fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Ny festivalleder kritiserer Odenses arkitektur – men hylder byens kultur

Del artikel:

Til efteråret fyrer han op for Fyns største studiestartsfest – nemlig Generator. En festival i Odense, der hvert år er spækket med nye musikalske oplevelser. Nu har festivalen fået en ny leder - Mathis Schmidt.

Når det kommer til musik, er Mathis manden, der forstår at få tonerne ud i rampelyset. Tidligere har han bl.a. arbejdet med marketing på Roskilde Festival, arrangeret koncerter på det københavnske mikrobryggeri Mikkeller og så har han også stiftet pladeselskabet og det kreative studie Konkylie, der hjælper unge talenter frem i musikbranchen. Han bruger det meste af sin fritid på at gå til koncerter og opsnuse nyt musik.

Nu skal han drive Generator Festival 2021. Men ifølge festivallederen er du og jeg ligeså meget medskaber af den store studiefest.

- Jeg tror på, at festivalen vil blive enormt præget af de mennesker, der skaber den – frivillige, publikum, vores dejlige sponsorer eks. vores hovedsponsor Albani og de initiativer og virksomheder, som er med. Vi er alle medskabere af Generator, lyder det fra Mathis.

Selvom den 27-årige festivalleder er bosat i København, så er han født og opvokset i byen. Han har derfor også en række holdninger til byen.

Mit yndlingssted er…lige nu byens scene og cirkusværksted Dynamo - Workspace for circus & performing arts, som du finder på Odense havn.

Jeg var der for første gang for en uge siden, og de ting de laver, slog mig fuldstændig omkuld. Kæmpe anbefaling herfra.

Det bedste, der er sket i Odense... er nedlægningen af Thomas B. Thriges Gade. Det bliver så fedt, når byen igen bliver én.

Det værste, der er sket i Odense... er nedlægningen af Thomas B. Thriges Gade. Arkitekturen ser så billig ud. Jeg er så bange for, at de bliver revet ned igen om 30 år, fordi bygningerne ikke passer ind, hvorefter der bliver sat nye murstensbeklædte betonbygninger op.

Det mærkeligste jeg har oplevet i Odense... var, at koncerten med punkbandet Iceage på Kansas City ikke var udsolgt.

Det kendetegner en odenseaner... at fortælle, hvordan andre odenseanere er.

Hvis jeg var borgmester i Odense..., ville jeg… ændre navnet fra Byens Bro til BaneBroen

I Odense brænder jeg for… at tro på, at der kommer flere initiativer som Dynamo og Røde Himmel og Kornmod og alle de fantastiske projekter, der tager Odense seriøst.

Mest læste nyheder

 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
I morgen bliver Vestergade beriget med en ny restaurant. Folkene fra Restaurant Værdsat åbner nemlig ”en fræk lillesøster” ved navn Restaurant Vestergade. Menuen ved byens nye spisested er moderne, skandinavisk og til at betale. En forret, en hovedret og en dessert koster nemlig 215 kroner.
 | 
Da David Lind Nordby fik en førtidspension som 31-årig, besluttede han sig for at gøre en forskel. I dag samler....
 | 
Oplev odenseansk kunst på alternativ fynsk festival, hvor mad er en del af billetten og du ikke bliver mast på festivalpladsen.

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Odense har fået en ny gourmetoplevelse med stjernelækkerier og lokale delikatesser. Lørdag den 1. oktober bliver Vintapperstræde fyldt med østers,....
 | 
Er du til kunsthåndværk og flotte designs? Ja så er det nok værd at lægge vejen forbi Odense havn lørdag....
 | 
Festivalguide over OFF Odense International Filmfestival
artikel
 | 
Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.