fbpx
Lisette Olesen
Journalist på Otwn
11. august 2022

Oplev H.C. Andersens dystre eventyr i byens mørke klub

artikel
 | 
Del artikel:
Lyt til artikel
Foto af:

Hvad sker der, hvis man smider hologramgrafik, papirklip og H.C. Andersens eventyr ned i den mørkeste undergrund i Odense? Det kan du gratis opleve, når byens gothklub fortolker H.C. Andersens mørkeste eventyr med laserlys og elektroniske toner ved dette års H.C. Andersen Festivals.

Nu kan du opleve H.C. Andersens eventyr på en måde, som du med garanti aldrig har set før. Elsker du punk, goth og vilde lysshows, så skal du helt sikkert forbi Kulturmaskinen den 27. august. Her kan du kvit og frit opleve H.C. Andersen iklæde sig de mørke klæder, lægge en heftig eyeliner og indtage scenen med sine mest dystre eventyr.

Du kender måske forfatterens melankolske historier om Snedronningen, Skyggen, Historien om en moder, Den Lille Havfrue, Den lille pige med svovlstikkerne og Grantræet. Disse historier bliver tilsat elektroniske toner og et vildt lasershow, når byens gothkonge fortolker H.C. Andersens mørke fortællinger under H.C. Andersen Festivals.

Foto: Holger Klintholm

De dystre fortællinger

”Andersen i Hologrammet” hedder koncertoplevelsen, som er skabt af Odenses egen Goth- Konge Ras Bolding. Til dagligt driver han byens mørke klub – Klub Golem, hvis musik og goth-univers tiltrækker folk fra København, Jylland, Norge, Sverige mm. til Odense. Med forestillingen ”Andersen i Hologrammet” fortolker han H.C. Andersen på en alternativ måde, som ikke er set før. Bolding hiver nemlig fat i de mest dystre fortællinger i H.C. Andersens eventyrbog, fordi de rummer vigtige sider af det at være menneske.

- I de historier benytter Andersen eventyrformen til at sige noget om smerte, tab, ensomhed, moralske dilemmaer - den slags vi også alle går og tumler med i dag, siger han og fortsætter

-Det er dem, der altid har gjort det største indtryk på mig, det er dem jeg altid har husket bedst og dem som rammer mig stærkest også den dag i dag når jeg genlæser fortællingerne. Jeg tror jeg som menneske er mere på bølgelængde med de eventyr og derfor har det også givet mening at behandle dem musikalsk.

Det er ikke første gang, at Ras Bolding åbner sin gotiske klub under H.C. Andersen Festivals. Faktisk har klubben gennem en årrække trukket fulde huse til eventyrfestivalen. Udover at Ras Bolding i år har tilføjet det melankolske eventyr ”Grantræet” til koncertlisten, så får du en oplevelse, hvor du bliver badet i et ekstraordinært lysshow.  

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er HCAHolo02-1024x1024.jpg
Foto: Holger Klintholm

Oplev eventyr i tre dimensioner  

Udover at scenen bliver indtaget af musikere med navne som Emmelie Eddike og Olivia Obskur, så kommer du også til at møde den amerikanske hologram-VJ Max Kaos.

Bevæbnet med hologramgrafik programmeret til koncerterne tager han dig med ind i en anden verden, når han på scenen skaber den ene tredimensionelle præsentation efter det andet.

Lysshowet er bl.a. inspireret af H.C. Andersens papirklip, som vækkes til live på scenen for at understøtte eventyrfortællingerne. Hvor disse klip kommer fra svarer Bolding med en lunefuld bemærkning.

  • Vi arvede dem efter Kim Larsen. Vi måtte dog først grave os gennem utallige klip af hans far og mor, hans bedste ven og en sort silhouet af kvinden i hans liv.

Andersen i Hologrammet finder sted den 27. august på Kulturmaskinen, hvor forestillingen opføres 2 gange – første gang fra klokken 17.00 – 18.00. Næste gang fra klokken 20.00 – 21.00.

Tegningen er lavet af Penelope Ramon

Spændende relaterede artikler

AI styrker dine svagheder. En personlig fortælling om en islænding, der er landet i Odense.
 | 
Jeg bliver klogere inden for andre industrier og brancher hurtigere end nogensinde før, og på den måde kan jeg udvide mit ekspertiseområde markant. Det er derfor jeg synes det er sjovt i Trueshift, fordi vi hjælper mange forskellige virksomheder inden for mange forskellige brancher, hvor jeg pludselig med lynets hast kan sætte mig ind i de forskellige problemstillinger for at finde sjove og kreative løsninger. Jeg bruger i høj grad mine kompetencer til at samarbejde med AI. Der er ikke et punkt, hvor det direkte kan gå ind og erstatte mig. Nogle gange bruger jeg også min egen erfaring og viden til at gøre resultaterne af det, jeg beder de forskellige AI-værktøjer om at gøre, bedre.
GUIDE: Event på Studenterhus Odense april 2024
 | 
Studenterhus Odense byder hver måned folk inden for, hvor man kan få lov til at studere i fred, få en billig kop kaffe eller deltage i et af deres mange, fede events.
GUIDE: Events på DYNAMO april 2024
 | 
Er du til cirkus og nyteater, så vil du elske DYNAMO. Her kan du opleve alverdens verdensklasse forestillinger fra aktører og kompagnier fra ind- og udland hele året rundt.
artikel
 | 
Folkene bag Brasserie Bordeaux, Iscafé Nørregade og Ishuset Stige Ø udvider porteføljen med endnu en restaurant på central placering i Odense.