fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otwn

Ejeren af byens største vandpibeshop har lavet et nyt pakkeshopkoncept i Odense.

Du kender det sikkert. Du står nede i byens butikker og venter på en pakke. Køen er lang. Foran dig står der en masse mennesker, som skal købe alverdens ting i butikken, mens du blot venter på at kunne aflevere dit pakkenummer til ekspedienten, så du kan få din pakke og komme videre.

Denne pakke-kø-prop vil Hassan Dalal bekæmpe. Han har netop åbnet en pakkeshop i Nørregade. Et nyt pakkeshopkoncept, som ikke er set før i Odense.

- Butikken kommer til at køre som et gammeldags posthus uden alt muligt hippiehurra. Butikken er udelukkende baseret på pakker. Vi satser på at kunne levere en hurtig service, hvor du har din pakke indenfor 120 sekunder, fortæller Hassan.

Du finder butikken Click & Collect på Nørregade 50, hvor pakkehuset modtager pakker fra samtlige danske pakkedistributører. Et pakkekoncept, der skal sikre, at du hurtigt og nemt kan aflevere og modtage dine pakker.

Pakker og penge under et minut

Click & Collect arbejder ud fra en anderledes tankegang end andre butikker i Odense. De vil nemlig helst ikke have, at du bliver alt for længe i biksen.

- Hvor Fakta gerne vil have, at du bliver længere tid end 5 minutter, så vil vi faktisk gerne have, at folk gerne skulle være ude af shoppen efter 2 minutter, siger Hassan efterfulgt af et smil.

Fordi Click & Collect prioriterer den korte ekspeditionstid, så har de valgt ikke at have mad og drikkevarer i forretningen. Det eneste du kan købe i butikken er papkasser og emballage, som man bruger, når man skal sende pakker.  

Og pakker får butikken nok af. Click & Collect har nemlig indgået aftaler med samtlige pakkedistributører i Danmark som eks. GLS, DAO, DHL mm. Udover at du kan hente pakker i shoppen, så kan du også sende penge fra butikken. Click &Collect har nemlig lavet en aftale med pengetransmissionsfirmaet Western Union, så du også kan sende penge til udlandet fra butikken. Men det er pakkerne, der kommer til at fylde mest i butikken, forsikrer Hassan, der dagligt oplever store stakke af pakker i sin vandpibeforretning i Odense.

Odenses eneste

Til dagligt driver Hassan sin vandpibeforretning HD Shisha, som du finder på Vollsmose Torv. Selvom hans store passion er at sælge vandpiber til odenseanerne, så begyndte pakker at fylde mere i iværksætterens liv.

- Corona gjorde, at vores webshop blev boostet med op til 200 – 300 procent. Vi modtager 100 – 200 pakker hver eneste dag, da HD Shisha er også en pakkeshop. Udleveringen af pakker har gjort, at der er brug for 2 ekstra mand fra kl. 16 – 18 for, at vi kan følge med, lyder det fra Hassan, der sommetider har været begravet i pakker i din lille vandpibebutik.

Og denne pakkebegravelse er Hassan ikke alene om. Udover at Hassan igennem længere tid har set mængden af pakker vokse i Odense, så har han taget en snak med en af Danmarks største pakkeleverandører GLS. De fortalte ham, at Odense virkelig mangler et stort sted til pakker. Hassan tog derfor en beslutning. Han vil lave Odenses første butik udelukkende til pakker.

Hassan lejede en gammel tom slikbutik på Nørregade, der ifølge iværksætteren mindede mest om et bombet lokum. Gulvene blev beklædt med nye brædder, mens væggene fik et nyt lag maling. Midt på gulvet byggede han en ny stor disk, mens væggene fik et kæmpe fjernsyn. Pludselig var et nyt posthus født, som fik navnet Click & Collect.

-Du kender Click & Collect- konceptet fra, når du bestiller ting hjem fra nettet. Du vælger varerne på en hjemmeside og henter dem i en butik. Her er butikken så bare os, lyder fra Hassan, der fortæller, at Click & Collect får størstedelen af deres indtægt fra pakkedistributørerne. Det betyder, at Click & Collects overlevelse er afhængig af, at odenseanerne bestiller deres pakker til butikken.

Det man umiddelbar skulle synes var en risikabel indtægtskilde, da antallet af pakker måske aftager sammen med covid19 og byen er fyldt med pakkeshops, tager Hassan som en spændende chance i Odense.

-Enten kører det eller også kører det ikke. Hvis folk ikke bestiller til vores butik, er det en fiasko.   Men så snart folk kender biksen, så er jeg sikker på, at det nok skal gå. Behovet er her jo, afslutter Hassan.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.