fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Multikunstneren Jonas Kyed:”Hvis det ikke er mærkeligt nok, gør jeg noget ved det.”

Del artikel:

#Otownerdit er indlægget på Otown.dk, hvor vi bliver klogere på Odenses mest spændende personligheder. Vi hører deres holdninger til byen, når de færdiggør sætninger om byens bedste og værste sider. Mød multikunstneren Jonas Kyed.

Rapper, skuespiller, musikproducer, instruktør, klipper mm. 26- årige Jonas Kyed bærer mange titler. Han har lige udgivet sangen ”Gamle Mænd i Nye Biler”, hvor han rapper henover jazzede toner fra 1930’erne krydret med moderne beats.

- Det er tænkt som en ny start på min musikalske karriere, lyder det fra Jonas, der fortæller, at nummeret er startskuddet til en ny plade.

I Odense er Jonas Kyed en kulturel blandemaskine. Når han ikke lave film på Odense Filmværksted, så har han gang i et musikprojekt. Derudover har han startet et skuespillerhold op i Odense ved navn Grænselandet.  Ofte blander Jonas musik og film sammen. Faktisk vandt han den odenseanske filmpris Guldægget for filmen ”Tro, Håb og Ingenting”, som er en rapmusikal.

Spørger man Jonas Kyed kommer vi til at se meget mere til ham i den kommende tid. Han bliver i Odense, og vi har derfor spurgt ham hans oplevelser med byen.

Mit yndlingssted i Odense er…

Den Smagløse Café. Her plejer mine kollegaer og venner fra Odense Filmværksted ofte at mødes for at få en fyraftensøl.

Det bedste, der er sket i Odense er…

der er sket mange gode ting. Men det bedste generelt er bare når jeg har arbejdet på et projekt sammen med nogle i Odense – om det så er film eller musik.

Det værste, der er sket i Odense er…

da jeg fik skalle i byen. Men det er ikke noget, jeg græder snot over.

Det mærkeligste jeg har oplevet i Odense var…

jeg oplever hele tiden noget mærkeligt i byen.. Det er efterhånden svært at vurdere normalt fra mærkeligt. Hvis ikke det er mærkeligt nok plejer jeg selv at gøre noget ved det.

Det kendetegner en odenseaner,…

at de for det meste altid er flinke og høflige.

Hvis jeg var borgmester i Odense, ville jeg…

sørge for større musikliv. Jeg ved ikke, hvor meget du tjener som borgmester. Men ville nok bruge en god sjat af pengene på nye musikprojekter i byen, hvilket er grunden til,  at det nok er en meget god ide, at jeg ikke er borgmester.

I Odense brænder jeg for…

kunst og underholdning. Jeg prøver altid at finde den rette balance mellem de to ting, men brænder for begge.

Mest læste nyheder

 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....
 | 
Restaurant Værdsat formerer sig til flere spiseoplevelser i Odense. Men hvad de færreste ved om smørrebrødssuccessen i Kongensgade er, at restauranten hjælper mennesker med specielle udfordringer. Ejeren vil nemlig gerne give tilbage til samfundet, som hjalp ham, da han var plaget af druk og dødsangst.

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Oskar Wenck von Wenckheim og Mark Mathias Christensen har igennem de sidste tre år skrevet og produceret musik, og nu er de snart klar til at slå ordentligt igennem.
 | 
Foreningen Blossom støtter kvinder i forskellige former for socialt udsatte positioner med forskellige tiltag.
 | 
Det er ikke bare en test, bagværket og kardemommesnurren er væk, og fra nu af er der nyt fokus hos den populære café i Nedergade.
artikel
 | 
Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.