fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Morten laver regnbueflødeboller: Vil starte en debat

Del artikel:

En had-besked i facebook-indbakken fik chokolademager Morten Aagaard til at tænke over, hvordan han bedst kunne sætte fokus på LGBTQ-rettigheder og mangfoldighed i Odense. I forbindelse med World Pride sælger han derfor regnbueflødeboller til fordel for foreningen LAMBDA – LBGTQ på Fyn.

I disse dage fejres World Pride i Danmark, en mangfoldigheds-fest, hvor LGBTQ-personer fra hele verden kommer for at fejre diversitet og kærlighed.  Og netop mangfoldigheden og kærligheden hylder chokolademager Morten Aagaard med en helt særlig flødebolle. Nemlig en regnbueflødebolle. For hvis man vil have en flødebolle hos Mortens Chokolade, mens World Pride er i Danmark, så serveres den nemlig sammen med et lille farvestrålende regnbueflag.

Chokoladehyldest til lokale kræfter

Regnbuen er et globalt symbol på mangfoldighed, som bliver brugt under World Pride. Selvom Worldpride har til huse i København og Malmø, så skal World Pride også hyldes i Odense, hvis du spørger chokolademageren.  

- Netop mangfoldighed og retten til at være den man er, betyder meget for mig, og naturligvis er det en sag jeg har lyst til at bakke op om. Selvom World Pride finder sted i København, så er det vigtigt at vise at Odense også er et godt sted at leve som LGBTQ-person, siger Morten Aagaard.

Udover at du hylder mangfoldigheden ved at købe en farvestrålende chokoladeflødebolle hos Morten, så støtter du den fynske forening LAMBDA – LGBTQ. LAMBDA er et fristed på Fyn, hvor der er plads til alle.

- Sådan et sted er vigtigt for en hver by, og noget alle bør støtte op om. Derfor donerer jeg 5 kr. pr. solgt regnbueflødebolle til LAMBDAs vigtige arbejde, siger Morten Aagaard.

- Vi elsker den slags donationer. De betyder faktisk en del for os, både på grund af det økonomiske, men også fordi vi på den måde sammen kan tale ind i diversitet og mangfoldighed. Jeg synes, det er så fedt, at der er Odense-virksomheder der begynder at tænke sådan nu, siger Martin Knudsen, der er forperson i LAMBDA – LGBTQ på Fyn.

Starter debatten med flødeboller

Morten Aagaard fik idéen til regnbuesnacken, da han selv om LGBTQ-personer modtag en grænseoverskridende kommentar på de sociale medier.

- I forbindelse med at UEFA forbød regnbueflaget på Allianz Arena i Tyskland, postede jeg et billede på facebook af en dansk fodbold-fan som fik frataget sit regnbueflag på ved kvartfinalen i Baku. Det resulterede i, at jeg modtog en besked fra en fremmed person, hvor der blot stod: ”Queers are the devil”. Min første reaktion var: Hold da fest, hvorfor i alverden skriver et menneske, jeg ikke aner hvem er, sådan noget til mig. Det er voldsomt, selvom man bagefter trækker på skuldrene og tænker pyt, siger Morten Aagaard og fortsætter

- Rettigheder er ikke noget vi som samfund kan tage for givet. De kan tages fra os, hurtigere end vi fik dem. Se på hvad der sker rundt om i verden i øjeblikket. I Ungarn bliver der indført lovgivning der forbyder alt materiale, som ”promoverer” homoseksualitet overfor børn. I Polen har man indført ”LGBT-frie” zoner. Ved EM i fodbold var regnbueflaget grund til en ophedet debat. Derfor skal vi hæve vores stemme og tage debatten for dem der ikke selv kan. Derfor sælger jeg regnbueflødeboller, siger Morten Aagaard.

Fra den 12. til 22. August, hvor World Pride løber af stablen, er der regnbueflødeboller på disken hos Mortens Chokolade, som du finder i Brandts Passage.

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.
 | 
I dag kan det være svært at finde ud af, hvem der flyver med droner i luften. Men i fremtiden skal det være meget nemmere. Det arbejder en SDU-startupvirksomhed nemlig for.
 | 
Caroline Sørensen er gået fra receptionschef til hotelchef på lige under fem år, og hun glæder sig til de næste fem, hvor hun står i spidsen for Hotel Odeon.
artikel
 | 
Til det nye efterårssemester kunne de studerende på journalistik på SDU i Odense vælge et nyt fag i klimajournalistik, for at øve sig i klimavinkler på forskellige emner.