fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Odenseanernes værk: Stofhimmel af 120.000 meter T-shirts-strimler

Del artikel:

Amfiscenen ved Kunstmuseum Brandts har fået en himmel af farvestrålende tråde, der vokser dag for dag. Kunstværket hedder ”I Tråd med Klædefabrikken” og er lavet af odenseanerne selv.

Frem til den 10. oktober kan alle være med til lave værket ved at flette, filtre, kaste, sno og vikle stoftråde ind i hinanden.  

Det er performancekunstner Karoline H. Larsen, der har startet værket.

-Det er odenseanernes værk. Jeg fik dog en lille idé, fortæller hun, mens hun er i gang med at vikle et par tråde sammen. Idéen hedder ”Collective Strings”.

- Ved at kaste snore i vejret og trække farvede spor mellem liner af reb hen over Amfiscenen er du sammen med din klasse med til at kortlægge kroppens bevægelser og væve nye stoflige rum, der forandrer Amfiscenen, som vi kender den. Kom og vær med til at skabe et forunderligt kunstværk, der ændrer sig dag for dag, som nye snore kommer til og oplev, hvordan værket af de forbundne snore forandres i takt med deltagelsen, alt efter vejr og vind og ikke mindst tiden af dagen, lyder det fra kunstneren.

Karoline har fået hele verden til at kaste med snore. Hun har nemlig startet Collective Strings- værker i ind- og udland.Trådene i værket er stofrester fra en T-shirt-fabrik i Portugal. Værket bliver lavet af 800 ruller tekstilaffald. Det betyder, at det samlede værk muligvis kommer til at bestå af 120.000 meter stoftråd.

Når værket er færdigt, kan du få noget af kunsten med hjem. Efter endt udstilling gives værket nemlig til lokale aktører, der ønsker at viderebearbejde materialet i egne projekter.

Du kan være med til at lave værket tirsdag - fredag mellem kl. 15-17 og lørdag - søndag 10.30 - 16.30.

Derudover er værket åbent for skoleklasser i workshops afholdt af Kunstmuseum Brandts’ undervisere på alle hverdage mellem kl. 10-14 ( kræver tilmelding)

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Der er kommet mange flere diagnoser frem i søgelyset de sidste par år, men det er ikke alle skader og diagnoser, der kan ses på folk.
 | 
Odense er begyndt at kunne tiltrække større international arbejdskraft i takt med udviklingen af store virksomheder i området, og det kræver, at der findes en skole til internationale børn.
 | 
Et kamera og en drone er fast inventar, når Saif sætter sig ind i bilen for at køre rundt i Danmark eller i kufferten, når han rejser verden rundt.
artikel
 | 
Til det nye efterårssemester kunne de studerende på journalistik på SDU i Odense vælge et nyt fag i klimajournalistik, for at øve sig i klimavinkler på forskellige emner.