fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

I formatet ’oplev otwn’ vil du gennem en række artikler få direkte tips til at opleve byen og få indblik i, hvad odenseanerne selv elsker ved deres passion og interesser.

Frederik Hestbjerg er uddannet i International Virksomhedskommunikation på SDU og arbejder til dagligt hos VIRTIO. Derudover er han stor OB-fan og hjælper til med og gæster med jævnlige mellemrum podcasten ’Stemmer Fra Ådalen’, hvor du måske har hørt ham kloge sig på Odense Boldklub.

Samtidig er han helt vild med øl, og særligt specialøl. Og sidstnævnte går han tit forbi DinØl på Skibhusvej for at få fat i.

Hvad er det du synes, der er så fedt ved specialøl?

- Der er mange ting, jeg finder fedt. For mig er der det sociale aspekt ved øl og specialøl, som jeg nyder rigtig meget. Dernæst så er der kulturen omkring specialøl, mikrobryggerier gør en del af ud af deres fortællinger omkring den enkelte øl - hvilket gør at øllene og bryggerierne får noget personlighed, som du ikke vil få ved din klassiske fadøl.

Hvorfor vælger du at købe dem hos DinØl?

- Når jeg vælger DinØl, så skyldes det flere ting. Efter et udlandsophold i 2019, hvor jeg havde fået smag for specialøl, kom jeg tilbage til Odense i 2020 og nogenlunde samtidig var Daniel & DinØl startet op. Dengang var det en webshop, hvor der var afhentning hjemme hos Daniel. Dengang var udvalget mindre, men prismæssigt lå han et rigtig godt sted for en studerende, som jeg var dengang. Sidenhen har jeg været forholdsvis trofast kunde, og det regner jeg nok også med at være fortsat.

- Personligt har det nok været charmen og det faktum, at jeg har været “med på rejsen”, fra afhentning hjemme hos Daniel, til afhentning i et showroom til at kunne gå ned i en fysisk butik.

Oplev otwn med Frederik Hestbjerg, der fortæller om DinØl på Skibhusvej - otwn
Foto: Privat

- Og ret skal være ret. Prismæssigt er DinØl også godt placeret. Jeg synes at der har været en tendens til at der er blevet betalt overpris i Odense for dybt ordinære specialøl. Tendensen er ved at vende og priserne i Odense er ved at blive mere fornuftige. Men de alt for høje priser for ordinære øl i alt for lang tid, har ikke hjulpet på at skabe nye kunder.

Hvorfor synes du, at andre burde tage op i butikken for at købe specialøl?

- Fordi hos DinØl får du det bedste fra alle verdener. Du får en god service og guidance, uanset om det er Daniel eller Frode, der er bag kassen, priserne er i den grad gode og samtidig så har du et stort udvalg, med et fint “fast sortiment", kombineret med et udvalg hvor der ofte er udskiftning. De evner at ramme nybegynderen, personen der er velkendt i mærker og vedkommende der drikker øl ud fra bestemt humletyper.

- Jeg har flere i min omgangskreds, der også har fået fine øl-anbefalinger, som er gået rent hjem - så det er ikke kun entusiaster som mig, der kan blive guidet i den rigtige retning.

Hvordan fungerer det, når du køber øl hos dem?

- Som udgangspunkt bruger jeg webshoppen til at danne mig et overblik over, hvad der er i butikken. Jeg foretrækker som udgangspunkt altid at købe i butikken, hvilket nok skyldes, at jeg har en naiv tro på, at hvis man handler i butikken, så er der større chance for at den forbliver.

- Jeg er selv typen, der bliver irriteret hver gang, at lokale butikker lukker i Odense - så jeg håber, at så længe at jeg kommer fysisk i butikken, at den lever.

- Nede i butikken er det enten Daniel eller Frode, der er bag disken og jeg ved nogenlunde godt, hvad jeg vil have - men det hindrer dem ikke i at have en fornuftig samtale om øl.

Oplev otwn med Frederik Hestbjerg, der fortæller om DinØl på Skibhusvej - otwn
Foto: Privat

Hvilke slags øl er dine yndlings?

- Jeg er en simpel type. Jeg har 3 slags go-to-øl. IPA, Sours og tunge stouts. IPA kan jeg drikke hele tiden. Sours fungerer fremragende i sommervejret, og jeg synes at en god stout sagtens kan erstatte en tung rødvin om aftenen.

Hvordan finder du ud af, hvilke øl du vil købe når du er der?

- Jeg ved nogenlunde, hvad jeg godt vil have, og det samme gælder også mærker. Dog er både Frode og Daniel altid friske på at tage en snak om det enkelte bryggeri, tendenser, hvilke øl der kan anbefales til hvilke retter og hvad man kan forvente at se i butikken i de kommende måneder.

Kan man drikke øl dernede?

- Der er en sød lille bænk foran butikken hvor der er mulighed for at nyde en øl, ellers så er en af Odense mindste parker, Kræmmermarksanlæget, lige ved siden af hvor man sagtens kan sidde på et par tæpper, nyde solskinnet og et par øl.

Hvis du nu skulle anbefale 5 øl derfra, hvilke skulle det så være, og kan du beskrive smagen?

1:  Vault City - Triple Fruited Mango - En skøn triple sour. En rigtig sommerøl. Som navnet antyder smager den af mango. Jeg har tidligere haft den med til ølsmagning, hvor den har fået rigtig god respons. Personligt kunne jeg godt drikke mange af den her i sommervarmen, mens jeg ligger på et tæppe i Munke Mose.

2: Gamma - Big Doink - Double IPA - En moderne dansk klassiker i IPA-genren. De +15000 ratings fortæller jo også at den er voldsomt populær, hvilket er med god grund. Big Doink kommer med en blanding af den klassiske IPA bitterhed og krydret med en skøn sødme - Egentlig også ideel til sommervarmen.

3:  Hazy Bear - Pastry Planet - Double Pastry Stout. Den her er ikke for alle, men Hazy Bear har begået en skønt double pastry stout, der bringer minder frem om en skøn udefinerbar dessert. Du får en skøn sødme og krydret med vaniljesmag - og så er det godt cremet. Hvilket betyder at øllen i sin konsistens er tykkere end en normal pilsner f.eks.                            

4: Mead Scientist - Cola O - Braggot - Teknisk er det ikke rigtig en øl, men vi er tæt på en braggot er en blanding af øl og mjød - og denne her dejlig gimmicky, og smager af cola. Jeg har altid været fan af øl, der tør udfordre og som tør at lege med folks forventninger til hvad en øl kan smage af, hvadend det er papaya, tyttebær - eller som i dette tilfælde Cola.

5: Sudden Death - Anniversary Brewpub Special - New England IPA. Tyske Sudden Death leverer altid når det kommer til IPA og denne her ikke en skuffelse. En velbrygget New England IPA, der tager det bedste fra genren og putter i en dåse. Du får en tørbitterhed, kombineret med frugtnoter og en mild fornemmelse af græs. Det kan måske ikke lyde så lækkert på papiret, men i praksis er det perfekt til stranden.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.