fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Den tidligere OB-profil Ryan Johnson Laursen starter en ny bar ved navn Hey Lola på Odense Havn, som skal være sommerens helt store hit på solskinsdage.

Ryan Johnson Laursen blev født i Los Angelos og flyttede med sin familie til Danmark, da han var to år. Han har brugt størstedelen af sit liv på at spille fodbold, men da han som 30-årig begyndte at kunne se mod enden af sin karriere sidste år, begyndte tankerne at florere omkring, hvad han skulle bruge tiden på, når han ikke skulle op og træne hver dag med sine holdkammerater for at spille kamp i weekenden.

Og da karrierestoppet blev en realitet tilbage i januar i år, havde særligt én idé sat sig fast. Måske en tanke, der har strejfet de fleste unge mænd en aften, hvor de har fået lidt for mange øl. Han ville åbne en bar.

- Jeg har længe gerne ville skabe noget selv, og idéen til at gøre det her på havnen, var da vi flyttede boede hernede for 4 år siden, da mig og min kæreste fik vores datter. Vi gik tit ture hernede, og særligt lige på det her spot, har vi altid undret os over, hvorfor der ikke har været noget fedt. Eksempelvis som en fed bar, man kunne besøge når solen skinner, fortæller Ryan Johnson Laursen, da otwn besøger ham og kæresten Emilie midt i byggerod på barens placering nede på havnen.

Ryan Johnson Laursen starter baren Hey Lola på Odense Havn - otwn
Foto: Augustus&co. studio

Placeringen af Englandsgade 30, lige på hjørnet ned til vandet, hvor solen kommer til at skinne hele sommeren. Håber de.

- Jeg synes man får foræret meget hernede. Stemningen er helt unik, vandet finder du ikke andre steder på samme måde, og så er solen her bare hele dagen.

Ryan er barens founder og står generelt alene omkring at starte det op. Men med sig har han sin kæreste Emilie. Hun har et arbejde ved siden af, men hun kommer til at hjælpe Ryan med blandt andet barens tilstedeværelse på mediet Instagram. Men det er ikke kun hende, der kommer til at hjælpe.

- Jeg kommer til at være hernede og lave drinks og servere det for gæsterne, og så kommer jeg til løbende at få hjælp af min familie og et par af mine venner, som også kommer til at stå hernede i løbet af sommeren, forklarer han.

I baren finder du blandt andet drinks som sangria, aperol spritz og gin og tonics, og så kommer de til at servere kaffe fra Prolog som de eneste i Odense, og de får samtidig også øl fra Nørrebro Bryghus som de første i byen. Derudover er der en håndfuld kolde snacks som sardiner og oliven. Alt sammen noget som Ryan og Emilie selv vil bestille på en rejse omkring Middelhavet.

Ryan Johnson Laursen starter baren Hey Lola på Odense Havn - otwn
Foto: Augustus&co. studio

Midlertidigt med indflydelsesrig

Bare er en såkaldt pop-up bar. Det betyder, at den ikke kommer til at vare forevigt. Ryan har nemlig planer om at skulle starte med at studere til efteråret. Så baren åbner her i maj, men har kun åbent til og med september.

Men selvom den umiddelbart kun er på lånt tid, så regner Ryan med, at der kommer til at ske rigtig meget, som får folk til at have en god sommer hjemme i Odense. Han kalder den nemlig også en social club, hvilket blandt andet betyder, at der kommer til at være et væld af arrangementer og events, som gæsterne kan deltage i.

- Vi har blandt andet tænkt på yogadage, padelturnering, langsbordsmiddage med foodtrucks og meget andet. Vi håber på, at folk gerne vil støtte op om baren og hele det her koncept, så vi også vil kunne udvide med nogle helt unikke ting i løbet af sommeren, som kommer til at gøre hele oplevelsen meget federe for alle, siger den kommende bar-ejer.

Stemningen bliver typisk middelhavs-stemning med drinks, snacks og godt vejr. Det skal være hyggelige og ikke alt for stilrene omgivelser, og så skal man bare nyde sin fritid med de folk man holder af. Ryan og Emilie har selv været med til at udvælge de ting, der kommer til at være dernede, mens de har fået hjælp af ”Luellas Kunstdagbog” til lidt pynt på væggene indenfor og på toilettet. Men baren og toilettet er også næsten det eneste, man kan finde indenfor. For alle møbler og alt livet i baren kommer til at være rundt omkring udenfor. Derfor er de også ret afhængige af, at solen skinner og varmer godt i løbet af de måneder, som baren har åben.

Så hvis du vil ned og opleve et strejf af Middelhavet nede på Odense Havn, der er en blanding af en beach club i Grækenland og en havnebar i Lissabon, så skal du hoppe ned på havnen og nyde en sangria eller aperol med sardiner, oliven eller andre lækre snacks på Hey Lola i løbet af sommeren.

Man kan følge med på deres Instagram @heylolalove for at finde mere information om events, arrangementer, hvad man kan købe og åbningstider.

Ryan Johnson Laursen starter baren Hey Lola på Odense Havn - otwn
Foto: Augustus&co. studio

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Eivind Antonsen Segtnan er uddannet læge fra SDU og har en Ph.d. fra samme sted. Og det var under sin Ph.d., at Eivind fandt på en ny og innovativ måde at kunne teste for sygdomme.