fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otwn

Salat er ikke bare salat. Det vil søstrene Maria og Anne Juul Frederiksen overbevise dig om. Sammen har de to søstre åbnet salatboden Chopped i Storms Pakhus, hvor de laver salater til kødspiseren såvel som veganeren.

Elsker du laks, pulled pork, asiatiske smage og grønne overraskelser, så skal du et smut forbi Odenses nye salatbod. Det nyåbnede Chopped i Storms Pakhus serverer nemlig salater for enhver smag. Fælles for alle salaterne er, at du ikke kommer til at gå sulten fra boden.

Bag boden er søstrene Maria og Anne Juul Frederiksen. De har åbnet Chopped, fordi de synes, at salatbarer og salatboder er en mangelvare i Odense. Sammen vil de vise odenseanerne, at salat ikke blot er et stykke luftigt tilbehør til hovedretten. Det er et nærende og mættende måltid spækket med gode smage.

Dressingeksperter, salatnørderier og mætte maver

Parmesan, salat, kylling og olie er det, man normalt forbinder med en cæcarsalat. Men hos Chopped finder du alt fra grønkål til kikærter i den græske salat. Udover at de 2 søstre vil overraske dine smagsløg med farvestrålende salatoplevelser, du ikke har smagt før, så vil de tilfredsstille din mave med deres grønne univers.

- Vi går meget op i, at salaterne har en næringssammensætning af fibre, proteiner, kulhydrater og fedt, som der skal være i varieret kost. Hos os er vi ikke på de der sundhedsbølger, hvor man det ene øjeblik ikke må spise kulhydrater og det næste øjeblik skal undgå fedt. Salaterne følger ganske almindelige kostråd, hvor det animalske fylder mindre end de grønne og alle energikilder er repræsenteret, fortæller Maria

Hos Chopped finder du salater for kødspiseren og veganeren. I boden kan du lige nu få cæcarsalat med en mættende twist, en solid salat med søde kartofler og pulled pork, en laksesalat og en tofusalat med et strejf af Asien samt en rødbedesalat med gedeost. Hos Chopped vil du altid finde en velkendt salat i en moderne udgave samt helt nye salatoplevelser, du aldrig har smagt før.

Alle salater hos Chopped er som navnet antyder nyhakket og friskblandet. Derudover er marinaderne og dressingerne lavet ud fra egne opskrifter. For de to søstre er dressingen nemlig en meget vigtig smørelse i salaten, som kræver kærlighed.

- Uden dressing er det hele nærmest lige meget. Den runder salaten og binder alle råvarerne sammen, fortæller Maria.  

Igennem flere år har de to søskende nørdet det at lave salater. De valgte at åbne Chopped, fordi de synes, at Odense halter lidt på salatscenen.

Mere end iceberg og gulerødder

I mange danske storbyer finder du salatboder, salatbarer og salattakeawaysteder. Selvom byens spisesteder laver gode salater, så har Odense ikke et sted, der udelukkende serverer salat. Det oplevede Anne, da hun kom hjem til Odense efter at have boet i København i over 10 år.

Vi manglede et sted i byen med sund takeaway, som kroppen har godt af. I en travl hverdag er det let at købe mad med hjem. Men hvis det bliver for meget burger, pizza og pomfritter, som også er lækkert, så bliver det lidt for meget, fortæller Anne.

De to søstre valgte at tage sagen i egen hånd. Med et iværksætterkursus på hånden fra iværksætterfællesskabet Stjerneskibet, åbnede de den grønne streetfoodbod i Storms Pakhus. Igennem flere år havde de snakket om, at de gerne vil skabe noget sammen. I februar fik de mulighed for at overtage et gulvareal i Storms Pakhus, som de har tryllet om til en franskinspireret bod med et hav af grønne fristelser. Sammen vil de nemlig gerne vise odenseanerne, at salat ikke bare er iceberg og gulerødder. En mission der har fået selv de kødglade mænd er hoppe en tur forbi den grønne bod.

De fleste kunder i butikken er kvinder. Men vi oplever faktisk, at der er overraskende mange mænd, der spiser vores salater. Hver gang bliver de overrasket over, at de bliver mætte, lyder det fra Maria, hvis ord bliver overtaget af Anne.  

- Det hjælper måske lidt i forhold til de mænd, der er skeptiske, at vi har en salat med pulled pork, siger hun efterfulgt af et grin.

Du finder Chopped i Storms Pakhus, som har åbent hver dag fra klokken 11.00 – 21.30.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.