fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Multikunstneren Jonas Kyed:”Hvis det ikke er mærkeligt nok, gør jeg noget ved det.”

Del artikel:

#Otownerdit er indlægget på Otown.dk, hvor vi bliver klogere på Odenses mest spændende personligheder. Vi hører deres holdninger til byen, når de færdiggør sætninger om byens bedste og værste sider. Mød multikunstneren Jonas Kyed.

Rapper, skuespiller, musikproducer, instruktør, klipper mm. 26- årige Jonas Kyed bærer mange titler. Han har lige udgivet sangen ”Gamle Mænd i Nye Biler”, hvor han rapper henover jazzede toner fra 1930’erne krydret med moderne beats.

- Det er tænkt som en ny start på min musikalske karriere, lyder det fra Jonas, der fortæller, at nummeret er startskuddet til en ny plade.

I Odense er Jonas Kyed en kulturel blandemaskine. Når han ikke lave film på Odense Filmværksted, så har han gang i et musikprojekt. Derudover har han startet et skuespillerhold op i Odense ved navn Grænselandet.  Ofte blander Jonas musik og film sammen. Faktisk vandt han den odenseanske filmpris Guldægget for filmen ”Tro, Håb og Ingenting”, som er en rapmusikal.

Spørger man Jonas Kyed kommer vi til at se meget mere til ham i den kommende tid. Han bliver i Odense, og vi har derfor spurgt ham hans oplevelser med byen.

Mit yndlingssted i Odense er…

Den Smagløse Café. Her plejer mine kollegaer og venner fra Odense Filmværksted ofte at mødes for at få en fyraftensøl.

Det bedste, der er sket i Odense er…

der er sket mange gode ting. Men det bedste generelt er bare når jeg har arbejdet på et projekt sammen med nogle i Odense – om det så er film eller musik.

Det værste, der er sket i Odense er…

da jeg fik skalle i byen. Men det er ikke noget, jeg græder snot over.

Det mærkeligste jeg har oplevet i Odense var…

jeg oplever hele tiden noget mærkeligt i byen.. Det er efterhånden svært at vurdere normalt fra mærkeligt. Hvis ikke det er mærkeligt nok plejer jeg selv at gøre noget ved det.

Det kendetegner en odenseaner,…

at de for det meste altid er flinke og høflige.

Hvis jeg var borgmester i Odense, ville jeg…

sørge for større musikliv. Jeg ved ikke, hvor meget du tjener som borgmester. Men ville nok bruge en god sjat af pengene på nye musikprojekter i byen, hvilket er grunden til,  at det nok er en meget god ide, at jeg ikke er borgmester.

I Odense brænder jeg for…

kunst og underholdning. Jeg prøver altid at finde den rette balance mellem de to ting, men brænder for begge.

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Der er kommet mange flere diagnoser frem i søgelyset de sidste par år, men det er ikke alle skader og diagnoser, der kan ses på folk.
 | 
Odense er begyndt at kunne tiltrække større international arbejdskraft i takt med udviklingen af store virksomheder i området, og det kræver, at der findes en skole til internationale børn.
 | 
Et kamera og en drone er fast inventar, når Saif sætter sig ind i bilen for at køre rundt i Danmark eller i kufferten, når han rejser verden rundt.
artikel
 | 
Til det nye efterårssemester kunne de studerende på journalistik på SDU i Odense vælge et nyt fag i klimajournalistik, for at øve sig i klimavinkler på forskellige emner.