fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Det er en drøm, der er gået i opfyldelse for polske Nicola og Gosia, der har åbnet en ny foodtruck, som holder til ude ved Odins Bro.

Skal du mod Otterup, eller kunne du godt bare tænke dig en lækker kebab? Så kan du glæde dig over den foodtruck, der er poppet op ved den lille rasteplads ved Odins Bro i retningen mod Otterup. Det er polske Nicola og Gosia, som har åbnet den i slutningen af sidste år.

Nicola kom til Odense for snart fire år siden for at arbejde hos en blomsterbutik, men har hele tiden haft en forkærlighed for mad – og særligt kebab. Derfor var det oplagt at starte et madsted, da Gosia kom til landet for et halvt års tid siden.

- Vi elsker begge to kebab og spiste det rigtig meget i Polen. Vi boede ikke superlangt fra Tyskland, hvor de også laver virkelig god kebab. Og det med afsæt i det, at vi laver vores udgave her i Odense, fortæller Nicola.

Nicola og Gosia fra Niki's Döner Kebab - otwn

Håbet var at åbne en café inde i byen, men da lejen var lige høj nok for en virksomhed som dem, besluttede de sig for at åbne i en foodtruck, Niki’s Döner Kebab, og stille den ude ved Odins Bro. En beslutning der har vist sig at være rigtig god.

- Vi har slet ikke turde drømme om den modtagelse, vi har fået. Vi har allerede oplevet, at folk er kommet igen for at få mere. Og to gange har vi faktisk måtte melde udsolgt et par timer førend vi normalt lukker, fordi vi simpelthen havde udsolgt, siger Gosia begejstret og fortsætter:

- Vi har endnu ikke haft tid til at oprette os på sociale medier, men vi oplever også, at folk kommer på cykel inde fra byen, for at prøve vores mad, fordi de har hørt om os fra andre. Der kom også en dag en mand, som vidste præcis, hvad han ville have, fordi en han kendte, havde taget et billede af menukortet og sendt til ham.

Gosia er tidligere lastbilchauffør og har kørt i hele Europa, mens Nicola har en fortid som letvægtsbokser i Polen, hvor hun opnåede at vinde flere guldmedaljer og elsker Gosias mad. Derfor stod det nærmest skrevet i stjernerne, at de skulle starte dette eventyr om Niki’s Döner Kebab sammen.

Nicola og Gosia fra Niki's Döner Kebab - otwn

Maden står de selv for at lave, og hver dag køber de friske råvarer og får leveret brød til deres retter. De vil nemlig ikke gå på kompromis med madoplevelsen. Og selvom de fleste nærmest er lige så hurtigt væk, som de kom i deres bil, drømmer Nicola og Gosia om at få nogle borde og stole op i området, når vejret bliver lidt bedre.

- Vi har lige nu kun én tønde ude foran vognen, hvor man kan stå. Men det er jo virkelig koldt udenfor, så de fleste tager det bare med i bilen og kører videre. Men vi håber på at kunne få flere tønder og nogle stole ud, når det bliver varmere, så folk kan få en lille pause, siger Nicola.

Hos Niki’s Döner Kebab kan du lige nu få fem forskellige retter. En kebab i tyrkisk brød, en rullekebab i en tortilla, en vikingekebab i tyrkisk brød, en kebabtoast i tyrkisk brød eller blot kebab på en tallerken uden brød – alle retter indeholder grøntsager, pomfritter og dressing.

- Vi fokuserer kun på kebabben og på at gøre det så godt som muligt. Vi skal ikke sælge alt muligt ved siden af, som tager tid og fokus fra det, som vi virkelig brænder for. Så vi er virkelig glade for, at folk har taget så godt imod os, fordi det virkelig er vores helt store drøm at lykkes med det her, siger Nicola.

Projektet er udelukkende drevet af passion, da ingen af dem er uddannet kok, men derimod bare elsker at lave mad og se de glade kunder.

- Jeg drømmer om, at om et par år, så har så mange mennesker smagt vores kebab, at selv folk fra København kommer til Odense for at smage det, og så kunne det måske være sjovt at få nogle butikslokaler i centrum, hvis det giver mening rent økonomisk, afslutter Nicola.

De holder åbent onsdag til søndag fra kl. 13:30-20:00.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.