fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Kenneth Jørgensen overtog kaffebaren Knæwr i Svendborg i april, med ønsket om at tilføre stedet mere kvalitet på kaffedelen, og udvikle stedet til byens kaffebar, hvor samarbejde med andre lokale virksomheder er et afgørende element.

Kenneth Jørgensen er normalt kendt som ismand i Svendborg, da han ejer isbutikken Gelato Italia, hvor han laver autentisk italiensk is, helt fra bunden.

- Da jeg i sin tid overtog Gelato Italia, kunne jeg se flere udviklingsmuligheder i forretningen, og det er lidt samme historie, der gør sig gældende denne gang også, udtaler Kenneth Jørgensen.

Så da rygterne gik på, at de tidligere ejere gerne vil afhænde kaffebaren for at koncentrere sig helt om deres hovedaktiviteter på havnen i Svendborg, sprang Kenneth Jørgensen til. Siden overtagelsen i april har kaffebaren så været i konstant udvikling med et kvalitetsløft på især kaffedelen, som må siges at være den altafgørende og vigtigste del af konceptet, nu hvor der er tale om en kaffebar. 

- De tidligere ejere valgte i sin tid en kapselkaffe løsning fra Nespresso, og det kunne jeg jo godt høre fra mit netværk, men også læse på anmeldelserne, at det ikke var det, kunderne forbandt med en kaffebar. Derfor var det min første og vigtigste opgave at få købt en ordentlig baristamaskine og lære at betjene den, fortæller Kenneth Jørgensen til otwn.

Knæwr Kaffebar i Svendborg - otwn
Foto: Knæwr

Det har naturligvis taget lidt tid at få helt styr på kunsten at lave en god kop kaffe, men med god hjælp fra kaffeleverandøren Holy Bean i Aarup, har kaffebaren efterhånden fundet et godt og stabilt niveau. Men kaffen er ikke det eneste, der fokuseres på. Kenneth Jørgensen har været rundt hos en række lokale aktører, for at indgå samarbejde for at øge helhedsbilledet af oplevelsen ved et besøg hos Knæwr.

- Vi får lækkert økologisk brød fra to lokale bagerier, og håndlavede konditorkager fra Kondit&Dat i Vejstrup. Derudover får vi lækre og velsmagende lemonader fra et lokalt bryggeri, og arbejder i skrivende stund på implementering af alkoholfrie produkter. Blandt andet fra Kunstbryggeriet Far & Søn, men også fra RealDrinks. Jeg har været rundt hos dem alle sammen, haft gode samtaler og smagt lidt af hvert. Derfor kan jeg 100% stå inde for det, vi sælger i kaffebaren. Det er høj kvalitet, en stor del er produceret lokalt og så smager det helt fantastisk, fortæller kaffebarsejeren.

For Kenneth Jørgensen er det vigtigt at støtte det lokale erhvervsliv ud fra tanken om, ”at en støtte hos os, også er en støtte til andre lokale virksomheder”.

Knæwr Kaffebar i Svendborg - otwn
Foto: Knæwr

Håber at folk kan se forandringerne

Det har ikke været nemt at få folk overbevist om, at der rent faktisk er sket forandringer. Kaffebaren ligner sig selv, med den samme hyggelige indretning og stemning, så med det blotte øje, kan man ikke se, at der er sket nyt på især kaffedelen.

- Vi hører desværre stadig det her med kapselkaffen, så der ligger stadig en stor opgave foran os i at få fortalt nogle nye historier. Men jeg synes det skal siges, at Knæwr Kaffebar også har været andet end bare kapselkaffe. De tidligere ejere har indrettet en rigtig stemningsfuld og hyggelig kaffebar, som vi nu nyder godt af, og stedet har været drevet godt ud fra det koncept de tidligere ejere ønskede.

Kenneth og resten af personalet er dog slet ikke færdige med at ændre ting og prøve nyt af. Listen af nye tiltag og ideer til stedet er lang, men Kenneth Jørgensen må også sande, at ting tager tid.

Knæwr Kaffebar i Svendborg - otwn
Foto: Knæwr

- Jeg fandt ret hurtigt ud af, at det først og fremmest gælder om at blive god til at lave kaffe, så må alle de andre ideer komme hen ad vejen. Men ambitionerne er høje, siger Kenneth, der også drager inspiration fra de kendte Odense-butikker Nelle’s og Café Unika og fortsætter:

- Vi vil meget gerne være gæsternes foretrukne sted for at få en god kop kaffe og lidt lækkert bagværk. Vi arbejder hele tiden på at forbedre os, så det hele står knivskarpt, når der kommer gæster og besøger os. Og så prøver vi også at være lidt prisbevidste. Vi hører absolut ikke til i den dyre ende, og mener bestemt, at det er muligt at finde en god balance mellem pris og kvalitet.

Kig endelig ind og bedøm selv, Knæwr kaffebar ligger på gågaden i Svendborg og har åbent hele året rundt.

Knæwr Kaffebar i Svendborg - otwn
Foto: Knæwr

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Alt kan gå i stykker, og ofte er det dyrt at reparere eller få noget nyt. Derfor er SDU-startuppen Theta Optical Technologies ved at udvikle en metode til at holde vingerne på vindmøller kørende i længere tid.