fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Mie Haapanen
Journalist på Otwn

Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.

Kaper Skov har overtaget lokalet på Vesterbro 25 og slået dørene op til et mikro-surdejsbageri, der sælger brød og bagværk med fokus på håndlavet kvalitet. Kasper er uddannet kok og har nørdet surdej i flere år. Senest har han arbejdet på Restaurant Nr. 61, men da de tidligere i år annoncerede, at de lukkede, så Kasper det som en mulighed for at udleve sin drøm om at åbne sit eget bageri.

- Jeg har altid gerne ville prøve at åbne et surdejsbageri og sælge mit eget brød. Jeg har før været ved at åbne mit eget, men så kom Corona og satte en pause på projektet. Nu synes jeg, at tiden var rigtig, selvom både smør- og hvedepriserne er høje. Nu skal det være. Jeg har fundet et lokale, som økonomisk giver mening og så tester jeg, om der er interesse for det, fortæller Kasper.

Grain Bakery Odense ved Kasper Skov - otwn
Foto: Grain Bakery

Det nyåbnede mikro-bageri er helt bogstaveligt et mikro-bageri. Lokalet er kun 20 kvm, og der er lige akkurat plads til et køleskab, en ovn, et arbejdsbord, en salgsdisk og en stålreol til bagværket. Alt sammen i ét lokale, og lige præcis sådan, som Kasper havde tænkt det

- Jeg faldt for lokalet her. Det er bare fedt. Et lille hul i væggen, ikke noget formelt. Lige som jeg drømte om. Ikke nogen siddepladser indenfor, vi har nok bagerier, som er gode til den slags ting. Jeg vil gerne noget andet. Jeg synes, at Vesterbro manglede et lille bageri, så jeg tænkte, at jeg kunne være sådan en ”neighbourhood sourdough baker”, fortæller Kasper med et smil på læben.

Grain Bakery Odense ved Kasper Skov - otwn
Foto: Grain Bakery

Kommer du forbi den charmerende bagerbutik på Vesterbro kan du være sikker på at møde Kasper. Surdejs-projektet er helt hans eget, og han driver butikken på egen hånd. Brødet og bagværket er bagt med nøje udvalgte råvarer og en god portion kærlighed og passion. For Kasper er det kvaliteten, der betyder mest, og det er lysten til at bage med surdej, der driver butikken. Derfor varierer det også, hvad der er på bagerhylderne. Nogle dage er der croissanter, andre dage spandauere eller snegle. Det kommer an på, hvad Kasper har lyst til at bage eller, hvad kunderne efterspørger mest. Mikro-bageriet har åbent tre dage om ugen, og der har indtil videre været rift om bagværket.

- Alle dage har der stået folk i kø inden jeg har åbnet, og de er så tålmodige og glade. Jeg er virkelig taknemlig og glad for den modtagelse, som jeg har fået. Jeg bager lige over 50 brød, og så bager jeg omkring 100 stykker bagværk. Og det er det, som jeg har kapacitet til her. Det tager tid, når alting skal laves i hånden. Langt de fleste er heldigvis også forstående overfor, at når der er udsolgt, så er der udsolgt, fortæller Kasper.

Allerede inden åbningen af bageriet oplevede Kasper, at der var en stor interesse for det nye surdejsbageri. For lige at mærke stemningen lavede han en pre-opening ugen inden åbningsdagen, og helt uventet dukkede der en kø af nysgerrige folk op, der ville opleve Vesterbros nye bageri.

Grain Bakery Odense ved Kasper Skov - otwn
Foto: Grain Bakery

- Jeg havde kun bagt 15 brød og 20 croissanter, for jeg troede egentlig ikke, at der ville komme særlig mange. Men siden den dag er det gået stærkt. Der går typisk en time, og så er der udsolgt. Men jeg har virkelig skaleret så meget op, som muligt. Jeg har aldrig bagt så mange brød og så meget bagværk, som jeg gør lige nu. Jeg vil selvfølgelig gerne have, at folk ikke går forgæves, men jeg har presset den så meget, som jeg kan.

Nogle vil nok spørge sig selv om, hvorfor Kasper ikke udvider surdejsbageriet, så han kan producere flere brød til alle de interesserede kunder.

- Det har aldrig været drømmen, at der skal masseproduceres brød. Jeg vil gerne have muligheden for at kunne betjene flere kunder, så nogle ikke går forgæves. Derfor kan jeg ikke afvise, at bageriet bliver udvidet en dag. Det bliver aldrig et kæmpe bageri, det skal det ikke. Men det må gerne være lidt større end mikro, smiler Kasper

På Grain Bakery’s Instagram kan du se dagens udvalg, og her bliver der også meldt ud, når der er udsolgt for dagen. Bageriet har åbent tre dage om ugen på følgende tidspunkter:

Tirsdag 10-15
Torsdag 10-15
Lørdag 09-13

Grain Bakery Odense ved Kasper Skov - otwn
Foto: Grain Bakery

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Eivind Antonsen Segtnan er uddannet læge fra SDU og har en Ph.d. fra samme sted. Og det var under sin Ph.d., at Eivind fandt på en ny og innovativ måde at kunne teste for sygdomme.