fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Odense Kommune drømmer om at være Danmarks bedste iværksætterby, og til november kulminerer Odense Iværksætteruge med et brag til et spritnyt event, som er gratis at deltage i som gæst.

Siden Odense Kommune fremlagde, at de gerne vil være Danmarks bedste iværksætterby, er der virkelig kommet gang i de lokale initiativer. De sidste par år har der blandt andet været store events som Odin Award og Startup Summit under Odense Iværksætteruge. Derudover har flere iværksætterinitiativer set dagens lys. Der er dukket flere erhvervsnetværk op, flere aktører er flyttet til byen og så er der opstået projekter som PreFlight, der hjælper med at sende startups videre på deres rejse til at blive scaleups og måske endda nå ud globalt.

Og i år sker der noget helt nyt. Som kulminationen på Odense Iværksætteruge, så står Coworking Plus bag et kæmpestort event i samarbejde med kommunen og Odense Sport & Event. Eventet hedder Ignite og skal være en hel dags hyldest til de fynske iværksættere.

- Vi slår blandt andet Odin Award og Startup Summit sammen til eventet, så det hele foregår på én dag. Vi kommer til at have et væld af arrangementer i løbet af dagen, hvor iværksættere og andre aktører i miljøet kan få lov til at vise sig frem og mødes på kryds og tværs, fortæller Mads Fugl, der er direktør og cofounder hos Coworking Plus, til otwn.

Mads Fugl Ignite Odense - otwn
Foto: Coworking Plus

Odense Kommune kommer stadig til at holde lidt forskellige events i løbet af ugen, men de helt store samles til Ignite. Det mener Mads Fugl giver bedre mening, fordi det som iværksætter kan være svært at sætte flere timer af over flere dage til at deltage i diverse events, og derfor er Ignite en hel dag, man skal tage ud af kalenderen, som man ved er afsat til at netværke og lære nye ting.

Skulle man dog have et enkelt telefonmøde eller to, er der opsat muteboxes i et særligt område, hvor man kan sidde med sin computer eller telefon i ro og fred og få styr på det mest vitale. Der er altså tænkt på alle aspekter ved det komplekse liv som iværksætter.

- Vi kommer til at have stande med spændende virksomheder og aktører, som kan udstille deres produkter og services, der er et arbejdsområde, der vil være sideevents som foredrag, talks, investorpitchkonkurrence, en finale i et national hackathon, workshops og så selvfølgelig Odin Award, som vi har afholdt de sidste fire år, siger Mads Fugl.

Der kommer til at være to keynote-talere i form af Christian Arnstedt og Louise Herping, som begge er blevet eksponeret i Tv-showet Løvens Hule.

Større og bedre

En af idéerne bag at samle det hele til én dag, er at gøre det større, bedre og mere relevant. Ignite kommer til at blive afholdt ude i Jyske Bank Arena, hvor der er plads til at have det hele kørende i løbet af dagen, så man til sidste går hjem og føler, man har fået mange nye indtryk, forbindelser og en masse nye tanker at tænke videre på dagene efter.

- Jeg synes det er fedt, at vi får sådan et event, fordi det virkelig kommer til at sætte Odense på Danmarkskortet for iværksætteri. Vi er allerede meget langt, men vi kommer til at lave nogle vilde ting, indrette stedet helt unikt og virkelig sparke gang i en fed iværksætterfest med de forskellige events i løbet af dagen.

Ignite Odense - otwn
Billede fra Odin Award 2021. Foto: Ignite

Til Odin Award bliver der i år uddelt fem priser. Selve Odin Award, som er hovedprisen. Odin Tech, som gives til nogen, der har præsenteret og udvikle revolutionerende teknologi. Odin Concept, som gives til en virksomhed, der viser stort potentiale, men som måske ikke har indløst det helt endnu. Odin Impact, som gives ud til nogle, der går op i at opfylde nogle af FN’s Verdensmål eller som har stor social impact på samfundet omkring dem. Sidst, men ikke mindst, uddeles prisen Odin Young, som er en del af Edison-prisen.

- Vi afholder det i Jyske Bank Arena, fordi her bliver det ikke større. Vi har afholdt Odin Award i DOK5000 sidste år, og det næste step derfra er bare den her store arena. Det bliver så fedt, og alle er velkommen til at kigge forbi i løbet af dagen, da det hele jo er gratis som deltager, afslutter Mads Fugl til otwn.dk.

Ignite og otwn har valgt at teame op, så otwn er mediepartner på eventet, og du kan derfor se frem til flere spændende artikler om Ignite, de små sideevents og flere af deltagerne og personerne bag den store iværksætterdag.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Alt kan gå i stykker, og ofte er det dyrt at reparere eller få noget nyt. Derfor er SDU-startuppen Theta Optical Technologies ved at udvikle en metode til at holde vingerne på vindmøller kørende i længere tid.