fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Ny festivalleder kritiserer Odenses arkitektur – men hylder byens kultur

Del artikel:

Til efteråret fyrer han op for Fyns største studiestartsfest – nemlig Generator. En festival i Odense, der hvert år er spækket med nye musikalske oplevelser. Nu har festivalen fået en ny leder - Mathis Schmidt.

Når det kommer til musik, er Mathis manden, der forstår at få tonerne ud i rampelyset. Tidligere har han bl.a. arbejdet med marketing på Roskilde Festival, arrangeret koncerter på det københavnske mikrobryggeri Mikkeller og så har han også stiftet pladeselskabet og det kreative studie Konkylie, der hjælper unge talenter frem i musikbranchen. Han bruger det meste af sin fritid på at gå til koncerter og opsnuse nyt musik.

Nu skal han drive Generator Festival 2021. Men ifølge festivallederen er du og jeg ligeså meget medskaber af den store studiefest.

- Jeg tror på, at festivalen vil blive enormt præget af de mennesker, der skaber den – frivillige, publikum, vores dejlige sponsorer eks. vores hovedsponsor Albani og de initiativer og virksomheder, som er med. Vi er alle medskabere af Generator, lyder det fra Mathis.

Selvom den 27-årige festivalleder er bosat i København, så er han født og opvokset i byen. Han har derfor også en række holdninger til byen.

Mit yndlingssted er…lige nu byens scene og cirkusværksted Dynamo - Workspace for circus & performing arts, som du finder på Odense havn.

Jeg var der for første gang for en uge siden, og de ting de laver, slog mig fuldstændig omkuld. Kæmpe anbefaling herfra.

Det bedste, der er sket i Odense... er nedlægningen af Thomas B. Thriges Gade. Det bliver så fedt, når byen igen bliver én.

Det værste, der er sket i Odense... er nedlægningen af Thomas B. Thriges Gade. Arkitekturen ser så billig ud. Jeg er så bange for, at de bliver revet ned igen om 30 år, fordi bygningerne ikke passer ind, hvorefter der bliver sat nye murstensbeklædte betonbygninger op.

Det mærkeligste jeg har oplevet i Odense... var, at koncerten med punkbandet Iceage på Kansas City ikke var udsolgt.

Det kendetegner en odenseaner... at fortælle, hvordan andre odenseanere er.

Hvis jeg var borgmester i Odense..., ville jeg… ændre navnet fra Byens Bro til BaneBroen

I Odense brænder jeg for… at tro på, at der kommer flere initiativer som Dynamo og Røde Himmel og Kornmod og alle de fantastiske projekter, der tager Odense seriøst.

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Der er tikket et stort tocifret millionbeløb ind på kontoen hos Odense Teater, der drømmer om at igangsætte en stor modernisering af det gamle, historiske teater.
 | 
Der er stadig en stor del af unge piger, der kæmper med mental trivsel, og som går med alene med deres svære tanker. Foreningen GirlTalk har lavet et fællesskab, hvor man kan henvende sig.
 | 
Et ungt kærestepar har sammen købt en båd, som skulle renoveres helt fra bunden, men de havde et udgangspunkt, der sagde at de ikke vidste noget som helst om det – og så kunne de heller ikke sejle.
artikel
 | 
Semesterstartsfesten afholdes igen i år af Syddanske Studerende, og de er klar på at gøre det større end nogensinde før med et stort to-dags program.