fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Odenseanernes værk: Stofhimmel af 120.000 meter T-shirts-strimler

Del artikel:

Amfiscenen ved Kunstmuseum Brandts har fået en himmel af farvestrålende tråde, der vokser dag for dag. Kunstværket hedder ”I Tråd med Klædefabrikken” og er lavet af odenseanerne selv.

Frem til den 10. oktober kan alle være med til lave værket ved at flette, filtre, kaste, sno og vikle stoftråde ind i hinanden.  

Det er performancekunstner Karoline H. Larsen, der har startet værket.

-Det er odenseanernes værk. Jeg fik dog en lille idé, fortæller hun, mens hun er i gang med at vikle et par tråde sammen. Idéen hedder ”Collective Strings”.

- Ved at kaste snore i vejret og trække farvede spor mellem liner af reb hen over Amfiscenen er du sammen med din klasse med til at kortlægge kroppens bevægelser og væve nye stoflige rum, der forandrer Amfiscenen, som vi kender den. Kom og vær med til at skabe et forunderligt kunstværk, der ændrer sig dag for dag, som nye snore kommer til og oplev, hvordan værket af de forbundne snore forandres i takt med deltagelsen, alt efter vejr og vind og ikke mindst tiden af dagen, lyder det fra kunstneren.

Karoline har fået hele verden til at kaste med snore. Hun har nemlig startet Collective Strings- værker i ind- og udland.Trådene i værket er stofrester fra en T-shirt-fabrik i Portugal. Værket bliver lavet af 800 ruller tekstilaffald. Det betyder, at det samlede værk muligvis kommer til at bestå af 120.000 meter stoftråd.

Når værket er færdigt, kan du få noget af kunsten med hjem. Efter endt udstilling gives værket nemlig til lokale aktører, der ønsker at viderebearbejde materialet i egne projekter.

Du kan være med til at lave værket tirsdag - fredag mellem kl. 15-17 og lørdag - søndag 10.30 - 16.30.

Derudover er værket åbent for skoleklasser i workshops afholdt af Kunstmuseum Brandts’ undervisere på alle hverdage mellem kl. 10-14 ( kræver tilmelding)

Mest læste nyheder

 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....
 | 
Restaurant Værdsat formerer sig til flere spiseoplevelser i Odense. Men hvad de færreste ved om smørrebrødssuccessen i Kongensgade er, at restauranten hjælper mennesker med specielle udfordringer. Ejeren vil nemlig gerne give tilbage til samfundet, som hjalp ham, da han var plaget af druk og dødsangst.

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Fodbold-freestyleren Brian ”Brizze” Mengel har i flere år været god til at sætte fokus på, hvordan man også kan bruge en fodbold, og nu er han ved at indføre teqball til Danmark.
 | 
Inde ved Kongensgade ligger lokalerne til foreningen TUBA og deres datterforening Tubanu, der er et fælleskab for folk, som har haft alkohol og stoffer tæt inde på livet i deres opvækst.
 | 
Eva Holm og resten af Kulturmaskinen har fået bevilliget 2,1 millioner kr. til at udføre et projektforløb over tre år for at give mentalt belastede unge et pusterum.
artikel
 | 
Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.