fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

I formatet ’oplev otwn’ vil du gennem en række artikler få direkte tips til at opleve byen og få indblik i, hvad odenseanerne selv elsker ved deres passion og interesser.

Inde på Sankt Knuds Kirkestræde 2 ligger et rum, hvor der helt sikkert er blevet råbt meget mere, ærgret meget mere og sukket endnu mere, end hvad man ellers lige skulle tro, når man ser stedet ude fra. Stedet er Papas Papbar, som er Odenses største og eneste sted for brætspil.

Med over 850 forskellige bræt- og kortspil, har de lagt rammer til mange intense timer, hvor venner, kollegaer og studiekammerater har spillet med og mod hinanden. Måske endda et par venskaber ophørt, men et som kun er blevet forstærket, er venskabet mellem Morgan og Camilla, der er stamgæster hos Papas.

De har mødt hinanden på Psykologi-studiet på SDU og har i dag fælles praksis. De samles dog tit om brætspil inde på Papas Papbar og er begge tilflyttere til byen men har ingen planer om at flytte herfra.

Hvor stammer jeres interesse for brætspil fra?

Morgan: Jeg har spillet i flere år med en vennegruppe, der også for havde interesse for brætspil.

Camilla: Min familie har altid elsket at spille spil - vi spiller stadig det gamle hasardspil davoserjas, af nogen kendt som stahutterfis, hver gang vi er samlet. Som barn spillede vi derudover især Matador og trivial pursuit.

Hvad er det, I synes er så fedt/sjovt ved brætspil?

Morgan: Det er en sjov måde at være sammen på, når man har noget man fælles kan grine af og have fokus på. Der er så mange følelser på gang i de forskellige spil, og det er sjovt at man kan vælge spil efter humør; har man lyst til at prikke lidt til hinanden og være lidt mistroisk? Har man lyst til at grine sammen? Lære hinanden bedre at kende? Måske et samarbejdsspil hvor man dyrker båndet til hinanden? Lyst til at lære noget nyt og bruge hovedet lidt? Brætspil kan så meget, og det er fedt at man kan vælge noget forskelligt afhængig af hvilket humør og hvilken relation man har med til spillet.

Camilla: Jeg synes, brætspil er rigtig gode til at samle folk. Jeg har haft nogle af mine bedste grineflip over brætspil, og har generelt rigtig mange gode minder, som involverer brætspil.

Er I begge meget konkurrencemindet?

Morgan: Jeg er meget lidt konkurrencemindet som udgangspunkt. Jeg er for det meste den blødsødne, der godt kan lide at se andre vinde og gerne give folk lov til at tage lidt friheder. Men i nogle spil kan jeg alligevel ikke helt frasige mig, at jeg bliver lidt konkurrencemindet - især nogle typer quizspil.

Camilla: Jeg er vokset op i en familie med stort fokus på at vinde, og arbejder stadig i dag med ikke at være en alt for dårlig taber. Morgan er heldigvis rigtig god til at rumme mine små stikpiller, som ofte er pakket godt ind i humor.

Hvornår besøgte I Papas Papbar for første gang?

Morgan: Første gang vi var her sammen var i foråret 2022. Jeg havde selv været der er par gange før da.

Camilla: Jeg har besøgt Papas papbar mange, mange gange, lige siden den åbnede. Først som fattig studerende, hvor jeg kom her med mine studiekammerater for at knytte bånd og få et velfortjent afbræk fra studierne, og i dag som en særlig selvforkælelse.

Oplev otwn: Papas Papbar - otwn
Foto: Privat

Hvorfor kom I igen?

Morgan: Stemningen er helt fantastisk, musikken er hyggelig, der er et godt udvalg af mad, snacks og drikkevarer. Især sidstnævnte er fedt, fordi det ikke er helt standard udvalg, men de tør udvælge lidt nye spændende ting at god kvalitet. Generelt er konceptet meget gennemtænkt og personalet er så varme og velkommende, at man altid føler sig hjemme når man kommer.

Camilla: Når jeg træder ind i Papas papbar bliver jeg på en måde transporteret tilbage til mine bedsteforældres hjem, hvor der var en hyggelig og rolig atmosfære. Papa lever også godt op til rollen som den sjove bedstefar med masser af glimt i øjet. Jeg nyder at komme tilbage igen og igen, fordi jeg kan slappe helt af og bare være mig - her er der højt til loftet.

Hvad er det, der er så fedt ved Papas Papbar?

Morgan: Brætspil har manglet i Odense længe - og så er det virkelig den stemning stedet kan skabe. Det er et helle i byen hvor man kan finde ro og hygge

Camilla: Ud over indretningen og atmosfæren er jeg vild med den stemning, de ansatte er med til at skabe. De er en stor del af grunden til, at jeg ofte har lyst til at komme igen.

Hvis I bestiller noget i baren, mens I er der, hvad bestiller I så?

Morgan: Iskaffe og paninier er det første vi bestiller når vi kommer ind. Er vi lidt kække i humøret den dag bestiller jeg typisk en espresso Martini. Og karamel popcorn slipper vi aldrig for.

Camilla: Altid iskaffe og panini. Papa laver byens bedste panini, og vi glæder os til den længe ventede panini 2.0, som vi ved er i støbeskeen. Papa er heldigvis kvalitetsbevidst og sætter ikke noget på menuen før det spiller 100%. Kommer I forbi os på papas vil i ofte også se os snacke popkorn med saltkaramel.

Spiller i også mange brætspil andre steder eller derhjemme?

Morgan: Meget sjældent, men en gang imellem. Det er dog meget hyggeligere at tage på Papas, så det foretrækker jeg klart.

Camilla: Det hænder - men lad os bare være helt ærlige: min personlige samling af brætspil har ikke i nærheden af samme bredde, som Papas har! Og skal man prøve et nyt spil er det fantastisk at kunne få hjælp til at komme godt i gang af de altid søde spilguruer.

Hvem spiller I typisk med, når I spiller? Kun hinanden, eller hiver I andre med derned?

Morgan: Mest hinanden, men vi inviterer ind imellem andre når de er heldige, haha! Både to, som vi er, men også mange, kan begge noget helt forskelligt.

Camilla: Det er for det meste bare os to. Vi kan være længe om at spille et spil, fordi vi også skal snakke om hvordan det går for os hver især. Det handler mest om nærværet og om at nyde den atmosfære, Papas skaber.

Papas har også noget der hedder spil-guruer. Hvad synes I om det koncept?

Morgan: Det har vi haft alvorligt brug for et par gange, så har det været rigtig godt! Stakkels guruer, der nogle gange har skulle har forklare os de helt komplicerede spil.. de har god tålmodighed, lad os sige det sådan.

Camilla: Jeg ELSKER, at der er spilguruer. De er altid meget venlige og tålmodige med os, og det sætter vi meget stor pris på.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.