fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otwn

6 steder, der samler Odense ind til Ukraine

Ruslands angreb på Ukraine har fået Odense til at stå sammen om at samle ind til det krigsramte land. Her er 6 steder, der har valgt at hjælpe Ukraine på deres helt egen måde.

Cocktail i ukrainske farver

Raa Spruthus på Hjallesevej har opfundet cocktailen ”For Ukraine”, hvor 100% af overskuddet fra salget af drinken går til UNICEF’s indsamling til ukrainske børn. Drinken med de ukrainske farver indeholder rom, kokos, ananas og hvad baren betegner som ”blåt stads”.

Indsamling ved loppemarked

I forbindelse med loppemarkedet i Storms Pakhus nu på søndag, laver pakhuset en indsamling til Ukraine, hvor du kan indlevere tøj, fodtøj, soveposer, liggeunderlag, tæpper, personlig pleje (tandpasta, shampoo, m.v.), legetøj og powerbanks fra klokken 11:00 – 16:00. Indsamlingen er lavet i samarbejde med den ukrainske ambassade i Danmark

Indsamling ved Friluftsland

Friluftsland har i samarbejde med deres søsterselskab, Naturkompaniet, og den frivillige, svenske hjælpeorganisation, Filippus, startet en indsamling af beklædning, fodtøj og soveposer til de krigsramte.

Butikken Friluftsland i Odense tager imod al slags beklædning og fodtøj til mænd, kvinder og børn, soveposer, tæpper, dyner, rygsække, tasker og lignende. Indsamlingen løber fra d. 28 februar t.o.m. d. 6 marts. Ønsker du at bidrage, men ikke har mulighed for at indlevere til butikken i Odense eller andre Friluftlandsbutikker i Danmark, så modtager Friluftland også forsendelser (kun postforsendelser), hvis tingene sendes til følgende adresse:

Friluftsland A/S

Lejrvej 23A

3500 Værløse.

Butikken har åbent fra mandag til torsdag fra klokken 10:00 – 18:00, fredag fra klokken 10:00 – 19:00, lørdag fra klokken 10:00 – 16:00 og søndag fra klokken 10:00 – 15:00.

Pink Studio indsamler nødhjælp

Går du forbi Pink Studio ved Skibhusvej, kan du aflevere nødhjælp i form af panodiler, forbindinger, batterier, powerbanks, opladere, kabler til mobiltelefoner og batterier i en pink boks. Indehaveren og fotograf Angelina Devine tager sagerne med til grænsen fredag.

Indsamling ved SuperBrugsen i Søndersø

SuperBrugsen i Søndersø startede en indsamling, hvor du kunne donere dagligvarer til Ukraine. Da interessen har været så stor for at indsamle mad, er logistikken blevet så stor en udfordring, at Brugsen må stoppe indsamlingen. Brugsen er dog ved at brygge på en pengeindsamling på Facebook, hvor pengene går til Røde Kors, som selv kan købe de ting der er brug for i det krigsramte land.

Indsamling ved 3F

Varmt tøj, sko, soveposer, tæpper og personlige plejeprodukter kan du donere til Ukraine ved at aflevere det ved fagforeningen 3F Odense GOPS ved Skibhusvej 5, som har åbent fra klokken 9:00 – 15:00 mandag til torsdag og fredag fra klokken 9:00 – 12:00. 3F Odense GOPS sørger for sortering og pakning i container.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.