fbpx
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otown

Ny festival på vej: Hvorfor har Odense ikke en?

Del artikel:

Odense begynder efterhånden at tage de første skridt mod ikke kun på papiret at være, men også fysisk ligne en storby. Så nu vil fire arrangører starte en metalfestival.

Hvis du vil høre rock- og metalmusik i Odense, har du formentlig forstået, at du skal ud til Kansas City, hvor de blandt andet også årligt afholder minifestivalen Garagefæst. Men nu er en gruppe på fire arrangører valgt at gå sammen om at starte ”Odense Metalfest”.

En festival over to dage, der afholdes på Posten, og som for første gang ser dagens lys den 21.-22. oktober 2022.

- De andre større byer i Danmark har arrangeret succesfulde metalfestivaller i årevis. Jeg har altid tænkt på, hvorfor Odense som den tredjestørste by i Danmark ikke har en festival for de ekstreme metalgenrer som thrash, death metal og hardcore, fortæller Jakob Schultz, der er en af arrangørerne bag festivalen, i en pressemeddelelse.

Sammen med de tre andre arrangører, Martin Lyager, Morten Nissen og Michael Andersen, der alle har rigelig års erfaring med events inden for genren, håber han på ikke kun at støtte den lokale og nationale rock- og metalscene men også at kunne tiltrække større bands fra udlandet, som skal være med til at sætte festivalen på landkortet.

- Vi mangler et stort og markant metalarrangement i byen, som både skal tiltrække masser af gæster men også skabe opmærksomhed blandt bookerne og metalbands, som fremover vil huske at booke koncert i Odense fremover, når de skal på tour. Vi vil vise, at der er plads til metal i Odense og måske endda være drivkraften bag, hvorfor nogle vil gribe guitaren og føle, at de har et sted, hvor de passer ind, fortsætter Jakob Schulz.

Legendariske hovednavne

Odense Metalfest har allerede offentliggjort det fulde program for festivalen, hvor de har lagt stærkt ud med ’Unleashed’ og ’Marduk’ som hovednavne. De to bands er begge mastodonter inden for death- og blackmetal genren.

De to bands, der oprindeligt stammer fra Sverige, får selskab af LIK, Puteraeon og Turbocharged, som også rejser med fra Sverige samt to bands fra Holland, to bands fra Ungarn og 10 bands fra Danmark. Det bredere Fyn, udover Odense, er også repræsenteret i to af de danske bands, hvor Urkraft fra Svendborg og Anoxia fra Nyborg er på plakaten.

Hovedarrangørerne håber altså på at kunne ramme bredt med dette lineup og tiltrække metalfans både fra ind- og udland.

Du kan købe billet til festivalen her!

Mest læste nyheder

 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense henover juni-måned, så skal du læse med lige her!
 | 
Da David Lind Nordby fik en førtidspension som 31-årig, besluttede han sig for at gøre en forskel. I dag samler....
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Seks studerende fra SDU har startet en virksomhed, der skal gøre det nemmere at planlægge rejser. De gør det nemlig for dig.

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Nu kan du igen begynde at glæde dig til efteråret, hvor Midtfyns Festival vil lukke festivalsæsonen af med et brag, når den løber af stablen i starten af september.
 | 
En lokal ung ildsjæl med en stor kærlighed til musik har startet sin egen Instagram-profil, hvor hun anbefaler kvindelige musikere.....
 | 
Magiske Dage er gået fra et aftenarrangement i en af Odenses forstæder til en to-dags festival med besøg fra udlandet og flere tusinde gæster.
artikel
 | 
Trivselsugen er i denne uge tilbage på SDU, hvor arrangørerne fra Syddanske Studerende glæder sig over, at det ikke længere....