fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Ny festival med strikkepinde og hæklenåle: Odense har fået en garnfestival

Del artikel:

Garnnøgler i massevis, strikketips, hækletricks og et hav af passionerede kunsthåndværkere. Oplev en dag i garnets tegn.

Elsker du at hækle og strikke? Så har Odense en festival til dig – nemlig Odense Garnfestival. Lørdag den 9. april skruer festivalen op for hyggen, kreativitet og uanede mængder af garn, når Odense Garnfestival for første gang bliver afholdt ved Bronx fra klokken 10.00 – 16.00.

Plantegarn og helbredende strikketøj

Odense Garnfestival byder på boder, workshops, fortællinger og masser af tid til at have garnet i fingrene. Her er der både noget for begynder- strikkeren såvel som garnnørden.

- Om du er helt ny, ekspert eller blot nysgerrig på denne del af den kreative verden, så er der noget for dig på festivalen, fortæller festivalarrangørerne.

Udover at du kan sidde med dit eget garnprojekt og dele inspiration og idéer med stadeholdere såvel som festivaldeltager, så er Odense Garnfestival festivalpladsen, hvor du møder passionerede garnelskere.

Du kan bl.a. møde Hanne Kær Pedersen fra Hesselstrik, der farver garn med planter og Annette Jensen, der brugte strikketøjet som terapi efter en kræftsygdom.

Derudover kan du også blive klogere på upcycling af tøj, når Rikke Vesterholm fortæller, hvordan hun redder tøj fra skraldespanden ved at give det nyt liv med sin hæklenål. Spørger man arrangørerne skal festivalen og dens kreative sysler udfylde et tomrum på Fyn.

Udfylder et tomrum

Garnfestivaller og håndarbejdsmesser er utrolig populære rundt omkring i landet. Fanø har en international strikkefestival, mens byen Saltum sågar har en Uldfestival. Selvom Fyn har mange kreative aktiviteter med strik og hækling, så har øen ingen strikkefestival. Det vil Krista Andersen lave om på.

- Odense er festivalernes by. Men der mangler noget for dem, som strikker og hækler, fortæller hun og fortsætter

- Jeg elsker at sidde med en garnnøgle og en hæklenål, men ellers har jeg ikke den store viden at dele ud af, når det kommer til garn. Jeg har til gengæld et stort ønske om at skabe en festival, hvor garnet, hyggen og fællesskabet er i fokus.

Sammen med Bronx blev ønsket til virkelighed. Bronx er nemlig byens kreative café, der støtter idéer og aktiviteter indenfor fællesskab, bæredygtighed og kreativitet. Planen er, at Odense Garnfestival skal vokse og tilpasses de ønsker, som gæsterne har for en garnfestival i Odense.

Festivalen finder sted for første gang den 9.april. Billetten koster 25 kroner – 75 kroner afhængig af, om du skal have mad på festivalen. Du kan købe dine festivalbilletter her: 

Mest læste nyheder

 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Oplev odenseansk kunst på alternativ fynsk festival, hvor mad er en del af billetten og du ikke bliver mast på festivalpladsen.
 | 
Da David Lind Nordby fik en førtidspension som 31-årig, besluttede han sig for at gøre en forskel. I dag samler....
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense henover juni-måned, så skal du læse med lige her!

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Den 25.- d. 28. august 2022 afholdes den internationale kunstmesse Enter Art Fair. Men i år bliver det lidt specielt,....
 | 
Uanset om vi står ved det eller ej, så tillægger vi udseende en masse værdier, egenskaber og svagheder. Det viser forskning og diverse studier. Har du et ansigt, der afviger fra normen, er der en stor sandsynlighed for, at du vil opleve diskrimination på lige fod med racisme og sexisme.
 | 
Hvad sker der, hvis man smider papirklip og H.C. Andersens eventyr ned i den mørkeste undergrund i Odense? Det ser du, når byens gothklub fortolker H.C. Andersens mørkeste eventyr med laserlys og elektroniske toner ved dette års H.C. Andersen Festivals.
artikel
 | 
Trivselsugen er i denne uge tilbage på SDU, hvor arrangørerne fra Syddanske Studerende glæder sig over, at det ikke længere....