fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otwn
Glas, ler, filt og de vildeste kunstværker vil du i fremtiden kunne finde ved Odense Glasværk. Bygningen ved glasværket er nemlig ved at blive forvandlet til CraftVærk, hvor lokale kunstnere kommer til at have værksteder. Et kunstmekka, hvor du kan købe kunst og kunsthåndværk i alle farver og afskygninger.
Bygningen ved Odense Glasværk skal nemlig være stedet, hvor du kan møde byens kunstnere og se kunsten bliver lavet. Du kan, med andre ord, opleve kunsthåndværket live.
Bygningen ved Odense Glasværk er blevet døbt Craftværk, hvoraf ordet craft dækker over ”håndværk”.
Odense glasværk står på skuldrene af byens stolte tradition med at puste glas. Selvom Odense Glasværk bliver til Craftværk, så fortsætter produktionen af glas i huset. Odense Glasværk kommer nemlig til at fortsætte som en selvstændig virksomhed, der nu kommer til at høre under CraftVærk. Udover at CraftVærk lige nu huser Odense Glasværk, så kan du også finde glaskunstneren Marie Retpen, der laver farverig, moderne glaskunst. Men i fremtiden kommer der til at være flere kunstnere i huset.
Craftværk skød foråret i gang ved at fyre op for farverne ved facaden. Huset fejrer nemlig Craftværks fødsel med et stort graffiti-maleri, der pryder indgangen. Hvad stedet kommer til at afsløre i fremtiden, er ikke småting. Men ifølge glasværket kommer Havnegade 13 til at være centrum for meget af byens kunst.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.