fbpx
Lisette Olesen
Journalist på Otwn
5. oktober 2022

Nyt køkken åbner: Klassiske danske livretter serveret i en hotdog

artikel
 | 
Del artikel:
Lyt til artikel
Foto af:
Marlene Lykke Jensen

Kong Volmer fra Brandts Passage er kendt for sine smørrebrød. Nu åbner restauranten et nyt køkken i Odense. Her kan du få bøf med løg, stegt flæsk, flæskesteg mm. serveret som en hotdog

Du har sikkert smagt retter som flæskesteg, bøf med bløde løg og stegt flæsk. Men har du nogensinde smagt disse danske klassiske retter som en hotdog? Det kan du nu ved byens nye køkken på Anarkist - Beer & Food Lab. Smørrebrødsrestauranten Kong Volmer rykker nemlig ind på matriklen, hvor de tryller kendte klassiske retter om til hotdogs.

Torsdag den 6. oktober åbner køkkenet. Det fejrer Volmer og Anarkist med gratis smagsprøver på mad og øl til de første 50 gæster.

Er du tilhænger lokale lækkerier, glad for Kong Volmer eller bare pjattet med masser af kokkekærlighed, så skal du kigge forbi.

De fem hotdog- varianter i det nye køkken. Foto: Marlene Lykke Jensen 

Øl i brødet, hjemmerørt remoulade og kærlighed for detaljen

Stegt Flæsk- dog'en, bøf m. bløde løg- dog'en, torsk med sticks- dog'en, flæskestegs' dog'en og vegatar-dog'en. Sådan lyder navnene på de fem hotdogs, som køkkenet Anarkist- Beer & Food Lab X Kong Volmer kommer til at servere for gæsterne. De fire førstnævnte dogs’ er hotdogversioner af de kendte danske klassiske retter stegt flæsk, bøf med bløde løg, fiskefilet med pommes og flæskesteg.

- Er man gæst hos Kong Volmer, så kan man godt se den røde tråd mellem os og de forskellige hotdogs. Ligesom Kong Volmer arbejder med de klassiske danske smørrebrød, så arbejder vi her med klassiske danske retter og håndværket bag, lyder det fra David.

De forskellige hotdogs er bygget op af lokale lækkerier. Pølsebrødet er bagt af den lokale bag BRØD, som har smidt et skvat af Volmers egen øl i dejen. Pølsen er en kødfuld gourmetsag lavet af Nørre Søby Slagteren.

Torsk med sticks- dog'en består af sprødstegt torsk, Volmers hjemmerørte remoulade, citrusperler og pommes sticks. Alt er serveres på hjemmebagt brød laver af BRØD. Foto: Marlene Lykke Jensen 

Elsker du Kong Volmers smørrebrødslækkerier, så er der ikke langt fra Volmers smørrebrød til Volmers hotdogs. For på klingende fynsk forsikrer David, at han altså ikke har tænkt sig at troppe op med en tube remoulade fra supermarkedets køledisk. Til torsk med sticks- dog'en får du nemlig Volmers hjemmerørte remoulade. En remoulade, som også serveres på restaurantens smørrebrød med rødspætte såvel roastbeef. På samme måde er de bløde løg på Vegetar- dog'en og på Bøf m. bløde løg- dog'en lavet på den 14 år gamle opskrift, som restauranten bruger til deres smørrebrød.

Bøf med bløde løg- dog'en består af en ristet gourmetpølse fra Nørre Søby Slagteren, brun sovs, bløde løg, øko- spejlæg og agurkesalat. Det hele er serveret et stykke brød, hvor dejen er blevet kærtegnet af Volmers Bryg lavet af Midtfyns Bryghus. Foto: Marlene Lykke Jensen 

- Vores Bløde løg er en helt unik opskrift, hvor der virkelig er kælet for detaljen. Det er ikke bare løg, der er smidt på en pande. Vores bløde løg er med HP Sovs, worcestershire sauce, mørkt øl og masser af kærlighed, forklarer David, der fortæller, at agurkesalaten såvel som de syltede rødbeder også bliver lavet efter restaurantens opskrifter.

Til din hotdog kan du også købe en "sidevogn", som består af lune håndskårende kartoffelchips med brun sovs. Foto: Marlene Lykke Jensen 

Det kreative køkken

Lige nu er det Kong Volmer, der styrer køkkenet ved Anarkist - Beer & Food Lab. Men i det nye år er det en ny spiseoplevelse, som du møder hos Anarkist. Køkkenet ved Anarkist - Beer & Food Lab er nemlig en scene, som kan indtages af forskellige lokale restauratører med vilde madidéer og eksperimenterende menuer.

Det er med andre ord et roterende køkken, som er spækket med kreativitet. Og denne kreative tilgang passer Kong Volmer perfekt. For de vidste nemlig ikke, hvordan de ellers skulle prøve deres idé af i praksis.

-Da vi fik idéen at smelte de klassiske danske livretter ned i en hotdog, var vi klar over, at vi ikke ville have det ind i vores smørrebrødsrestauranter. Det passer simpelthen ikke ind. Derfor samarbejder vi med Anarkist- Beer & Food Lab, som jo er kendt for være anarkistiske – altså det at gå imod regler og normer. Det gør vi jo med vores hotdog, så samarbejdet passer perfekt, fortæller David, der dog ikke afviser at lave et hotdog- event i restauranten, hvis de fem hotdogs bliver en succes.

Frem til den 17. december kan du nyde de fem hotdogs plus sidevogn hos Anarkist - Beer & Food Lab.

Spændende relaterede artikler

Ny platform skal være mellemmand mellem virksomhed og privatinvestor
 | 
Aktiemarkedet er stadig en uforståelig størrelse for mange, og selv for dem, som er erfarne investorer, kan have svært ved at finde rundt og kommunikere med virksomheder, de vil investere i.
Færre restauranter skal gå konkurs: Clever Cost sætter fokus på bundlinjen med simpelt system
 | 
Omkring halvdelen af alle nystartede restauranter går konkurs inden for det første år af deres levetid. Det gør de blandt andet, fordi de ikke tilpasser sig markedet og situationen i samfundet omkring dem.
Spritnyt forårsprogram: DYNAMO byder på verdensklasse cirkusforestillinger
 | 
I Odense er cirkus altid i byen – oplev grænsebrydende, humoristiske og betagende forestillinger i verdensklasse på Byens Ø!
artikel
 | 
Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.