fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otwn

Tirsdag åbner Odenses første og eneste Gyros-spisested. Det er parret Nikki og Istvan, der står bag streetfoodstedet i Storms Pakhus. Siden de flyttede til byen, har de beriget Odense med tre streetfoodsteder.

Gyros, tzatziki, fetafritter, olivener, græsk salat, fladbrød mm. Gyros Heroes tager Grækenland med til Odense, når de på tirsdag åbner spisestedet Gyros Heroes i Storms Pakhus.

Faktisk er Gyros Heroes det første og eneste spisested i Odense, der udelukkende har specialiseret sig i den græske ret gyros. Det er kæresteparret Nikki Molnár og Istvan Gulacsi, der står bag spisestedet.

Siden det ungarske par flyttede til Odense for 7 år siden, har de ikke lavet andet end at berige byen med nye streetfoodoplevelser.

Direkte fra Grækenland

Gyros er spidstegt, marineret kød serveret i strimler. Hos Gyros Heroes kan du få den græske specialitet som svinekød eller kyllingekød, som serveres med fladbrød eller pomfritter. Som tilbehør kan du gå græske olivener, pomfritter med græsk fetaost samt græsk salat. Derudover serverer Gyros Heroes en veggiespecialitet, hvor gyrossen består af sprød fetaost

Alt maden bliver lavet fra bunden, mens råvarerne er importeret direkte fra Grækenland.

Spisestedet er et resultat af de mange rejser Nikki og Istvan har været på til Grækenland, hvor landets gastronomiske oplevelser altid har fascineret dem.

-Udover at jeg har arbejdet som kok i 10 år, har jeg brugt lang tid på at researche mig frem til, hvordan den traditionelle græske mad bliver lavet. Vi er begge ret vilde med Gyros. Og da der ikke findes et gyros-sted i Odense, så synes vi, at det er oplagt at åbne et, fortæller Istvan.

Èn ting er, at Nikki og Istvan er gyros-helte, når de bringer den traditionelle græske ret til Odense. Men det er ikke første gang, at parret giver byen nye gastronomiske oplevelser. De står nemlig også bag Holly Fish i Storms Pakhus samt Ryan’s Street Kitchen på Fisketorvet.

Vil glæde byen

Parret gav Odense Holly Fish, da de ikke kunne finde fish n’ chips-spisested i byen. Da Odense manglede en pub med kolde øl og pub-klassikere som fish n’ chips, burgere og fyldte snackkurve, valgte Nikki og Istvan at åbne Ryans Street Kithcen.

-Vi elsker at glæde odenseanerne med det, de ikke har i forvejen. Vi vil gerne give byen noget unikt. Mad som man ikke kan lave derhjemme, fortæller Istvan.

Det ungarske par flyttede fra Frederikshavn til Odense, idet Nicki skulle læse til serviceøkonom. Men de to forelskede sig i byen og besluttede sig for at give byen det den manglede på madfronten. Ét af de ting som byen mangler er Gyros. Derfor åbner parret Gyros Heroes på tirsdag.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.