fbpx
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otown

#Otownerdit: Odense er en storby hvor alle kender hinanden

Del artikel:

#Otownerdit er et indlæg på Otown.dk, hvor vi bliver klogere på Odenses mest spændende personligheder. Vi hører deres holdninger til byen, når de færdiggør sætninger om byens bedste og værste sider.

Denne uges personlighed er: Andreas Fjord Larsen, formand i Studenterhus Odense

Andreas Larsen har altid boet i Odense. Lige bortset fra et lille års tid på udveksling og et års tid på efterskole. Hans forældre har faktisk boet i det samme hus i Ålykkekvarteret, lige siden han blev født. Han har flyttet lidt rundt og set de forskellige afkroge af byen, men nu bor han inde i Odense C. Han læser en bachelor i Market and Management Anthropology på SDU og regner med at fortsætte på kandidaten i Strategic Brand Management. Derudover er han deltidskonsulent i sin fritid, når han ikke har undervisning på SDU eller selv underviser i faget Organisation på sit studie.

Nåh, ja. Og så er han også lige formand for Studenterhus Odense.

Jeg bor i Odense, fordi... jeg altid har boet i Odense. Bortset fra halvandet års tid samlet set. Mine forældre har altid boet det samme sted, siden jeg blev født. Jeg elsker Odense på trods af og på grund af alle dens fejl og mangler. For lige meget om vi er bagud i forhold til København og Aarhus, og selvom vi er fem år om at bygge letbanen, så har vi en masse ildsjæle, der går op i byen. Og så synes jeg Odense er skøn, fordi man kan overskue byen. Den er lille og stor på samme tid. Der er forskellige bydele, højhuse, små specialbutikker og skov og parkmiljø lidt midt i det hele. Man føler sig meget hjemme i Odense – en slags storby, hvor alle kender hinanden.

Mit yndlingssted i Odense er... Hmm… Mit yndlingssted lige nu er Ålykkeskoven. Det er det, fordi midt i landets tredjestørste by ligger der en skov. Og jeg har altid gået ture i den skov. Jeg er stor fan af at blande naturen, byen og mennesket. Her i Odense C, hvor jeg bor, kan jeg se byen til højre og skoven til venstre. Den kombination kan jeg rigtig godt lide. Mit yndlingssted kommer dog nok til at være det nye HC Andersen Museum, der bliver et grønt åndehul med masser af indhold men uden at gå på kompromis med udseendet og det visuelle omkring det. Det er lige præcis det, som Odense mangler.

Det bedste, der er sket i Odense er… Lukningen af Thomas B. Thriges Gade. Og naturligvis det, som der kommer ud af det. Det har været dyrt og besværligt og har nok lukket nogle butikker, men det som kommer ud af det, kommer til at gøre os til en rigtig storby. Når du går rundt i Odense, er der mange forskellige bydele, men når Thomas B. Thriges Gade åbner op igen, kommer det hele til at blive bundet sammen til en by, hvor folk kan opleve den på en helt anden måde. Den gør byen attraktiv, så folk vil køre ind til byen i stedet for forbi den på motorvejen.

Det værste, der er sket i Odense er… Campus langt fra byen. SDU Campus ligger langt fra midtbyen, og det kan lede til en følelse af en delt by. Hvor Aarhus’ og Københavns universiteter er en integreret del af byen, hvor de studerende føler sig som en del af byen. Men her ligger byens største campus uden for byen og uden tilslutning til byen. Det er blandt andet derfor, at jeg kom ind i Studenterhuset. Det er derfor, at det er så vigtigt, at vi har Studenterhuset på en central lokation, så vi kan være bindeled mellem de studerende og bybilledet. EAL og UCL ligger nu ved havnen og er blevet bedre integreret i byen. Men det at SDU ligger så langt væk og skaber en barriere er jeg ikke stor tilhænger af.

Det mærkeligste, jeg har oplevet i Odense er… At nogen fandt på at sige, at vi skulle gå fra en stor landsby til en storby. Den tanke er både underlig og mærkelig, men også fantastisk på grund af ambitionen ved at skulle konkurrere med byer, der både er dobbelt og tre gange så store som Odense egentlig er.

Det kendetegner en odenseaner… Skævhed. Jeg synes skævhed er et perfekt begreb til at definere en fynbo. Vi har en masse skæve typer fra Odense, der laver nogle vildt underlige ting. Bare tænk på Futte Fynbo som laver noget han er vildt passioneret omkring for at gøre noget godt for byen og ikke nødvendigvis fordi forretningsmodellen er den bedste i verden. Den ild og passion for at gøre noget skævt, der gør Odense til noget specielt, kendetegner rigtig mange odenseanere.

Hvis jeg var borgmester i Odense, ville jeg… gå ind for at samle de forskellige aktører i Odense meget mere aktivt for at kreere noget mere og større omkring Odense. Vores borgmestre gennem tiden har gjort et rigtig godt stykke arbejde for byen. Men det at samle forretninger, kulturinstitutioner og aktører gør vi ikke særligt meget i Odense, så det kunne jeg godt tænke mig, at vi gjorde. I Aarhus og København laver de fx case-competitions, hvor folk arbejder sammen om at lave noget stort i deres byer. Og det kunne jeg godt tænke mig, at vi kunne gøre her i Odense.

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Det er en drøm, der er gået i opfyldelse for polske Nicola og Gosia, der har åbnet en ny foodtruck, som holder til ude ved Odins Bro.
 | 
Det er dyrt og tidskrævende at drive et teater, derfor handler det om at gøre arbejdsgangene lettere for sig selv, og det kan Teater Momentum gøre med deres nye midler.
 | 
Det starter og slutter hårdt for 60-årige Johnny, der har gennemlevet lidt af hvert i sit liv, men heldigvis ser han mod bedre tider.
artikel
 | 
Til det nye efterårssemester kunne de studerende på journalistik på SDU i Odense vælge et nyt fag i klimajournalistik, for at øve sig i klimavinkler på forskellige emner.