fbpx
Lisette Olesen
Journalist på Otwn
11. august 2022

Oplev H.C. Andersens dystre eventyr i byens mørke klub

artikel
 | 
Del artikel:
Lyt til artikel
Foto af:

Hvad sker der, hvis man smider hologramgrafik, papirklip og H.C. Andersens eventyr ned i den mørkeste undergrund i Odense? Det kan du gratis opleve, når byens gothklub fortolker H.C. Andersens mørkeste eventyr med laserlys og elektroniske toner ved dette års H.C. Andersen Festivals.

Nu kan du opleve H.C. Andersens eventyr på en måde, som du med garanti aldrig har set før. Elsker du punk, goth og vilde lysshows, så skal du helt sikkert forbi Kulturmaskinen den 27. august. Her kan du kvit og frit opleve H.C. Andersen iklæde sig de mørke klæder, lægge en heftig eyeliner og indtage scenen med sine mest dystre eventyr.

Du kender måske forfatterens melankolske historier om Snedronningen, Skyggen, Historien om en moder, Den Lille Havfrue, Den lille pige med svovlstikkerne og Grantræet. Disse historier bliver tilsat elektroniske toner og et vildt lasershow, når byens gothkonge fortolker H.C. Andersens mørke fortællinger under H.C. Andersen Festivals.

Foto: Holger Klintholm

De dystre fortællinger

”Andersen i Hologrammet” hedder koncertoplevelsen, som er skabt af Odenses egen Goth- Konge Ras Bolding. Til dagligt driver han byens mørke klub – Klub Golem, hvis musik og goth-univers tiltrækker folk fra København, Jylland, Norge, Sverige mm. til Odense. Med forestillingen ”Andersen i Hologrammet” fortolker han H.C. Andersen på en alternativ måde, som ikke er set før. Bolding hiver nemlig fat i de mest dystre fortællinger i H.C. Andersens eventyrbog, fordi de rummer vigtige sider af det at være menneske.

- I de historier benytter Andersen eventyrformen til at sige noget om smerte, tab, ensomhed, moralske dilemmaer - den slags vi også alle går og tumler med i dag, siger han og fortsætter

-Det er dem, der altid har gjort det største indtryk på mig, det er dem jeg altid har husket bedst og dem som rammer mig stærkest også den dag i dag når jeg genlæser fortællingerne. Jeg tror jeg som menneske er mere på bølgelængde med de eventyr og derfor har det også givet mening at behandle dem musikalsk.

Det er ikke første gang, at Ras Bolding åbner sin gotiske klub under H.C. Andersen Festivals. Faktisk har klubben gennem en årrække trukket fulde huse til eventyrfestivalen. Udover at Ras Bolding i år har tilføjet det melankolske eventyr ”Grantræet” til koncertlisten, så får du en oplevelse, hvor du bliver badet i et ekstraordinært lysshow.  

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er HCAHolo02-1024x1024.jpg
Foto: Holger Klintholm

Oplev eventyr i tre dimensioner  

Udover at scenen bliver indtaget af musikere med navne som Emmelie Eddike og Olivia Obskur, så kommer du også til at møde den amerikanske hologram-VJ Max Kaos.

Bevæbnet med hologramgrafik programmeret til koncerterne tager han dig med ind i en anden verden, når han på scenen skaber den ene tredimensionelle præsentation efter det andet.

Lysshowet er bl.a. inspireret af H.C. Andersens papirklip, som vækkes til live på scenen for at understøtte eventyrfortællingerne. Hvor disse klip kommer fra svarer Bolding med en lunefuld bemærkning.

  • Vi arvede dem efter Kim Larsen. Vi måtte dog først grave os gennem utallige klip af hans far og mor, hans bedste ven og en sort silhouet af kvinden i hans liv.

Andersen i Hologrammet finder sted den 27. august på Kulturmaskinen, hvor forestillingen opføres 2 gange – første gang fra klokken 17.00 – 18.00. Næste gang fra klokken 20.00 – 21.00.

Tegningen er lavet af Penelope Ramon

Spændende relaterede artikler

24-årige Luella vil leve af kunsten: Elsker at sidde krøllet sammen over et stykke papir i 6 timer
 | 
Kom tæt på Odenses vilde kreativitet og bliv klogere på byens blomstrende kulturliv i indslaget Art Of Otwn. Her møder du Odenses kreative sjæle, som lige nu er aktuelle med nye farver, nye toner eller nye oplevelser.
Oplev otwn: DinØl med øl-entusiast Frederik Hestbjerg
 | 
I formatet ’oplev otwn’ vil du gennem en række artikler få direkte tips til at opleve byen og få indblik i, hvad odenseanerne selv elsker ved deres passion og interesser.
GUIDE: Odenses koncerter i juni 2023
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense hen over maj-måned, så skal du læse med lige her.
artikel
 | 
I Odense findes virksomheden LittleGiants, hvor fire medejere og en række udviklere laver drømme til virkelighed for unge entreprenører med store app-drømme.