fbpx
Magnus Monrad
Journalist på Otwn
1. december 2022

Opfordrer til iværksætteri på UCL: Ny erfaren forretningsudvikler står for iværksættermiljø

artikel
 | 
Del artikel:
Lyt til artikel
Foto af:
otwn

Det er ikke længe siden, at UCL i Odense har intensiveret satsningen på iværksætteri med udgangspunkt det fysiske iværksættermiljø Boxen, som er nabo til havnemiljøet i Odense.

Nedenunder er der undervisningslokaler og fredagsbar, men på 1. etage af den store firkantede bygning ude foran UCL på havnen i Odense finder du ’Boxen’, som er deres seneste satsning på iværksættere. Et sted de kan være. Det er nemlig delt op i små rum, hvor studerende med gode idéer kan få lov til at give det et forsøg at føre dem ud i livet.

I spidsen for satsningen står nu Thomas Hørdam, der startede på posten som forretningsudvikler og Business Incubation Manager i Boxen den 1. juni. Siden da har han arbejdet på at rekruttere nye studenter-startups til at komme ind og blive en del af iværksættermiljøet, give dem en kontorplads og løbende sparre med dem.

- Det går ret godt. Jeg har været ude og fortælle om Boxen på forskellige studier, og jeg har allerede fået fem nye virksomheder herop og flere henvendelser fra andre interesserede studerende. Typisk har de kontaktet mig, efter jeg har været ude og fortælle om miljøet i Boxen, og så er der en eller to der har taget fat i mig efterfølgende for at høre lidt mere om mulighederne for plads og sparring, fortæller Thomas Hørdam til otwn.

boxen-ucl-otwn
Foto: otwn

Ud over at rekruttere nye iværksættere til Boxen, er Thomas Hørdam også en uvildig forretningsudvikler, som iværksætterne kan gå til, når de har brug for hjælp og sparring. Derudover henviser han dem også til frivillige mentorer fra Hunderup Rotary Klub, som har vist interesse for samarbejde med Boxen, så de erfarne Rotary medlemmer kan hjælpe virksomhederne med deres problemstillinger.

Thomas Hørdam har vejledt iværksættere siden 2008 og har viden der kommer forbi det juridiske, økonomiske og selvfølgelig koncept- og forretningsudvikling.

- Jeg er ikke specialist, men jeg kan tage dialogen, og så ved jeg også hvor min viden stopper, så kan jeg sende dem videre i mit netværk, siger Thomas Hørdam.

Skal føle sig hjemme

Selvom der er flest praktiske uddannelser på UCL i Odense, er det ikke kun innovationslinjerne, man finder i Boxen. Der er i øjeblikket 9 studier repræsenteret blandt de godt 20 virksomheder, som holder til deroppe. Og produkterne spænder også bredt fra wi-fi-løsninger på store lagre, kreativt legetøj, fotografi, kampsportstøj og IoT-teknologi.

- Det er fedt, at der er så mange forskellige typer deroppe. Det er også noget, jeg går op i, når folk kommer herop. Derudover skal de føle sig hjemme, og føle at hele miljøet heroppe også er deres eget. Vi hjælper hinanden på tværs med fx oprydning i fællesområderne og at forskellige ting bliver fyldt op eller der bliver meldt skader eller fejl til de rette personer. Derudover er de lidt mere erfarne også gode til at tage sig af de nye, når de kommer herop både i forhold til at byde dem velkommen men også byde ind med deres egne erfaringer på godt og ondt, forklarer Thomas Hørdam til otwn.dk.

boxen-ucl-otwn
Foto: otwn

Det gode fællesskab har også allerede resulteret i en enkelt virksomhed, der blev skabt af to udenlandske studerende, som egentlig kom med deres egne idéer, men som derefter endte med at lave noget sammen i stedet for.

- Det betyder alt for sådan et miljø her, at folk er gode ved hinanden og at venskaber og partnerskaber kan ske på denne måde, afslutter Thomas Hørdam.

En af virksomhederne, der sidder i Boxen og som virkelig har fået fart på, på det seneste er virksomheden Crateit, som vi tidligere har skrevet om her på otwn. De har netop opstartet et stort samarbejde med H.C. Andersens Hus og vundet førstepladsen i kategorien ”Odin Concept” til årets Odin Award, der blev afholdt til Odense Iværksætterfestival i uge 46.

boxen-ucl-otwn
Foto: otwn

Billederne herunder er taget af Framehack Studio til et event under Odense Iværksætterfestival 2022.

Spændende relaterede artikler

Abdul vil være den bedste: Vil nå toppen blandt indiske kokke
 | 
Det indiske køkken er meget traditionelt, men det betyder ikke, at det ikke udvikler sig. Derudover kommer du nok aldrig til at besøge to indiske restauranter, hvor noget smager ens.
Den usynlige skade: Du skal passe ind i en kasse
 | 
Der er kommet mange flere diagnoser frem i søgelyset de sidste par år, men det er ikke alle skader og diagnoser, der kan ses på folk.
Kasper elsker socialt bæredygtighed – og cykler: Jeg vil give folk noget særligt
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.
artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.