fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Kom tæt på Odenses vilde kreativitet og bliv klogere på byens blomstrende kulturliv i indslaget Art Of Otwn. Her møder du Odenses kreative sjæle, som lige nu er aktuelle med nye farver, nye toner eller nye oplevelser.

I omkring fire år har du kunne opleve koncerter fra gruppen Nightshift, som er en flok frivillige, de arrangerer og afholder koncerter på flere af de lokale spillesteder rundt om i Odense. I starten ville de give en scene til de unge kunstnere, der var for gamle til ungdomsskolen, men nu rækker de mere bredt ud også.

Nightshift koncert - otwn
Foto: Nightshift

Med vores koncerter vil vi…

…give undergrounds og upcoming musikanter et springbræt samt erfaring til at kunne komme videre i det musikalske vækstlag og danne en større forståelse for musikbranchen. Hvilket eksekveres gennem en vejledningsproces med techrider, presskits og bookingkontrakter. Her kan artisterne få hjælp, hvis de ønsker det. Den musik vi booker kendetegnes ved at artisterne skal kunne spille 30 minutters original musik, men vi er åben overfor alle genre og vil gerne have så meget forskellig musik som muligt til vores arrangementer. Vi kigger ikke på hvor meget erfaring artisterne har med at spille koncerter, vi har før haft artister med som havde debutkoncert til vores arrangement.

Publikum skal opleve nye artister og høre musik, som de måske ikke gør til hverdag og forhåbentlig forelske sig i nye genre eller bands.

Nightshift koncert - otwn
Foto: Nightshift

Vi startede med at lave koncerter…

…i 2019. Nightshift startede som en del af Spot On, som var et arrangement for en lidt yngre aldersgruppe. Mange af os som planlægger de her arrangementer, var og er selv musikere, som alle dengang var tæt på de 18 år. Vi lagde mærke til, at der manglede en scene og en platform for musikere som os selv og et springbræt for unge, som er over 18 år og derfor ikke kunne være en del af ungdomsskolen. Derfor blev Nightshift til sit eget koncept med dette som hovedfokus. Ambitionerne er nu blevet større og vi laver derfor flere arrangementer årligt herunder samarbejdsarrangementer med andre organisationer. Fokus for arrangementerne er stadig det samme, men nu har vi et endnu større fokus på Odenses musikalske vækstlag. Nightshift navnet valgte vi fordi det stemmer overens med den energi og feeling, der skabes til vores arrangementer.

Nightshift koncert - otwn
Foto: Nightshift

Vores koncerter bliver arrangeret…

…på forskellige spillesteder i Odense. Lige nu har vi et samarbejde med Posten i forhold til vores kommende arrangement den 25. marts. Vi har valgt ikke nødvendigvis at have nogle faste scener og kigger derfor hele tiden efter nye spænende steder, hvor vi kan arrangere vores næste events.

I fremtiden vil vi gerne…

…blive ved med at udvide og optimere på vores arrangementer. Vi arbejder på mange forskellige projekter både selvstændigt og i samarbejde med større aktører i lokalmiljøet i Odense.

nightshift - otwn

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.