fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otwn

I morgen kan du opleve en anderledes quiz-oplevelse i Odense, når multikunstneren Martin Bager Wulff laver en mystisk Harry Potter- quiz på Studenterhuset. Her handler det om at navigere rundt i gåder, gæt og grimasser og finurlige ledetråde.

Elsker du Harry Potter – universet, så skal du kigge forbi Studenterhuset i morgen. Her kan du nemlig opleve en magisk Harry Potter – quiz.

- Man skal forestille sig, at det er en quiz, der er lavet af brødene Weasley sammen med poltergejsten -Peeves, forklarer Martin Bager Wulff.

Quizzen i morgen aften ligner nemlig på ingen måde en traditionel quiz. Det er en quiz, hvor spørgsmål er erstattet af gåder, gæt og grimasser samt et hav af finurlige ledetråde.  Quizzen starter klokken 20.00, hvor du kan deltage alene eller som hold. Alle er velkommende uanset om du er studerende eller ej. Du skal bare være fyldt 16 år.

Bag quizzen er byens multikunstner Martin Bager Wulff.  I Odense er han kendt for sit kreative sind, som han bl.a. bruger til at opfinde nye alternative events og oplevelser.  Denne quiz er en af dem. Udover at han har tryllet spørgsmålene væk, hvilket mange vil sige er hovedelementet i enhver quiz, så er har han lavet en Harry Potter-quiz, hvor du hverken behøver at have et quizhold eller være Harry Potter ekspert.

Ligesom kostskoleeleverne tog med hogwarts ekspressen til den magiske kostskole, så møder du også et magisk quiz-univers i morgen.
En aften med gåder

Du får et spørgsmål. Du svarer. Stemmerne afgør om dit hold har vundet eller ej. Sådan lyder konceptet på en traditionel quiz. Men ærlig talt. Det kan godt være lidt kedeligt at deltage i, hvis du får nogle ”lorte- spørgsmål”.

Derfor har Martin tryllet spørgsmålene væk. I stedet bliver aftenen et Harry Potter- univers fyldt med gåder og magiske ledetråde. Da Martin af gode grunde ikke kan afsløre quizaftenens Harry Potter-gåder, kommer han med et gåde-eksempel fra en tidligere filmquiz, han har lavet med gåder.

Efter tabet af sin far joiner en ung gut en hippiegruppering og dropper bøfferne.

Svaret til denne gåde er Disney-filmen ”Løvernes Konge”. For efter at løve ungen Simba mister sin far, bor han sammen med surikaten Timon og vortesvinet Pumba. Surikaten og vortesvinet lærer Simba at spise insekter.

Udover gåderne vil aftenen være fyldt med ledetråde fra Harry Potter- universet. Ledetrådene kan være noget, Martin gør på scenen. Det kan være noget, han siger. Men det kan faktisk også være noget, du kan se i rummet. Så frygter du, at dine konkurrenter snyder ved at google sig frem til svarene, så kan det simpelthen ikke lade sig gøre i denne quiz.

Martin Bager Wulff er manden bag denne alternative Harry Potter- quiz.

-Denne quiz handler virkelig ikke om at være klog på emnet. Men det handler om at være omstillingsparat i forhold til, hvad der sker på aftenen. Det er stadigvæk en quiz, fordi du jo svarer på noget. Men det er ikke spørgsmål om Harry Potter, som du i princippet kan google dig frem til. Jeg har en eller anden teori om, at alle quizspørgsmål er opfundet. Derfor laver jeg denne alternative quiz, hvor du er en del af et show i et Harry Potter- univers fortæller multikunstneren.

Udover at du ikke behøver at være Harry Potter- ekspert for at deltage i quizzen, så behøver du faktisk heller ikke at have et quizhold.

Alle gåder og ledetråde handler om Hogwarts, hvor det meste af handlingen i Harry Potter- bøgerne udspiller sig.
Nye venner

Kan du godt lide at quizze, men mangler et hold? Så kan du sagtens deltage i tirsdagens Harry Potter-quiz.  For du kan nemlig deltage alene uden et hold. Faktisk er der store præmiefordele ved kun at være på hold med sig selv.  Martin har nemlig lavet et særligt fordelingssystem.

Uanset om du kommer alene eller ej til quizzen, så bliver du placeret ved et bord sammen med andre quizdeltagere. Herefter skal I blive enige, om I vil quizze sammen som et stort hold, deles op i små hold eller om I vil quizze som enkeltpersoner. Jo flere du er på et quizhold, jo mindre bliver præmien, som du i sidste ende får med hjem.

-Når jeg laver arrangementer går op i, at du skal få nye venner. Derfor skal det være muligt, at du kan dukke op alene. Møder du op som et quiz-hold på fire, er der stor sandsynlighed for, at du kun får snakket med de fire mennesker, som du i forvejen kender. Her får du lov til at møde nye mennesker og danne nye fællesskaber, forklarer Martin, der i år er nomineret som ”Årets Odenseaner” ved Best Of Odense, som er en pris lavet af Ugeavisen I Byen Odense.

Udover at Martin elsker at lave nye alternative oplevelser i byen, som danner nye fællesskaber, så er han en kæmpe Harry Potter- fan. Faktisk lytter han altid til Harry Potter- bøgerne, inden han skal sove. Quizzen tager derfor udgangspunkt i det univers, som J.K. Rowling har givet os i bøgerne - ikke filmene.

I Odense har Martin tidligere lavet et hav af Harry Potter arrangementer – lige fra quiz til talks. Quizzen på tirsdag er derfor en oplevelse ud af mange Harry Potter- oplevelser, som Martin skaber i Odense. Tirsdagen mystiske quiz skal ses som en opvarmning til Magiske Dage, der er Odenses magiske byfest, som løber af stablen på torsdag.

Studenterhuset i Odense, hvor quizzen finder sted. Foto: Henrik Larsen

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Eivind Antonsen Segtnan er uddannet læge fra SDU og har en Ph.d. fra samme sted. Og det var under sin Ph.d., at Eivind fandt på en ny og innovativ måde at kunne teste for sygdomme.