fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Mesterskabet alle vinder: Oplev breakdance og parkour fra hele verden

Del artikel:

Er du til vilde moves og halsbrækkende stunts, så skal du helt sikkert forbi Odense Streethouse denne weekend.

Breakdanseren og parkourudøveren Vinh Quang Nguyen forvandler skaterhallen til en dansesal samt en parkourbane, som alle kan prøve kræfter med. Det er gratis at kigge med såvel som at deltage i festlighederne.

Odense Gathering Jam er et gratis event i Odense, der lokker dansere og parkourudøvere fra hele verden til byen. Uofficielt bliver Odense Gathering Jam kaldt Danmarksmesterskabet i Parkour pga. et kæmpe parkourløb ved Odense Street House. Fælles for alle oplevelserne på dansegulvet og parkourbanen er, at alle er vindere.

Odense Gathering Jam er det største parkour- og breakdanceevent på Fyn. Vinh, der selv dyrker parkour og breakdance, fik idéen til Odense Gathering Jam, da hans parkourtræner stoppede i Odense Streethouse. Træneren var kendt for at lave mange parkourhappenings i skaterhallen. Men selvom træneren forlod hallen, så skulle parkourånden leve videre, mente Vinh. Han vil nemlig gerne have gadeidrætten frem fra sit skjul.

- I Odense er der rigtig mange, som dyrker gadeidræt. De holder til i haller og små grupper rundt omkring i byen. Men til Odense Gathering Jam oplever vi, at de mange aktører samles, fortæller Vinh.

Støttet af Nordea Fonden lavede han derfor et lille odenseansk event, hvor 10 mennesker dyrkede parkour. Da eventet de efterfølgende år samlede flere odenseanere, besluttede han sig for at smide breakdance oveni oplevelsen.

- Jeg købte et ternet gulv, som folk kunne danse på. Efterfølgende er det hele bare vokset. Udover at folk kommer fra hele landet til Odense for at opleve det her, så har vi også gæster og deltagere fra Tyskland, Italien, Japan og Sydamerika, lyder fra Vinh.

Udover at Odense Gathering Jam er støttet af Den Nationale Platform for Gadeidræt, så er eventet også støttet af lokale aktører som Jumping Fun, Shaping New Tomorrow i Odense, Love Butler, Skate House mm.

Se programmet for Odense Gathering Jam her

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Der er tikket et stort tocifret millionbeløb ind på kontoen hos Odense Teater, der drømmer om at igangsætte en stor modernisering af det gamle, historiske teater.
 | 
Der er stadig en stor del af unge piger, der kæmper med mental trivsel, og som går med alene med deres svære tanker. Foreningen GirlTalk har lavet et fællesskab, hvor man kan henvende sig.
 | 
Et ungt kærestepar har sammen købt en båd, som skulle renoveres helt fra bunden, men de havde et udgangspunkt, der sagde at de ikke vidste noget som helst om det – og så kunne de heller ikke sejle.
artikel
 | 
Semesterstartsfesten afholdes igen i år af Syddanske Studerende, og de er klar på at gøre det større end nogensinde før med et stort to-dags program.