fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

I formatet ’oplev otwn’ vil du gennem en række artikler få direkte tips til at opleve byen og få indblik i, hvad odenseanerne selv elsker ved deres passion og interesser.

Odense har et rigt restaurant- og caféliv, som flere odenseanere ynder at gøre godt brug af. Og gør restauranten eller caféen det ekstra godt, kan de være så heldige at få stamgæster. Én af de caféer, der har gjort det så godt, at nogle er begyndt fast at vende tilbage til dem, er Café Sølle.

28-årige Andreas Holm Bartelsen er blot én af dem, der har været fast gæst hos den lille hyggelige café gennem længere tid. Og han er kommet lige siden deres spæde start. Lige fra deres gamle koncept med bagværk og god kaffe til nu, hvor de i Café Sølle vol. 2 byder på deleretter, naturvin og specialøl.

Hvad er så specielt ved Café Sølle?

- Jeg synes Sølle er en fantastisk lille perle, der ikke kun gør det godt på ét område. Caféen har først og fremmest lækker, lysristet kaffe fra Holy Bean fra Aarup, som smager himmelsk. Dernæst er der et godt udvalg af specialøl og naturvin til fornuftige priser. Sidst men ikke mindst, så er personalet helt nede på jorden, lette at snakke med og yderst gæstfrie.

Hvorfor synes du, det er hyggeligt at besøge dem?

- Caféen er rigtig hyggelig grundet dens lille, intime størrelse og den afslappede indretning. Man kan se bindingsværket mod nabobygningen, væggene er rå og der er et godt udsyn til den brostensbelagte gade, Sølle ligger på. Derudover kan man sidde og nyde kaffen på små bænke og stole udendørs – noget der er særligt rart i de varme måneder.

Andreas Holm Bartelsen elsker at besøge Café Sølle i Nedergade - otwn
Foto: Privat

Hvordan gør Café Sølle det anderledes end de andre caféer i byen?

- Sølle skiller sig positivt ud ved dels at have en høj kvalitet af drikke- og fødevarer, dels have ganske fornuftige priser. De har ikke en masse rabataftaler, apps, stempelkort eller lignende – de har fair priser for alle gæster. Derudover afholdes der indimellem hyggelige arrangementer som fx fællesspisning eller musikaftener, hvilket også er gode initiativer.

Læs om Café Sølles nye cafékoncept fortalt af ejerne selv

Hvem tager du med på Café Sølle?

- Jeg tager alle med på Sølle – min kæreste, min mor, mine venner eller hvem der ellers har lyst til at drikke byens bedste kop kaffe sammen med mig. Caféen henvender sig heldigvis til alle aldersgrupper, der kan lide afslappede omgivelser. Og har man travlt kan man heldigvis få kaffen to go – eller købe kaffebønnerne med hjem.

Andreas Holm Bartelsen elsker at besøge Café Sølle i Nedergade - otwn
Foto: Privat

Hvad bestiller du typisk, når du er der?

- Hvis jeg spiser der til frokost, bliver det ofte en bolle med smør og Gammel Knas. Er jeg der senere på eftermiddagen eller aftenen kan jeg finde på at dele et par af deres retter med mit selskab. Når det kommer til drikkevarer, bliver det oftest en smagfuld cortado med havredrik eller en læskende IPA fra Ebeltoft Gårdbryggeri.

Hvad synes du om at de har skiftet koncept for nyligt og bl.a. er begyndt at lave nye og måske lidt dyrere retter i køkkenet?

- Jeg var utrolig glad for deres hjemmebagte koldhævede boller og kanelsnurrer. Derfor var jeg også lidt nervøs for, at de ville lukke cafeen ned en lille måneds tid for at lave et nyt koncept. Men heldigvis betød ændringerne forbedrede åbningstider om aftenen og nogle lækre småretter til menuen. Og man kan heldigvis stadig få sit daglige brød til frokost – blot bagt udefra. Prissætningen på deleretterne synes jeg er helt fair og overkommelige. Jeg synes det er en god måde at håndtere inflationskrisen – ved at ændre sortimentet lidt og derved tjene en smule mere pr. måltid. Sammenligner man med de øvrige cafeer i byen, så ligger priserne hos Sølle stadig i den lave ende.

Læs Connoisseurens Rutes 6-stjernede anbefaling af Café Sølle

Andreas Holm Bartelsen elsker at besøge Café Sølle i Nedergade - otwn

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.