fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Odense får en brændende bro: Australsk kunstner hylder H.C. Andersen

Del artikel:

Når det nye H.C. Andersen museum åbner slutningen af juni, bliver Eventyrhaven beriget med en brændende bro lavet af en australsk kunstner.

Den 30. juni kan du se en brændende bro i eventyrhaven. Odense får nemlig besøg af den australske lyskunstner James Tapscott i forbindelse med åbningen af det nye H.C. Andersen museum. James har udstillet sine flamme-broer- og cirkler over hele verden. Nu er det blevet Odenses tur. Faktisk er det første gang, at James udstiller sin kunst i Europa. Og ifølge kunstneren har værket i H.C. Andersens fødeby en særlig eventyrlig betydning for ham.  

Brændende eventyrportal

Den kommende ildbro i Eventyrhaven er en ny version af været Arc ZERO, som han har udstillet flere steder i verden. Hvordan værket i Odense præcis kommer til at se ud vides ikke endnu.

Men ifølge kunstneren er værket en hyldest til H.C. Andersen.

- Broen i eventyrhaven skal danne en drømmende portal, som den var fremtryllet af forfatterens eventyr, der er elsket af børn og voksne over hele verden, fortæller kunstneren på sin instagramprofil.

Verdenskendt for ild og røg

Den australske kunstner er verdenskendt for sine brændende installationer. James Tapscott betegner sig selv som landskabskunstner og det er da også i naturen, at han har lavet sine værker. Udover at han arbejder med røg, ild og lys i alverdens farver, så er vejr og vind en vigtig del af kunstværket.

Eksempelvis står han bag en lysende park ved navn Transference Field. Et kunstværk, der ændrer sig i takt med, at vinden blæser.

Kunstværket Arc ZERO i Eventyrhaven er en del af et hav af aktiviteter, som du kan oplevelse i forbindelse med åbningen af det nye H.C. Andersen Museum. Følg med på museets sociale medier for flere oplevelser.

Mest læste nyheder

 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
I morgen bliver Vestergade beriget med en ny restaurant. Folkene fra Restaurant Værdsat åbner nemlig ”en fræk lillesøster” ved navn Restaurant Vestergade. Menuen ved byens nye spisested er moderne, skandinavisk og til at betale. En forret, en hovedret og en dessert koster nemlig 215 kroner.
 | 
Da David Lind Nordby fik en førtidspension som 31-årig, besluttede han sig for at gøre en forskel. I dag samler....
 | 
Oplev odenseansk kunst på alternativ fynsk festival, hvor mad er en del af billetten og du ikke bliver mast på festivalpladsen.

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Odense har fået en ny gourmetoplevelse med stjernelækkerier og lokale delikatesser. Lørdag den 1. oktober bliver Vintapperstræde fyldt med østers,....
 | 
Er du til kunsthåndværk og flotte designs? Ja så er det nok værd at lægge vejen forbi Odense havn lørdag....
 | 
Festivalguide over OFF Odense International Filmfestival
artikel
 | 
Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.