fbpx
26. maj 2023

Nektar på REPLAY: Vi har et helt univers klar

artikel
 | 
Foto: 
Pressefoto
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Når otwn og Palm Pictures til juni åbner dørene for vores fællesevent REPLAY, bliver det blandt andet med den lokale rapper Nektar på scenen.

24-årige Nicolas Zinck har altid haft en rebel, eller frihedskæmper om man vil, i maven. Så tankerne på en politisk karriere har tidligere strejfet ham, men i stedet gik han med musikken. Her kan han samle folk fra alle generationer og baggrunde og samtidig komme ud med de budskaber, som han brænder for.

Når han går på scenen, så er det for at få folk ind i det univers, som han skaber med den gruppe, han også er en del af, KORALREVET. Sammen med de andre musikere har han lavet musik de sidste 5-6 år, der har givet mening for dem. Nicolas, med kunstnernavnet Nektar, beskriver det som eksperimenterende hiphop.

KØB BILLET

- I KORALREVET har vi været fascinerede af den bølge i raphistorien fra 90’erne med conscious rap. Bevidstheds rap. Det fører vi videre med elementer af spiritualitet, meditation og de vigtige budskaber, som vi har på hjerte. Det er opløftende musik med masser af betydning i lyrikken, som vi går meget op i – og så kan man selvfølgelig danse til det, lyder det fra Nicolas til otwn.

Hiphoppen kom til ham, da han begyndte at skate. Han var vokset op med Pink Floyd og The Beatles, men hans genre i musik skiftede i takt med introduktionen til rap og hiphop, og derfra vidste han, at det var den slags musik, han gerne ville lave.

Nektar kommer til Odense og spiller til REPLAY arrangeret af Palm Pictures og otwn
Foto: Nektar

Vil også gerne være med bag scenen

Men det er ikke kun foran mikrofonen på scenen, at Nektar drømmer om at være. Han er i øjeblikket ved at uddannet sig som lydtekniker og hjælper ved siden af Palm Pictures med flere af deres musikvideo-projekter, hvor han også udvider sit netværk. Det vil han senere bruge til også at kunne arrangere koncerter, skabe festivaler og generelt bare fremme den danske hiphop- og rapscene til nye højder.

- Det kunne være fedt at eje sit eget spillested. På den måde vil jeg kunne være med hele vejen rundt i forhold til at gøre noget mere og noget større for den her genre, som jeg holder så meget af, siger Nektar.

Han kommer også giver den gas til REPLAY, som Palm Pictures og otwn skaber sammen lørdag den 3. juni på Frølageret, hvor han glæder sig til at optræde.

- Folk kommer til at blive inviteret ind i vores univers med dansevenlige og opløftende numre, men hvor der også er masser af mening og betydning i teksterne. Jeg har lavet lidt solo-ting de sidste par år, og det er også det, jeg tager med på scenen til koncerten, afslutter han.

Koncerten REPLAY bliver en fest uden lige med fire meget forskellige rappere, som glæder sig til at komme ud og spille og vise, hvad de kan.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.