fbpx
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otown

Over 200 frivillige er med til at afholde koncerter i Odense

Del artikel:

Man ser sjældent dem allesammen. Men der er rigtig mange mennesker om at få en koncert til at spille ordentligt. Og flere af dem arbejder frivilligt.

Det er ikke meget guitar, bass, tromme, keyboard, tamburin, trompet eller sang, der er kommet ud af højtalerne på de odenseanske musikscener de sidste mange måneder. Mere specifikt to perioder af 3-4 måneder. Corona-nedlukningen har haft store konsekvenser for kulturlivet i form af spillestederne, de ansatte, freelancerne og selvfølgelig også musikerne.

Men bag en koncert, stor som lille, er der et hold af frivillige, som får det hele til at hænge sammen.

- PåTaget benytter frivillige i baren, entréen, til at tage billeder og optage video, lysarbejde og en smule lyd. Derudover har vi også en frivillig PR-medarbejder, som tager del i SoMe-arbejdet (sociale medier, red.),lyder det fra Mariann Rasmussen, der også arbejder frivilligt hos PåTaget til OTOWN.

PåTaget er en lille scene i Odense, hvor der er kommer alt fra udenlandske musikere og up-and-coming kunstnere fra den lokale musikscene. De beskriver sig selv som en af Odenses bedst gemte skatte, og teaser med unikke musikoplevelser, spændende cocktails og hyggelige aftener i godt selskab– hvis man kan finde dem. I skrivende stund har de omkring 15 aktive frivillige til rådighed.

På Musikhuset Posten har de lidt flere frivillige – nemlig omkring 175 stykker. De bruges også i baren, garderoben, billethåndtering, backstage, på scenen, som afryddere og meget andet.

- Det er naturligvis vildt underligt, at der er så stille, og at vi ikke har huset fyldt med glade musikere, frivillige og gæster. Vi savner vores frivillige, og det kan tydeligt mærkes, at de også savner deres med-frivillige og at komme på Posten, fortæller spillestedsleder på Posten, Morten Østlund.

Både PåTaget og Posten har løbende forsøgt at holdearrangementer for de frivillige, men det har været svært under de seneste meget stramme restriktioner med nedlukning og forsamlingsforbud. Posten er dog så heldige, at de pt. har folk på venteliste for at blive frivillig hos dem. Så det er også dejligt for dem at mærke den store støtte, der kommer fra de folk, der gerne vil hjælpe til.

Et tredje sted, der også benytter sig af frivillige, er spillestedet Kansas City. Her er det primært rock- og metalbands, der slår sig løs. Derudover driver de, sammen med Musikhuset Posten, talentudviklingsprojektet MudMusic, som huser undergrundens talenter og giver dem en scene samt værktøjer til at vokse som kunstnere.

Også Kansas City bruger frivillige og har pt. 30-40 at gøre godt med, når de må åbne igen til maj. Også disse står blandt andet i entréen, baren, garderoben men tager også imod musikere, tager billeder før, under og efter koncerter og fungerer som bandsupport.

- Vi har jævnligt kontakt med dem og holder dem opdaterede på vores situation. De er altid nogle af de første, der får nyheder fra os, fordi de betyder så meget for stedet. Så derfor skal de naturligvis prioriteres, og vi savner dem rigtig meget, lyder det fra frivilligkoordinator Jeanette Hardis til otown.dk.

Det har altså naturligvis været en mærkelig tid for spillestederne og de frivillige, som er med til at holde dem kørende. Men tilfælles har alle ovennævnte spillesteder ikke haft en større udskiftning af frivillige end normalt.

Mest læste nyheder

 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....
 | 
Restaurant Værdsat formerer sig til flere spiseoplevelser i Odense. Men hvad de færreste ved om smørrebrødssuccessen i Kongensgade er, at restauranten hjælper mennesker med specielle udfordringer. Ejeren vil nemlig gerne give tilbage til samfundet, som hjalp ham, da han var plaget af druk og dødsangst.

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Oskar Wenck von Wenckheim og Mark Mathias Christensen har igennem de sidste tre år skrevet og produceret musik, og nu er de snart klar til at slå ordentligt igennem.
 | 
Foreningen Blossom støtter kvinder i forskellige former for socialt udsatte positioner med forskellige tiltag.
 | 
Det er ikke bare en test, bagværket og kardemommesnurren er væk, og fra nu af er der nyt fokus hos den populære café i Nedergade.
artikel
 | 
Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.