fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Odenseanernes værk: Stofhimmel af 120.000 meter T-shirts-strimler

Del artikel:

Amfiscenen ved Kunstmuseum Brandts har fået en himmel af farvestrålende tråde, der vokser dag for dag. Kunstværket hedder ”I Tråd med Klædefabrikken” og er lavet af odenseanerne selv.

Frem til den 10. oktober kan alle være med til lave værket ved at flette, filtre, kaste, sno og vikle stoftråde ind i hinanden.  

Det er performancekunstner Karoline H. Larsen, der har startet værket.

-Det er odenseanernes værk. Jeg fik dog en lille idé, fortæller hun, mens hun er i gang med at vikle et par tråde sammen. Idéen hedder ”Collective Strings”.

- Ved at kaste snore i vejret og trække farvede spor mellem liner af reb hen over Amfiscenen er du sammen med din klasse med til at kortlægge kroppens bevægelser og væve nye stoflige rum, der forandrer Amfiscenen, som vi kender den. Kom og vær med til at skabe et forunderligt kunstværk, der ændrer sig dag for dag, som nye snore kommer til og oplev, hvordan værket af de forbundne snore forandres i takt med deltagelsen, alt efter vejr og vind og ikke mindst tiden af dagen, lyder det fra kunstneren.

Karoline har fået hele verden til at kaste med snore. Hun har nemlig startet Collective Strings- værker i ind- og udland.Trådene i værket er stofrester fra en T-shirt-fabrik i Portugal. Værket bliver lavet af 800 ruller tekstilaffald. Det betyder, at det samlede værk muligvis kommer til at bestå af 120.000 meter stoftråd.

Når værket er færdigt, kan du få noget af kunsten med hjem. Efter endt udstilling gives værket nemlig til lokale aktører, der ønsker at viderebearbejde materialet i egne projekter.

Du kan være med til at lave værket tirsdag - fredag mellem kl. 15-17 og lørdag - søndag 10.30 - 16.30.

Derudover er værket åbent for skoleklasser i workshops afholdt af Kunstmuseum Brandts’ undervisere på alle hverdage mellem kl. 10-14 ( kræver tilmelding)

Mest læste nyheder

 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Oplev odenseansk kunst på alternativ fynsk festival, hvor mad er en del af billetten og du ikke bliver mast på festivalpladsen.
 | 
Da David Lind Nordby fik en førtidspension som 31-årig, besluttede han sig for at gøre en forskel. I dag samler....
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense henover juni-måned, så skal du læse med lige her!

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Den 25.- d. 28. august 2022 afholdes den internationale kunstmesse Enter Art Fair. Men i år bliver det lidt specielt,....
 | 
Uanset om vi står ved det eller ej, så tillægger vi udseende en masse værdier, egenskaber og svagheder. Det viser forskning og diverse studier. Har du et ansigt, der afviger fra normen, er der en stor sandsynlighed for, at du vil opleve diskrimination på lige fod med racisme og sexisme.
 | 
Hvad sker der, hvis man smider papirklip og H.C. Andersens eventyr ned i den mørkeste undergrund i Odense? Det ser du, når byens gothklub fortolker H.C. Andersens mørkeste eventyr med laserlys og elektroniske toner ved dette års H.C. Andersen Festivals.
artikel
 | 
Trivselsugen er i denne uge tilbage på SDU, hvor arrangørerne fra Syddanske Studerende glæder sig over, at det ikke længere....