fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

De nye ejere af Søllinge Forsamlingshus, nær Ringe, har det sidste års tid renoveret huset med en beroligende og stemningsfuld atmosfære i tankerne, i tæt forbindelse til den midtfynske natur. 

Målet er at skabe et samlingspunkt lokalt på Fyn. Ikke kun for de lokale i nærområdet men også for virksomheder og private arrangementer for folk i hele landet, der ønsker unikke rammer til eksempelvis firmaarrangementer som teambuilding, møder, seminarer, konferencer og ellers til bryllup, konfirmation og andre festlige begivenheder. Det er et sted, hvor der er ro, natur, inspiration – og plads til at udvikle, være kreativ og bare være.

Ægteparret Charlotte og Mikkel valgte sidste år i november at købe Søllinge Forsamlingshus, da de så muligheder i at skabe et nyfortolket forsamlingshus. Siden da har de blandt andet brugt tiden på at renovere huset med respekt for husets historie og arkitektur. De har transformeret husets rum, funktioner og stemning både inde og ude, med et farverigt og æstetisk udtryk.

Søllinge Forsamlingshus - otwn
Foto: Søllinge Forsamlingshus

- Det er nu et år siden, at min mand tog mig med på en køretur ud i det smukke midtfynske landskab, for at vise mig et slidt forsamlingshus. ”Kan du se det for dig, skat?”, spurgte han mig, og om jeg kunne. Det var det helt perfekte hus for Mikkel og mig, hvor vi kunne forene alle vores fælles interesser og forskellige fagligheder, lyder det fra Charlotte til otwn.

- De lokale har virkelig taget godt imod os og været gode til at fortælle om, hvad huset betyder for dem, og hvilken historie det har for området. Vi har derfor valgt at beholde husets navn, fordi vi stadig gerne ser det blive brugt til at samle mennesker og støtte det lokale samfund. Vi vil gerne skabe en sanselig forbindelse mellem stedet og dem, som besøger det, fortsætter hun.

- Søllinge Forsamlingshus skal være meget mere end et traditionelt forsamlingshus. Det har professionelle mødefaciliteter, og ligger centralt i landet midt i den fynske natur, som giver mulighed for ro og fordybelse, forklarer Charlotte til otwn.dk.

Mikkel og Charlotte ønsker at styrke landsbylivets sociale liv, og inviterer erhvervslivet og byfolk ud på landet. Det er vigtigt for dem, at storbyen og landområder mødes i kulturelle begivenheder, og deler oplevelser og viden. Dette har de stor erfaring med gennem festivalen Avernax, hvor nysgerrighed og ny forståelse af hinandens forskelligheder opstår.

Søllinge Forsamlingshus - otwn
Foto: Søllinge Forsamlingshus

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.