fbpx
13. april 2023

Oplev otwn: Odenseansk karaoke med connoisseur Huy Tran

artikel
 | 
Foto: 
Thomas Sønderup
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

I formatet ’oplev otwn’ vil du gennem en række artikler få direkte tips til at opleve byen og få indblik i, hvad odenseanerne selv elsker ved deres passion og interesser.

Huy Minh Luu Tran er uddannet ingeniør i oplevelses- og læringsteknologi på SDU i Odense og arbejder som frontend udvikler og UX-specialist hos digitaliseringsvirksomheden Tokerød Plus. Derudover går han meget op i flere forskellige ting. Blandt andet har han en passion for film – og særligt kortfilm. Han ser generelt rigtig mange film i biografen, og derudover er han selv interesseret i processen bag at lave film, hvilket har resulteret i, at han har været med i optagelserne til flere kortfilm i løbet af de seneste par år.

Derudover har han kørt sin egen engelsksprogede podcast om spil, The Games Speak, hvor han løbende både har spillet spil for at anmelde dem, gennemgå dem og generelt bare tale om spil, deres handling og generelt udvikling i spil-genren både alene og i enkelte episoder med nogle af hans kammerater som gæster.

Sidst men ikke mindst er han også interesseret i karaoke.

Hvorfor er du så interesseret i karaoke?

- Jeg blev for alvor interesserede i karaoke, da jeg var udvekslingsstuderende i Sydkorea. I Sydkorea er det normalt, at man får sit eget karaokerum med sine venner, hvor man kan synge karaoke sammen og bestille drinks og mad i løbet af aftenen. Jeg fik at vide af nogle af mine internationale venner, at jeg havde en god sangstemme. Det er jeg aldrig kommet over. Jeg synes bare generelt, at det er sjovt og afstressende af synge karaoke, og jeg indrømmer gerne, at jeg er kommet for sent til nogle aftaler, fordi jeg var midt i en solokoncert derhjemme.

Huy Minh Luu Tran, karaoke oplev otwn
Huy, måske lettere beruset, der synger karaoke. Foto: Privat

Hvor går du hen, når du skal synge karaoke?

- Studenterhuset i Odense. ESN Odense plejer at afholde 1-2 karaoke events per semester for udvekslingsstuderende i Odense. Det plejer at være deres mest populær event i løbet af semesteret. Det er smukt, hvordan musik og dårlig sangstemme kan binde nationaliteter sammen. ESN-karaoke blev så populært, at Studenterhuset har gjort karaoke til en fast del af deres årsprogram, hvor man som regel kan tage derned om fredagen. Og der er altid en person, som tror han er smart fordi han sætter sangen ’Tequila’ i kø.

- Ud over Studenterhuset, så kan man også synge karaoke på den brølende and hver torsdag. Det har jeg prøvet en gang, men det er langt fra lige så fedt som på Studenterhuset.

Hvordan fungerer det, når man skal synge karaoke på Studenterhuset?

- Når man ankommer på studenterhuset, så kan man finde nogle QR-koder som ligger bordene. Man scanner QR-koderne med sin smartphone, som åbner en hjemmeside hvor man kan søge på de sange, som de har til rådighed. Herefter angiver man sit navn og sætter sangen i kø. I løbet af aftenen vil man så blive kaldt op med sit navn, og den sang man har valgt.

Hvad bestiller man i baren derinde?

- Jeg plejer bare at købe en Odense Classic. Men de har inden for de seneste par år også erhvervet sig med et øl-anlæg, som tilbyder flere forskellige specialøl til studievenlige priser.

Huy Minh Luu Tran, karaoke oplev otwn
Huy, igen måske lettere beruset, der synger karaoke med en kammerat. Foto: Privat

Hvem tager du normalt med, når du er afsted?

- Det er lidt en blanding mellem venner som gerne vil synge karaoke, og venner som jeg tvinger afsted.

Hvorfor skal andre tage på Studenterhuset for at synge karaoke?

- Man skal tage ind på studenterhuset og synge karaoke, fordi det er sjovt, og fordi det er fedt at opleve noget grænseoverskridende en gang i mellem. Der er altid god stemning, og folk er gode til at heppe på hinanden, især dem som ikke er lige så teknisk sangbegavede som Adele.

Har du en passion for et særligt sted i otwn? Send os en mail på redaktion@otown.dk med din anbefaling, så kan det være, du er den næste feature i ”oplev otwn”.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.