, mente Vinh. Han vil nemlig gerne have gadeidrætten frem fra sit skjul.

- I Odense er der rigtig mange, som dyrker gadeidræt. De holder til i haller og små grupper rundt omkring i byen. Men til Odense Gathering Jam oplever vi, at de mange aktører samles, fortæller Vinh.

Støttet af Nordea Fonden lavede han derfor et lille odenseansk event, hvor 10 mennesker dyrkede parkour. Da eventet de efterfølgende år samlede flere odenseanere, besluttede han sig for at smide breakdance oveni oplevelsen.

- Jeg købte et ternet gulv, som folk kunne danse på. Efterfølgende er det hele bare vokset. Udover at folk kommer fra hele landet til Odense for at opleve det her, så har vi også gæster og deltagere fra Tyskland, Italien, Japan og Sydamerika, lyder fra Vinh.

Udover at Odense Gathering Jam er støttet af Den Nationale Platform for Gadeidræt, så er eventet også støttet af lokale aktører som Jumping Fun, Shaping New Tomorrow i Odense, Love Butler, Skate House mm.

Se programmet for Odense Gathering Jam her

Mest læste nyheder

 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Oplev odenseansk kunst på alternativ fynsk festival, hvor mad er en del af billetten og du ikke bliver mast på festivalpladsen.
 | 
Da David Lind Nordby fik en førtidspension som 31-årig, besluttede han sig for at gøre en forskel. I dag samler....
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense henover juni-måned, så skal du læse med lige her!

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Den 25.- d. 28. august 2022 afholdes den internationale kunstmesse Enter Art Fair. Men i år bliver det lidt specielt,....
 | 
Uanset om vi står ved det eller ej, så tillægger vi udseende en masse værdier, egenskaber og svagheder. Det viser forskning og diverse studier. Har du et ansigt, der afviger fra normen, er der en stor sandsynlighed for, at du vil opleve diskrimination på lige fod med racisme og sexisme.
 | 
Hvad sker der, hvis man smider papirklip og H.C. Andersens eventyr ned i den mørkeste undergrund i Odense? Det ser du, når byens gothklub fortolker H.C. Andersens mørkeste eventyr med laserlys og elektroniske toner ved dette års H.C. Andersen Festivals.
artikel
 | 
Trivselsugen er i denne uge tilbage på SDU, hvor arrangørerne fra Syddanske Studerende glæder sig over, at det ikke længere....